בזירת המט"ח, נסחר היום (ד') השקל תוך התחזקות מול המטבעות המרכזיים. מול הדולר מתחזק המטבע הישראלי בכ-0.2% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.775 שקלים. האירו נחלש ב-0.26% ושערו היציג נקבע על 4.93 שקלים.
"המסחר בשווקים דליל בימים אלו בשל יציאת סוחרים רבים לחופשת חג המולד, נוסיף לזה את אי הוודאות הגבוהה השוררת באירופה ונקבל משקיעים שמעדיפים 'לשבת על הגדר' ולהמתין בטרם יכנסו לפוזיציות חדשות", מסרה מנכ"לית פריקו ניהול סיכונים ורד יצחקי.
עם זאת, לדברי יצחקי, "התוכנית שמשיק היום הבנק המרכזי האירופי להלוואות ארוכות טווח למדינות האיחוד האירופי תומכת בהתחזקות היורו. להערכתנו, צעד זה של הבנק המרכזי הינו מהלך נוסף בדרך לפתרון המשבר אך עדיין מהווה 'טיפה בים' ואינו משנה את תמונת המצב העגומה של אירופה".
בזירה העולמית, נסחר הדולר מול האירו בשער של 1.31 דולר לאירו ואילו מול היפן נסחר סביב 77.79 ין לדולר.
הבנק המרכזי האירופי הודיע על מתן הלוואת בהיקף של 490 מיליארד אירו למשך 3 שנים, כש-523 בנקים פנו לבנק לקבלת ההלוואות. הציפיות בשוק דיברו על הלוואות בהיקף של 250 מיליארד אירו. הרציונאל שעומד מאחורי ההחלטה: הזרמת הון למערכת הפיננסית לטובת רכישות אג"ח ממשלתיות בפרט והגדלת הנזילות בשווקים בכלל. המהלך הוביל לירידת תשואות האג"ח הממשלתיות של ספרד, בכמעט מחצית מרמתן הממוצעת בחודש נובמבר.
עוד בשווקים, ממשיכים המשקיעים להגיב לצניחת תשואות האג"ח של ספרד ואיטליה, וכן לנתוני מאקרו חיוביים שפורסמו אתמול בחו"ל: ממדד אמון העסקים בגרמניה שהפתיע לטובה, ועד נתוני התחלות ואישורי הבנייה בארה"ב - שזינקו לשיא מאז אמצע 2010.
בזירת המאקרו היום, פרסם הבנק המרכזי של יפן את הודעת הריבית החודשית - שנותרה על כנה, כצפוי, ברמה אפסית (0-0.1%). עוד אישרר הבנק את תוכנית ההרחבה הכמותית שלו (בהיקף של 20 טריליון ין), והזהיר מפני האטה מתמשכת בכלכלת יפן מזה החודש השני ברציפות. (לסיפור המלא)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.