הדולר היציג נחלש ב-0.15%; האירו התחזק ב-0.7% מול השקל

כלכלני בנק לאומי: "בטווח הקרוב צפוי השקל להמשיך ולהיסחר בהשפעת האירועים המרכזיים בכלכלה הגלובאלית"

הדולר מאבד גובה מול השקל והאירו מתחזק במסחר הבינבנקאי היום (ו'), על רקע השיפור בשוקי המניות והאג"ח בעולם בימים האחרונים. הדולר נסחר בבוקר בירידה של כ-0.5% סביב רמה של 3.81 שקלים אולם לאחר מכן התאושש ובנק ישראל קבע את השער היציג ברמה של 3.83 שקלים. האירו התחזק ב-0.7% לרמה של 4.92 שקלים.

בעולם נסחר האירו סביב 1.28 דולרים והין היפני נסחר סביב 76.7 ין לדולר.

כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי "האפיק הממשלתי יושפע בשנה הקרובה מיכולת גוש האירו להתמודד עם משבר החובות ומן ההתפתחויות באפיק הקונצרני בדבר יכולת החברות בשוק המקומי למחזר חוב ולגייס אשראי. במישור האינפלציוני נראה כי נרשמת התייצבות בלחצים לעת עתה, הנובעת בין היתר, מהורדת תחזיות הצמיחה. לאור האמור אנו ממשיכים להחזיק בתמהיל מאוזן בין האפיק השקלי לזה הצמוד. הצפי הנוכחי מצביע על המשך תוואי של ירידה בריבית המוניטארית".

בנוסף, אומרים בלאומי, הביקושים המקומיים צפויים לתמוך ברמת התשואות באפיק הממשלתי, גם בהתחשב בגידול בהיקף הגיוסים. בשל האמור, אנו סבורים כי ניתן להאריך את מח"מ ההשקעה באפיק הממשלתי. אג"ח קונצרני - הורדות הדירוג והסדרי החוב צפויים להמשיך ולהשפיע על הסנטימנט באפיק הקונצרני. בשל כך, "אנו ממליצים על השקעה באגרות חוב המשתייכות לחברות בעלות איתנות פיננסית גבוהה במח"מ ממוצע של כ-3 שנים".

עוד מציינים בלאומי כי "בטווח הקרוב צפוי השקל להמשיך ולהיסחר בהשפעת האירועים המרכזיים בכלכלה הגלובאלית. בין האירועים שצפויים להשפיע ניתן למנות את האפשרות לאמברגו אירופי על הנפט האיראני ונתוני המאקרו בארה"ב".

בבנק הפועלים מציינים בסקירה השבועית כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, כולל בישראל ומהתפתחויות במשבר החוב באירולנד. עם זאת, "נראה כי גברו גם ההשפעות על השקל מגורמים מקומיים זאת, על רקע ההאטה בצמיחה הכלכלית בישראל. בנוסף, יושפע המסחר בשקל מהצפי להמשך הפחתת הריבית השקלית (בהמשך להפחתה בשיעור מצטבר של 0.5% מאוקטובר אשתקד) ובעקבות זאת, צמצום נוסף בפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית".