המסחר בבורסה הסתיים בעליות חדות: כיל זינקה ב-5.1%

דנקנר בדרך למכור השליטה בכת"ש בפרמיה של 46% על השוק ■ חשיפת "גלובס": לבייב דחה הצעה למכירת "אפימול" ■ "בלומברג": אלוט מכרה בעקיפין ציוד מעקב לאיראן

הבורסה בתל אביב נסחרה היום (א') במגמה חיובית מובהקת בהמשך לעליות השערים שחתמו את המסחר בשוקי העולם בסוף השבוע, רגע לפני חג המולד. נזכיר כי מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט, ובנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית האחרונה לשנה הנוכחית (צפי להורדה של 0.25%). המחזור היום נותר נמוך יחסית והסתכם בכ-782 מיליון שקל.

בלי קשר לביצועים אותם יציגו מדדי המניות המובילים בבורסה השבוע, ניתן כבר לסכם ששנת 2011 הייתה שנה לא מוצלחת למשקיעים בבורסת ת"א, עם נפילה של 17.7% עד כה (לא כולל היום) במדד המעו"ף. לשם ההשוואה, מדד S&P 500 כבר מחק את הירידות מתחילת השנה ומציג תשואה של 0.6%, כך שהירידות בבורסה לא נובעות רק מהמשבר בעולם אלא גם מהעלייה בסיכון הביטחוני של ישראל נוכח האביב הערבי והתקדמות איראן במירוץ להשגת נשק גרעיני. אם לא די בכך, הרי שבתחילת 2012 יעלה המס על רווחי הון בבורסה מ-20% ל-25% (במסגרת דוח טרכטנברג), מה שעלול לגרום למשקיעים להדיר רגליהם מהשוק המקומי.

ומה הלאה? ובכן, שנת 2012 תהיה מאתגרת לא פחות, כשבינואר צפויות הנפקות אג"ח אגרסיביות מצד ממשלות אירופה - ובראשן איטליה וספרד - כאשר לא ברור האם הן יעברו את המבחן הזה והאם הבנק המרכזי האירופי יתערב וירכוש כמויות גדולות של אג"ח ממשלתיות. מעבר לבעיות באירופה, שנת 2012 היא שנת בחירות בארה"ב, ובישראל, יש לציין, הסיכון הביטחוני שגבר בשנה האחרונה לא הולך לשום מקום.

"2012 נפתחת עם לא מעט סימני שאלה, אשר עלולים להערכתנו להעיב על השווקים לפחות בחודשיה הראשונים", כתבו כלכלני בנק הפועלים בסקירה השבועית שלהם על שוק ההון. "עם זאת, אי אפשר להתעלם מרמות המחירים בשוק המניות. מניות רבות ירדו בשנה החולפת בשיעורים דו-ספרתיים, כשחלקן הגיעו לרמות שפל של שנים. למשקיע בעל אורך נשימה, נוצרת הזדמנות להתחיל בהגדלה מדודה והדרגתית של החשיפה המנייתית, באמצעות אותן מניות".

העליות יימשכו?

בטווח הקצר, בשווקים גוברים ההערכות שהעליות בוול סטריט יימשכו, מה שעשוי להקרין לחיוב גם על הבורסה בת"א. טום דימרק, מנתח טכני ותיק בארה"ב שמייעץ לגופים גדולים בוול סטריט, מעריך שהשוק האמריקני יסתער על השיא האחרון באוקטובר ואז ימשיך בעלייה של עד 6% נוספים. (לסיפור המלא)

גם זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס", שומר על אופטימיות: "המעו"ף נכנס לשבוע המסחר האחרון של השנה כאשר הוא עדיין עמוק מתחת לממוצע הנע ל-200 יום ומתחת לקו מגמה יורד. לטווח הקצר, ניתן לסמן תמיכה ב-1,077 נקודות שמחליפה כרגע את 1,060 נק'. מהלך מתחת ל-1,077 נק' יאחד את המגמה לטווח הקצר עם מגמת הירידה לטווח הארוך. כל עוד המדד מעל 1,077 נק', אפשרי גם ניסיון עלייה, כשוול סטריט מחזקת את האפשרות הזו".

