המסחר בוול סטריט ננעל היום (ב') בירידות שערים, כאשר על יום המסחר השפיעו שני מוקדים מרכזיים: המוקד הראשון הוא אירופה, שם פגישת מנהיגי האיחוד האירופי בבריסל משכה תשומת לב רבה, במסגרתה הם אישרו את קרן הייצוב האירופית (ESM) אשר תחל את פעילותה בחודש יולי, ודנו במשא ומתן שמתנהל בין ממשלת יוון לנושיה, זאת לאחר שהיום הגיעו דיווחים נוספים כי הצדדים הגיעו להסכמה על "תספורת" של 70% לנושים. המוקד השני הוא ארה"ב, שם המשקיעים הגיבו לאומדן הצמיחה הראשון שפורסם ביום ו' והצביע על צמיחה של 2.8% בניגוד לצפי האנליסטים שעמד על 3%.
"משקיעים התחילו לשים את אירופה מאחוריהם, אבל היום הייתה לנו שם פגישה והתשואה על אג"ח אירופאיות עלו בין לילה, כך שהשוק נתן היום הרבה תשומת לב לאירופה - אבל ספג את זה די טוב", אמר סטוארט פרימן, אנליסט מניות ראשי בוולס פארגו.
היום נפגשו מנהיגי האיחוד האירופי לועידת פיסגה נוספת בבריסל, בניסיון למצוא פתרונות חדשים שיביאו לסיומו של המשבר. יו"ר המועצה האירופית, הרמן ואן רומפוי, הודיע היום כי המנהיגים חתמו היום על הסכם לכינונה של קרן חילוץ קבועה (ESM) - זאת תחל בחודש יולי, שנה לפני המועד המקורי המתוכנן. עוד הודיע ואן רומפוי כי 25 מדינות יחתמו על האמנה הפיסקלית החדשה, מתוך 27 באיחוד האירופי. על רקע מפגש הפסגה באירופה, סוגיית יוון נותרה לא פתורה ועלולה להכביד מאוד. במסגרת הפיסגה המנהיגים צפויים להודיע על הקצאת 20 מיליארד אירו שיהיו מיועדים ליצירת מקורות תעסוקה. (לסיפור המלא)
"אנחנו סקפטים לגבי יכולתם של קובעי המדיניות באירופה למצוא פתרונות חדשים ואגרסיביים יותר שיעודדו את הצמיחה ויישמרו על משמעת תקציבית, כך שאנו לא רואים את המשבר האירופי מגיע לקיצו בקרוב", טוען סטיבן בארו, אסטרטג בבנק ההשקעות סטנדרט."המשבר ימשיך להרתיע את המשקיעים ולהקרין גם על וול סטריט, זאת למרות מגמת השיפור בכלכלת ארה"ב".
ברקע הפגישה באירופה, נודע כי מחזיקי האג"ח היווניות מהסקטור הפרטי יספגו "תספורת" של כ-70%, כך על פי מקורות המקורבים לשיחות בין ממשלת יוון לנושיה. על פי המקורות, הממשלה ונציגי הסקטור הפרטי המחזיקים באג"ח היווניות הגיעו במהלך סוף השבוע קרוב להסכם סופי, שמטרתו להפוך את חובה של יוון לבר קיימא ולמנוע מצב בו יוון תאלץ להכריז בקרוב על חדלות פרעון, מהלך שעלול להכניס את גוש האירו כולו לסחרור. על פי המקורות, ההסכם הושג על ידי הקטנת שיעור הריבית הממוצע לפחות מ-4%, מהלך לו התנגדו עד כה נציגי הסקטור הפרטי.
