שיעור במימון

בהשראת מצגת סטודנטים על מניית רמי לוי, אנחנו מקבלים ביטחון באמונות מודל הקניון, ומוסיפים את המחאה הצרכנית-כלכלית לשיקולי ההשקעה

לפני כשבועיים ישבתי בכיתת הקורס מימון ב', אותו אני מלמד בביה"ס למנהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למנהל, והאזנתי למצגות הסטודנטים שעניינן המלצה על מניות להשקעה. מדובר במי שיהיו ככל הנראה יועצי ההשקעות ומנהלי התיקים של המחר, אך בראש ובראשונה כיום אלו חבר'ה צעירים ומבריקים שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם הידע הפיננסי. כמובן שהאמונות של קניון המניות ביכולת האנושית להרוויח כסף מהשקעות לאורך זמן, ובכך שניהול השקעות עצמאי הוא אפשרי ואף רצוי, כמו גם ערכי הקניון, באים לידי ביטוי בקורס.

אחת המצגות, שעסקה בהשקעה במניית רמי לוי, חיזקה אצלי כמה מתובנות הקניון, יצרה כמה חדשות, וגם הציפה מוטיבציה להשקיע במניה במסגרת התיק (שלא תתממש, בשל הגבלת התיק למניות הנסחרות בוול סטריט). כזכור, אנחנו מדברים כאן גם על מעטפת קבלת החלטות ההשקעה בתיק וגם על מה שלא עשינו כחלק ממנה, לרבות דברים שמחזקים את האמונה במודל. אז להלן שתי תובנות בשבילכם ל-2012, בהשראת הסטודנטים שלי.

ניהול עצמאי של השקעות אפשרי; מעבר ליוזמה לראיין את רמי לוי, הסטודנטים השתמשו בכל מרכיבי קבלת ההחלטה והמידע הנגישים לכל משקיע, וקיבלו החלטה שאינה נופלת במשמעותה מזו המתקבלת על ידי בית השקעות יוקרתי. בייחוד, כשהיא מסתמכת גם על המלצות אנליסטים מפסגות, אי.בי.אי וסיטיגרופ, מאתר "גלובס".

אז אילו רכיבים הובילו להמלצה: רמי לוי - האיש, החזון ופועלו; הפיזור הגיאוגרפי של הסניפים ופוטנציאל הגידול במספרם; הצמיחה הגבוהה של הרשת בהשוואה למתחרות (עפ"י נתוני "גלובס"); המלצות ועדת קדמי להגבלת רשתות המזון הגדולות; הכניסה לענף הסלולר ופעילות הביטוח; תשואת הדיבידנד; המכפיל; ו...מהפכת הצדק החברתי, שאליה עוד נגיע. מדובר ברכיבי מידע רלוונטיים הנגישים לכל משקיע, המתבססים על ידע פיננסי שכל אחד יכול לרכוש ועל הגיון בריא. הוסיפו ניתוח טכני, ואתם בעניינים.

לצדק החברתי מגיע מדד

עד היום לא התייחסתי כאן לסוגיית ה"צדק החברתי", אבל החיבור בין רמי לוי והחזון העסקי שלו, לסטודנטים צעירים שמתחברים להשקעה במניותיו, עם התובנות שאני מקבל ממומחים שונים ביחס להשלכות ארוכות הטווח של המהפכה הכלכלית (כאן בשביל להישאר), הפיל לי, ייתכן באיחור, את האסימון. הנושא יצטרף לטרנדים עליהם יתבסס מודל הקניון. בינתיים, ניתן לציין שתי מניות בתיק כמתאימות לטרנד:

TGT - רשת קמעונאות גדולה מאוד בארה"ב, הממוצבת קצת מעל WMT, ועם ערכיה נמנים חדשנות ויצירת ערך לצרכן. המניה מקבלת המלצות רבות ונראה שהיא תהיה איתנו זמן משמעותי ב-2012.

ZIP - מניית הרכב השיתופי. זו אחת המניות שאין הצדקה להחזיקה מהבחינה הטכנית, אבל אני מתעקש בגלל המגמה העולמית.

והרמה להנחתה לעצמנו (כל הזכויות שמורות!!!) - יכול להיות שכדאי להקדים ולבנות רשימה, שיכולה להיות גם מדד, של מניות צדק חברתי. אז תודה לרמי לוי ולסטודנטים שלי. תהיו קשובים גם אתם לסביבתכם ולרעיונות שהיא מייצרת. מציע לכם בהקשר זה גם לצפות בסרט על Michael Burry, שניהל קרן גידור שהרוויחה מבועת הסאב-פריים (www.bloomberg.com/video/72756316), וללמוד ממנו מאיפה לקבל רעיונות השקעה (בין השורות בעיקר), על אמונה בצדקת הדרך וגם על הייחודיות שכנראה נדרשת בשביל להצליח בהשקעות.

מילה על אינטל

אינטל (INTC) שנמצאת בתיק הקניון (ובתיקים של משקיעים רבים), היא לא רק חברה מעניינת (או לא) להשקעה לכשעצמה. היא גם סמן ימני למצב הענף, ובעיני רבים גם למצב הכלכלה העולמית. הרכיבים שלה ושל מאות חברות הסמיקונדקטורס האחרות נמצאים בלב הטכנולוגיה העולמית. וכשהלב מרשרש, הראש דואג. כשהיא ירדה בשבוע שעבר בגלל הורדת תחזיות, ירדו כל מניות הענף איתה.

אופנהיימר ממליצים ב"תשואת שוק" על המניה אבל חיוביים יותר לגבי BRCM שבקניון ו-QCOM שברשימת המועמדות לכניסה. הללו חשופות לשוק הסלולר, שהוא כידוע טרנד עולמי. את אינטל אנו משאירים בינתיים על סמך המלצות חיוביות של חברות מחקר אחרות.

זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.