מבזק קולינרי: הסופגניות הטובות בישראל - והמחיר שלהן

מחירי הסופגניות מגוונים כמעט כמו המילויים, ונעים בין שקל אחד לסופגנייה פשוטה, ועד 8 שקלים לסופגניית פרימיום

הזולות

בונזו'ור: הסופגניות המטוגנות אינן סובלות ממרקם שמנוני מדי. גם המילויים הפתיעו לטובה, כך שמדובר בסופגניה שהיא תמורה טובה לכסף. הסופגניות קיימות בגודל מיני ובגודל רגיל (80 גר'). 2-4 שקלים.

פילסברי: הסופגניות, שעולות 2.50-3 שקל, זכו לדעות מעורבות: סופגניית השוקולד קבלה שבחים על-ידי חלק מהטועמים בעוד שאחרים טענו כי השוקולד לוקה בטעם תעשייתי.

יינות ביתן: הסופגניות זולות אמנם, אבל מידת האכזבה רבה: סירופ השוקולד הוא סינטטי ובלתי אכיל, וכך גם הריבה. 1-2 שקלים.

מופחתות שמן

שמו: עיצובים מקסימים ומילויים מצוינים. הסופגניות המוגשות כעוגה חגיגית, מטוגנות בשמן קנולה מופחת שומן רווי, מה שמורגש גם במרקם ובטעם. המילויים העשירים כוללים מרשמלו, סוכריות קופצות, קרם וניל ועוד. 5-7 שקלים.

מונייר: ככל שהסופגנייה קטנה היתרון גדל, בעיקר כשמדובר בואריאציה מוצלחת כמו של השף מונייר. המילוי המצוין כלל קונפיטורת פירות יער וקינמון, פיסטוק ושוקולד. 6 שקלים ליחידה.

לחמים: הסופגניות האפויות פחות שמנות, אבל המילוי הרב מכביד על האכילה. בין המילויים ריבת תות, שוקולד ומרציפן - שזכה לשבחים. 7 שקלים.

יפות ויצירתיות

רולדין: גם הפעם מציגה ססגוניות מרהיבה וטעם עשיר. החידוש הוא הצ'ייסרים: מזרקים עם מילויים המאפשרים לקבוע את כמות המילוי הרצויה לו (תוספת של שקל). הסופגניות נהדרות, יפות, לא שמנות ועם מילויים מפנקים שגדולים וקטנים אהבו. 4.5 שקלים לסופגניה קלאסית ו-8 שקלים לגורמה.

מתוקה: הרשת משתפת פעולה עם מותג הבירה שנדי, ומציעה שילוב יצירתי במיוחד: סופגניות מבצק בירה במגוון ציפויים ובטעמי פירות: סופגנייה בקציפת לימון וג'לי משנדי לימון; סופגנייה בגנאש דובדבנים וג'לי משנדי דובדבנים, ועוד (טעם תפוח וטעם אפרסק). 7 שקלים לסופגנייה.

ביסקוטי: המילויים והציפויים לקוחים מעולם הממתקים - סוכריות עדשים ונשיקות מרנג ועוגיות אוריאו. אהבנו במיוחד מילוי קרם שוקולד בלגי בציפוי חמאת בוטנים ובוטנים. 4.50 שקלים.

טאטי: מילוי שוקולד הפך כבר לשגרתי במקומות רבים, אבל טאטי מצליחה להפתיע עם וריאציה טעימה במיוחד: מילוי פררו רושה. עוד מוצלח מילוי הקסיס. 6.5 שקלים לסופגנייה.

אורנה בר מאפה: הרצון להיות מיוחד מוליד ואריאציות של מילויים מוצלחים פחות כמו מילוי הלימון. גם מילוי הפיסטוק לא היה מוצלח, לעומת מילויי השוקולד והריבה שהיה טובים. 6-8 שקלים.

בן עמי: כאן מתמקדים בעיקר במילויי ריבה ומרמלדות: הטועמים נהנו מאוד ממילוי ריבת השזיפים והתפוחים-קינמון וציינו לטובה את המרקם המוצלח והאוורירי של הסופגניות. 6 שקלים.

קייק ארט: המרקם שמנוני והמילויים אכזבו, להוציא גרסת השוקולד שהייתה מוצלחת. 4-6 שקלים.

בראון: הבריוש במילוי ריבת תות, הכיל מעט מילוי, מה שהעניק לו דווקא יתרון. חלק מהטועמים טענו שהבצק שמנוני מדי. 7 שקלים.