בעוד אילן בן דב מתמהמה במתן תשובה - האם הוא תומך בהסדר החוב בחברת טאו שבשליטתו, מחזיקי האג"ח מבקשים לזמן אספה ולהצביע על פירעון מיידי של החוב. החברה הודיעה בצהריים על כינוס אסיפת מחזיקי אג"ח ב-1 בינואר.
אתמול נודע כי בנק לאומי , נושה של טאו בסכום של כ-150 מיליון שקל, מתנגד למסמך העקרונות שגיבשה הנהלת טאו עם נציגות מחזיקי האג"ח של החברה. היום הודיעה החברה כי בן דב עצמו עדיין לא החליט סופית והוא מעוניין להיפגש עם החברה ועם מחזיקי האג"ח: "אילן בן דב לומד את ההצעה ואת משמעויותיה וביקש להבהיר כי הוא שוקל את התהליך בחיוב ואולם נדרש לו פרק זמן נוסף כדי להשלים את בחינת ההצעה. בן דב מבקש לקיים עמכם ועם מחזיקי האג"ח פגישה".
בשבוע שעבר פורסם מתווה הסדר החוב, שלפיו מתבקשים מחזיקי האג"ח מסדרות ב' ו-ג' למחוק חוב בסכום של 310 מיליון שקל. בתמורה יקבלו המחזיקים שתי סדרות אג"ח חדשות בהיקף של 248 מיליון שקל, תשלום של 30 מיליון שקל במזומן, 15% ממניות טאו וביטחונות של 16.25% ממניות חברת סאני. לאחר השלמת המהלך יחזיק בן דב כ-80% מטאו (לעומת כ-70% כיום).
חברת ההשקעות טאו נתונה במשבר קשה מזה 4 שנים. את 9 החודשים הראשונים של השנה היא סיימה בהפסד של כ-98 מיליון שקל, בהמשך להפסד של מאות מיליוני שקלים בשנים האחרונות, הפסדים שיצרו גירעון של כחצי מיליארד שקל בהון העצמי.
עורכי הדין אלון בנימיני ורענן קליר, המייצגים את מחזיקי האג"ח, פנו היום לבנק לאומי בדרישה לחשוף מידע הקשור לחובות של טאו: "אנו דורשים מהבנק לפעול בשקיפות מלאה כלפי כל הנושים של החברה. אם אין לבנק מה להסתיר, ממילא אין לו כל סיבה שלא לפעול כאמור. עצם העובדה כי הבנק איננו מאשר את בקשת החברה למסירת מסמכים לנציגות מזה תקופה של שבועות רבים אומרת דרשני והיא בלתי מקובלת לחלוטין על מרשותנו. אם הבנק לא יעשה כן ינקטו מרשותנו בכל האמצעים החוקיים בקשר עם כך ויראו בבנק אחראי ישיר לכל נזק והוצאה שייגרמו להם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.