הצעת החוק נגד פיראטיות ברשת האינטרנט, המכונה SOPA (קיצור של Stop Online Piracy Act), הוקפאה היום (ו') על ידי הסנאט ובית הנבחרים בארה"ב, בעקבות המחאה העולמית שהובילו אתרי ענק כמו גוגל וויקיפדיה נגד החוק.
מנהיג הרוב בסנאט, הארי ריד, ביטל היום את ההצבעה על הצעת החוק, בעוד יו"ר ועדת המשפט של בית הנבחרים, למאר סמית', ציין כי הוועדה תדחה את הדיונים. "אין סיבה לכך שנושאים לגיטימיים שהועלו בקשר לחוקים אלו על ידי רבים לא ייפתרו", אמר ריד בהודעה על ביטול ההצבעה.
הקמפיין הנרחב, שהתפשט במהירות ברשת, כלל פעולה קיצונית של וויקפדיה, שהחשיכה את האתר למשך 24 שעות השבוע. בדף הבית הופיעה הודעה בה כתוב: "דמיינו עולם ללא מידע חופשי. במשך למעלה מעשור השקענו מיליוני שעות בבניית האנציקלופדיה הגדולה ביותר בהיסטוריית המין האנושי. עכשיו הקונגרס האמריקני שוקל חקיקה שתפגע באורח אנוש ברשת האינטרנט החופשית והפתוחה. במשך 24 שעות, כדי להגביר את המודעות, אנחנו מחשיכים את ויקיפדיה". גם גוגל פרסמה בעמוד הבית שלה עצומה הקוראת לחתום נגד הצעת החוק.
מנכ"ל ומייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, אפילו פרסם בפרופיל האישי שלו בפייסבוק סטטוס המביע התנגדות להצעת החוק, אשר זכה ל-75 אלף לייקים בתוך 10 דקות בלבד.
על פי המחוקקים ותומכיהם בתעשיית עסקי השעשועים, מטרתו של החוק היא למגר את תופעת הפיראטיות שקיימת היום ברשת. על פי הצעת החוק, ספקיות אינטרנט או מנועי חיפוש בארה"ב יידרשו לחסום אתרים שיכללו לינקים אסורים הפוגעים בזכויות יוצרים באינטרנט. כך, לשם הדגמה, גוגל תידרש להסיר מתוצאות החיפוש שלה כל אתר אשר מפר זכויות יוצרים, וויקיפדיה תיאלץ למחוק קישורים לתכנים פיראטיים. גם אתרים פופולאריים נוספים כגון פייסבוק ויו-טיוב יעמדו בפני בעיה רצינית בשל היכולת המוגבלת שלהם לשלוט בתוכן המועלה על ידי גולשים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.