נחתם הסכם עבודה קיבוצי בכאל. היום (ד') לפנות בוקר חתמה כאל, בניהולו של ישראל דוד, על הסכם קיבוצי ראשון בחברה, המעגן את שכרם ותנאי העסקתם של העובדים לשלוש השנים הקרובות. בראש ועד העובדים עומד עו"ד אופיר הרפז ומטעם ההסתדרות חתם יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עו"ד אבי ניסנקורן.
עלות השכר של כ-1,300 עובדי כאל עמדה על 13,117 שקל לחודש (נתוני שנת 2010). בנטרול שכר הבכירים היה שכרם ברוטו של עובדי כאל כמו השכר הממוצע במשק. ההסכם מעניק לעובדים תוספות שכר של עד 35% לתקופת ההסכם. עבור שנת 2011 יקבלו העובדים תוספת שכר של עד 25% שתשולם במשכורת הקרובה. עבור כל אחת מהשנים 2012, 2013 ו-2014 יקבלו העובדים תוספות שכר סלקטיביות בשיעור ממוצע של 3.5%.
עוד קובע ההסכם, כי העובדים יקבלו מענק חד פעמי בסכום של עד 4,750 שקל שיקבע לפי הוותק. בנוסף יוגדלו סכומי ההפרשות של העובדים לפנסיה. תנאים נוספים שנקבעו בהסכם ישפרו את התנאים הנלווים להעסקה: למשל השתתפות כאל במימון גני ילדים, קייטנות, תשלום מוגדל על ימי הבראה, הגדלת מכסת ימי החופשה, הקצאת מלגות ללימודים אקדמאים.
עד 2010 לא היו 4,000 עובדי חברות כרטיסי האשראי מאוגדים ושכרם היה נמוך בכ-50% מהשכר הממוצע במערכת הבנקאית. חלק ניכר מעובדים אלו נמצאים בקול סנטרים, מוקדי השיווק והשירות, מחלקות שידועות בשכר נמוך ובתחלופה גבוהה. עובדי כאל, שבבעלות דיסקונט והבינלאומי, הצטרפו להסתדרות באפריל 2010 ומאז מתקיים מו"מ להסכם קיבוצי. לאחר מכן התאגדו גם עובדי ישראכרט שבבעלות בנק הפועלים, כאשר הסכם עימם נחתם באוקטובר האחרון. ההסכם כלל כמו בכאל תוספות שכר, מענק חד פעמי, המרת משכורת 13 לתוספת לשכר הבסיס ושיפור בתנאי הפנסיה.
לאומי קארד שבבעלות בנק לאומי, נותרה החברה היחידה שעובדיה אינם מאוגדים. הערכות כי הצטרפותם של 1,300 עובדי לאומי קארד להסתדרות ופתיחה במו"מ לסכם קיבוצי היא עניין של חודשים ספורים.
שכר עובדי חברות האשראי בשנת 2010
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.