המסחר בבורסת ת"א נסגר היום (ד') בירידות שערים חרף הדיווחים בדבר הנפקת אג"ח מוצלחת באיטליה ומגמה של עליות שערים בבורסות באירופה. במוקד המסחר עמדה כיל, לאור הסכמתה על גובה תמלוגי הגז והיקף המימון לפרוייקט שיקום יום המלח, הבוקר. נציין כי מחר פוקעות האופציות על מדד המעו"ף לחודש דצמבר. מחזור המסחר היום נותר נמוך והסתכם בכ-933 מיליון שקל.
על המסחר המשיכו להשפיע הדיווחים מכיוון השווקים בחו"ל, כאשר האווירה האופטימית באירופה מצטננת מעט לאור דיווחים כי המוסדות הפיננסיים ביבשת לא משתמשים "כראוי" בכסף שקיבלו כהלוואות מהבנק האירופי (ECB), בשבוע שעבר. לפי נתוני "ביזנס אינסיידר", יותר מ-90% הסכום שהעביר ה-ECB לבנקים (כחצי טריליון אירו בסה"כ) הופקדו בחזרה בבנק המרכזי, במקום לזרום לשווקים.
עוד באירופה, הגיבו המשקיעים להנפקת אג"ח מוצלחת באיטליה, לאחר שתשואות האג"ח האיטלקיות ל-10 שנים כבר נסקו לרמה של 7% בשבוע החולף. איטליה הצליחה לגייס 9 מיליארד אירו בהנפקת אג"ח ל-6 חודשים בתשואה נמוכה של 3.25% זאת לעומת תשואה של 6.5% שנרשמה בנובמבר. הצלחה נרשמה גם בהנפקת אג"ח לשנתיים. איטליה תכננה לגייס 9 מיליארד אירו במכירת אג"ח לחצי שנה ולמעלה מ-2.5 מיליארד אירו במכירת אג"ח לשנתיים.
גם החדשות בדבר המשבר התקציבי בארה"ב ממשיכות לזרום, כאשר הלילה דווח כי נשיא ארה"ב אובמה יגיש הצעה נוספת להעלאת תקרת החוב הפדרלית - השלישית במספר במהלך כהונתו, בעוד כ-1.2 טריליון דולר. זאת, לאחר שהממשל צפוי לחצות את התקרה הנוכחית (בהיקף של 15 טריליון דולר) בקרוב מאד.
"המיתון הגיע גם לישראל"
"שנת 2011 לא הייתה שנה מוצלחת לחברות, ולצערנו, המיתון הגיע גם לישראל", אמר אתמול סם ברונפלד, יו"ר הבורסה לניירות ערך בתל אביב, במסיבת העיתונאים השנתית לסיכום השנה. לדבריו, "המשק הישראלי חטף על לא עוול בכפו".
באשר לשוק המקומי, היום אישר משרד האוצר את המלצות ועדת טרכטנברג להורדת המכסים על מוצרים מיובאים - כאשר ביטל את המכסים על מאות מוצרים תעשייתיים ומוצרי צריכה. בעקבות המהלך: המדינה תפסיד מדי שנה כ-400 מיליון שקל - כ-25% מסך המכס המוטל על מוצרי תעשייה וצריכה. (לסיפור המלא)
שנה חלשה בבורסה: המדדים איבדו כ-20%, הזרים התנדפו
ואנקדוטה לגבי המסחר המקומי לסיום: אתמול נודע כי הבורסה לניירות ערך בת"א מתכננת להחליף את מערכת המסחר הנוכחית - "רצף", ומתכוונת לרכוש מערכת מסחר חדשה או לפתח מערכת בעצמה. הנהלת הבורסה בוחנת מספר אפשרויות, ביניהן מערכת הנאסד"ק בה משתמשת הבורסה בניו יורק, מערכת נוספת של גוף אחר, או, כאמור, לפתח מערכת מסחר בעצמה.
כיל בהסכמות עם האוצר; נובל מדווחת על "בלוק 12"
כיל מקבוצת החברה לישראל , עוררה עניין רב היום לאחר שהלילה הגיעה להסכמות עם האוצר באשר לגובה התמלוגים על קציר ים המלח, וכן על היקף המימון שתעניק לפרוייקט שיקום האזור. כיל צפויה לממן את הפרויקט בעלות של 3.04 מיליארד שקל, כאשר גובה התמלוגים יעלה לשיעור של 10%. (לסיפור המלא)
המניות הקשורות לבלוק 12 בקפריסין, אבנר ודלק קידוחים , דלק אנרגיה וכהן פיתוח, יצאו להפסקת מסחר ולא חזרו להסחר עד לסיום, לאחר שנובל אנרג'י פרסמה את תוצאות הקידוח בפרוייקט.
מניות הבנקים בלטו בירידות חדות. נציין את לאומי , פועלים ודיסקונט.
מניית דלק רכב ריכזה עניין על רקע חשיפת "גלובס" כי בעל השליטה בחברה, גיל אגמון, מופסד בכ-400 מיליון שקל "על הנייר" בגין החזקותיו בחברה. עוד עולה כי הבנקים שהלוו לאגמון מיליארד שקל לרכישת השליטה בחברה, עשויים לבצע הפרשות בדוחותיהם בשל נפילת המניה והחריגה מתנאי ההלוואה. ל"גלובס" נודע כי נושיו של אגמון, בראשות בנק הפועלים, עשויים לוותר לו (זמנית) על החובות עד סוף הרבעון הראשון של 2012.
מניות החברות של אילן בן דב, סאני , סקיילקס ופרטנר - המשיכו לרכז עניין, על רקע ההודעה כי בן דב ימכור חלק ממניות פרטנר שמחזיקה סקיילקס "במחיר הגבוה משמעותית ממחיר פרטנר בשוק". השבוע נחשף ב"גלובס", כי גם לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי, שוקלת למכור מניות פרטנר שברשותה במידה וסקיילקס של אילן בן דב תמצא קונה לחלק מהמניות שלה. לאומי פרטנרס מחזיקה ב-5% מפרטנר. יצויין כי מניתוח "גלובס" עולה כי אילן בן דב מופסד 750 מיליון שקל "על הנייר" בפרטנר.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לפורטל הפיננסי]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.