תוכנית מקומית לתמ"א 38 ברעננה, שאושרה במליאת הוועדה המקומית בסוף השבוע האחרון, תאפשר תוספת של עד שלוש קומות ביישום התוכנית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה בעיר. זאת באמצעות ניוד זכויות מקומת הקרקע המפולשת לקומות העליונות ושימוש בכל הזכויות העודפות במבנה.
בשנתיים האחרונות אישרו מספר רשויות מקומיות תוכניות מקומיות לתמ"א 38 במטרה להעלות את הכדאיות של התוכנית בעירן. התוכנית המקומית לתמ"א 38 שאושרה ביום חמישי במליאת הוועדה המקומית, בראשות סגן ראש העירייה, איתן גינזבורג, מאפשרת ניוד זכויות לא נצילות מקומת העמודים (קומת הקרקע) של המבנה לקומות העליונות, וכן שימוש בכל הזכויות העודפות, לא כולל הממ"ד.
בסופו של דבר מאפשרת התוכנית תוספת של עד שלוש קומות למבנה המחוזק. בתוכנית הארצית מתאפשרת, באמצעות תמריצים שאישרה המועצה הארצית לתכנון ולבנייה באפריל האחרון, תוספת של עד קומה וחצי, ובחלק מהערים עד שתיים וחצי קומות, למבנים שיעברו חיזוק במסגרת התמ"א.
התוכנית המקומית לתמ"א 38 ברעננה מאפשרת ניוד זכויות הבנייה שבקומת הקרקע המפולשת - קומת העמודים, לקומות העליונות, ללא יצירת עילה לתשלום היטל השבחה מצד היזם. בדרך כלל לדירות שמתווספות בתמ"א 38 בקומת העמודים המפולשת יש פחות ביקוש והיזמים מתקשים למכור אותן. ניוד הזכויות לקומות העליונות אמור לסייע בקושי זה.
ראש עיריית רעננה, נחום חופרי, אמר ל"גלובס": "אני שמח על ההתקדמות ועל האפשרות להוסיף ולחזק מבנים שנבנו לפני 1980 ברעננה. זוהי חובתה של כל עירייה וכל ראש עירייה לדאוג לכך. רעננה מאמינה ודוגלת בתמ"א 38 וזוהי חובתנו האזרחית, כי לא מדובר בשאלה האם תבוא רעידת אדמה או לא, אלא מתי היא תבוא. אני מזהה בעיר כוחות גדולים של חברות גדולות המנסות למצוא את הדרך איך להתקשר עם בתים ולחזק את המבנים שלהן. אני משוכנע שהתוכנית המקומית תגדיל את ההיענות לבצע תמ"א 38 בעיר. זה נתקע במקומות שבהם הרווחיות היא גבולית ליזם שמתחיל לבצע את החיזוק, והתוכנית החדשה תגדיל את שולי הרווח ליותר יזמים שיבצעו חיזוק מבנים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.