ביום ב' יפרסם בנק ישראל, כאמור, את החלטת הריבית לחודש ינואר, כאשר רוב האנליסטים צופים הורדת הריבית ב-0.25% ל-2.5%. בזירת המאקרו צפויה פעילות רבה השבוע, כאשר בין היתר יפורסמו נתוני האבטלה לחודש אוקטובר (ביום ב'), נתוני רכישות בכרטיסי אשראי ומכירות דירות חדשות בנובמבר (יום ד') וכן נתוני צמיחת התמ"ג ברבעון השלישי של 2011 ואומדן ראשון לשנה כולה (יום ה').

דנקנר מבטיח תשלומים למחזיקי אג"ח אידיבי

משפחת לבנת מנהלת מו"מ לרכישת השליטה בכלל תעשיות לפי שווי של 3.8 מיליארד שקל - גבוה ב-46% משווי החברה היום בבורסה. המגעים הם לרכישת 36% ממניות כלל תעשיות ב-1.3 מיליארד שקל, מה שיניב ל-IDB רווח הון גדול. כלל תעשיות רשומה בספרי IDB לפי שווי של 1.29 מיליארד שקל.

אפריקה ריכזה עניין רב על רקע חשיפת "גלובס" כי לב לבייב דחה לאחרונה הצעה לרכישת קניון "אפימול סיטי" (לשעבר מוסקו-סיטי) שבמוסקבה תמורת 1.1 מיליארד דולר, שכן לבייב מעריך כי הקניון שווה יותר והאסטרטגיה שהתווה היא להרחיב את ההשקעה בפרויקט הדגל של החברה. (לסיפור המלא)

היום דיווחנו כי ‎חברת כיל מתכוונת להסכים למתווה שהציע לה שר האוצר, יובל שטייניץ, ולממן לא פחות מ-90% מעלויות התוכנית לשיקום ים המלח. עם זאת, כיל עדיין לא מסרה את הודעתה על כך באופן רשמי, ובמשרד האוצר מחכים לתשובת החברה, שאמורה להתקבל עד יום ג' הקרוב בחצות.

מניית אלוט תקשורת ריכזה עניין רב ברקע דיווח בסוכנות בלומברג לפיו החברה מכרה בעקיפין ציוד מעקב לאיראן. בחברה מכחישים, אך המשקיעים כבר מענישים מחשש לסנקציות כאלה או אחרות על החברה. (לסיפור המלא)

בסקטור הפיננסים, מניות הבנקים הגיבו להתרחשויות בשוקי חו"ל, שם עלו מניות הפיננסים בסוף השבוע. שנת 2011 הייתה גרועה במיוחד למניות הבנקים, עם ירידה של 33% במדד מניות הבנקים בהובלת דיסקונט , הפועלים ולאומי .

"רבים שואלים אותי בימים אלה בקשר למניות הבנקים", אומר זיו סגל ומספק המלצות: "הסתכלתי על הגרף של לאומי ולא נראית עדיין סיבת רכש. יש התנגדות חזקה למניה, מגמת ירידה על פי ניתוח הגלים וכו'. מהלך מעל 12 שקל ייחשב סימן חיובי מסוים. מתחת לרמה זו נראה שאין למהר להסתער על המניה. מהלך מתחת ל-10.99 שקל ילמד כי מגמת הירידה נמשכת. המתאם למניות פועלים ומזרחי טפחות גבוה, רק הביטא שונה (תנודתיות). מזרחי טפחות היא הפחות תנודתית. בכל מקרה, סביר שהמסחר בלאומי ילמד גם על שאר הבנקים.

מניית אלביט הדמיה הגיבה להודעת החברה הבת פלאזה סנטרס בדבר רכישה עצמית של אגרות חוב שלה בבורסה (סדרה א' וסדרה ב' ) בהיקף של 150 מיליון שקל. (לסיפור המלא)

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לפורטל הפיננסי]