משכנתאות בהיקף של 2.74 מיליארד שקל בפיגור של מעל 3 חודשים מצד הלווים - כך עולה מנתונים מפורטים שפרסם היום (ד') בנק ישראל על שוק המשכנתאות בחודש נובמבר. מדובר ב-1.3% מסך המשכנתאות בישראל שנותר לפירעון, שעומד על 203.1 מיליארד שקל.
מדובר בשיא בפיגורים מעל 3 חודשים שלא נראה לפחות מאז חודש אפריל. לשם ההשוואה, היקף הפיגורים באוקטובר עמד גם כן על כ-2.7 מיליארד שקל, אך בספטמבר סך המשכנתאות בפיגורים של מעל 3 חודשים היה 2.63 מיליארד שקל ובאוגוסט - 2.54 מיליארד שקל.
היקף המשכנתאות שניתנו בנובמבר עמד על 2.8 מיליארד שקל, לעומת 2.3 מיליארד שקל באוקטובר, חודש בו חל חג הסוכות והפעילות במשק ובשוק הנדל"ן הייתה נמוכה מהרגיל. היקף המשכנתאות בנובמבר נמוך ב-40% מהשיא שנרשם באפריל, ערב הכרזת בנק ישראל על הגבלת הרכיב המשתנה במשכנתא לשליש מסך המשכנתא.
עיקר המשכנתאות ניתנות, כידוע, באפיק הצמוד-מדד; באפיק זה, סך המשכנתאות בריבית קבועה בנובמבר עמד על 425 מיליון שקל, לעומת 380 מ' ש' באוקטובר ו-486 מ' ש' בספטמבר. נוטלי המשכנתאות עדיין מעדיפים את אפיק הריבית המשתנה, כאשר סך המשכנתאות בריבית משתנה בנובמבר עמד על 1.28 מיליארד שקל לעומת כמיליארד שקל באוקטובר ו-1.35 מיליארד ש' בספטמבר.
מתוך 2,874 המשכנתאות שחולקו בנובמבר, 1,152 מהן היו במימון של יותר מ-60% מערך הנכס. במילים אחרות, 40% מנוטלי המשכנתאות בנובמבר הביאו פחות מ-40% הון עצמי בבואם לרכוש דירה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.