רעיון חדש למניעת סגירת ערוץ 10 וחברת החדשות: בכירים בערוץ 10, וכן עיתונאים מחוצה לו, מביעים התעניינות ביוזמה לרכישת המניות מבעלי הערוץ. ל"גלובס" נודע, כי בתקופה האחרונה הביעו גורמים עיתונאיים בכירים התעניינות ביוזמה, והבהירו כי במידה שזו תקרום עור וגידים, הם ייקחו בה חלק. על-פי היוזמה, אותה מובילים אנשי התקשורת, הערוץ יונפק לציבור ומניות הבעלים הנוכחיים ידוללו.
הניסיונות לפתור את בעיית החזרי התמלוגים ודמי הזיכיון של הערוץ בסך 44 מיליון שקל, שמאיימים על סגירתו, התמקדו עד כה בשני אפיקים מרכזיים - ניסיונות פוליטיים לדחות את החובות וניסיונות להשיג משקיע חדש שיזרים כסף חדש לערוץ.
האפשרות החדשה מבקשת לשלב גיוס הון מהציבור, תוך העברת מרכז הכובד וההובלה לידי הנהלה מקצועית. הפתרון המוצע יאפשר את המשך פעילותה של חברת החדשות, אשר קיימת סכנה לסגירתה אם יתמזג הערוץ עם זכיין אחר.
מאחורי המהלך הנוכחי עומדת תנועת "הצלחה" והיועץ המשפטי שלה, עו"ד אלעד מן, שאף הציע בעבר הצעה דומה עבור עיתון "מעריב".
לטענת הגורמים לפתרון המוצע יש כמה יתרונות בולטים במספר מישורים. הראשון - קבוצה ניהולית מקצועית שתורכב מאנשי מקצוע מתחום העיתונות והמדיה, תהיה נטולת אינטרסים ותפעל בהכרח להשבחת איכויותיו המקצועיות של המוצר במיוחד בכל הנוגע לחברת החדשות. יתרון נוסף הוא גיוס משמעותי של הון שיאפשר מרחב קיום כלכלי לערוץ.
מערוץ 10 נמסר: "אנחנו מקבלים כל יום הצעות מהציבור. על ההצעה הזאת לא שמענו".
בתוך כך, זכיינית ערוץ 2 רשת הביעה תמיכה בפני הרשות השנייה ביוזמתה להפוך את חובות זכייניות הטלוויזיה המסחרית למדינה לחובות תוכן שישולמו בדמות תכנים על המסך במהלך השנה הבאה. מדובר בחובות על תמלוגים ודמי זיכיון, שאמורים להיות משולמים עד לסוף השנה לאוצר. ערוץ 10 חייב אמנם 60 מיליון שקל, והמשמעות של חוב זה עבורו עולה לכותרות, אך גם זכייניות 2 חייבות סכומים משלהם. גובה החוב של רשת עומד על 14 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.