בתוך כך, עוד מדינה באירופה המציגה צמיחה שלילית לקראת סוף 2011: הכלכלה בספרד התכווצה ב-0.3% ברבעון האחרון של השנה החולפת, כך דיווחה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המקומית - על בסיס האומדן הראשון לנתון הצמיחה לרבעון האחרון, מתוך שלושה. (לסיפור המלא)
בזירה הגלובלית, לאחר שהמשקיעים היו במתח בימים האחרונים בעקבות הודעתה של איראן כי בכוונתה לעצור את ייצוא הנפט למדינות אירופה כבר השבוע,זאת כתגובה לצעד שנקט האיחוד האירופי שהטיל עליה חרם נפט שאמור לצאת אל הפועל בתחילת חודש יולי, אמש המשקיעים נשמו לרווחה, שכן איראן קיבלה רגליים קרות ודחתה את ההצבעה על הצעת החוק לפיה היא תעצור באופן מיידי את ייצוא הנפט האיראני לאירופה. (לסיפור המלא)
הפתעה בזירת המאקרו: הצריכה הפרטית בקיפאון, ההכנסה גדלה
היום התפרסמו שני נתונים מרכזיים לגבי הסקטור הפרטי בארה"ב. תחילה פורסם נתון ההכנסה הפרטית לחודש דצמבר כאשר הנתון הפתיע לטובה והצביע על עלייה של 0.5% בהכנסה, זאת לעומת הצפי שעמד על עלייה של 0.4%. הנתון של חודש נובמבר הצביע על עלייה של 0.1%. בנוסף, התפרסם גם נתון הצריכה הפרטית לדצמבר כאשר, בניגוד לתחזיות שצפו עלייה של 0.1%, הוא נותר ללא שינוי.כלומר, הנתונים מראים כי ההכנסות גבוהות מההוצאות, עניין שמצביע על חיסכון של משקי הבית האמריקנים. בהמשך, פורסם גם מדד ה-PCE לחודש דצמבר שעלה בהתאם לתחזיות ב-0.1%.
"זהו דבר נדיר יחסית אצל האמריקאים שרגילים דווקא לצרוך ע"ח החסכונות. מה איתם? הם מפחדים ממשהו או שסתם בא להם להיות אחראיים יותר לגבי היציבות הפיננסית שלהם", אומר אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של כלל פיננסים.
היום פרסם ה'פד' את הסקר הרבעוני שלו ביחס לסקטור הבנקאי, ממנו עולה כי בנקים בארה"ב הקשיחו את הסטנדרטים שלהם כלפי הלוואות לבנקים באירופה ברבעון הרביעי של שנת 2011, זה הרבעון השני ברציפות. הבנקים בארה"ב הודיעו כי הסטנדרטים להלוואות שלהם השתנו מעט ברבעון הקודם - הרבעון השני ברציפות בו יש שינוי מסוים בסטנדרטים, לאחר מספר רבעונים בהם הייתה גמישות. בתוך כך, הבנקים האמריקנים הודיעו כי הם שיפרו את העסקים שלהם לעומת הבנקים באירופה שהיו צריכים לבנות מחדש את מאזניהם. עוד על פי הסקר שפרסם ה'פד', בקשות להלוואות על ידי עסקים קטנים עלו לרמה הגבוהה ביותר מאז 2005, מה שמראה על הקשיים בשוק במימון עסקים.
סיטיגרופ וטבע במוקד
סיטיגרופ ריכזה עניין, לאחר שהבנק השלישי בגודלו בארצות הברית החליט על הורדת הבונוסים השנתיים לעובדים במחלקת ההשקעות בכ-30%. זאת בעקבות ירידה משמעותים ברווחים של מחלקת ההשקעות של הבנק במהלך השנה האחרונה, כך דווח ב"בלומברג". על פי אותו מקור, היו גם עובדים שהבונוס השנתי שלהם נחתך ב-70% לעומת הסכום שקיבלו בשנה שקדמה לה.
טבע הודיעה בצורה מפורשת שאינה מתכננת לבצע בקרוב רכישות גדולות, לא מפריעה להערכות בנוגע לרכישה הבאה של החברה. לפי דיווח שפורסם בהודו, טבע היא אחת מהמתמודדות על רכישת חברת Micro Labs בסכום שמתקרב ל-2 מיליארד דולר. אמנם לא מדובר בהיקף דומה לרכישות הגדולות האחרונות של טבע - ספלון, רציופארם ובאר שנרכשו תמורת 5-9 מיליארד דולר, אך גם לא מדובר בסכום זניח.
חברת התקשורת מוטורלה , הודיעה היום כי בכוונתה להגדיל את תוכנית הרכישה העצמית שלה לסכום כולל של 3 מיליארד דולר לעומת התיכנון המקורי שלה שעמד על 1 מיליארד דולר. החברה מתכננת לבצע רכישה עצמית של מניותיה בהיקף של כ-1.9 מיליארד דולר במהלך -2012.
במצעד המדווחות ניתן לציין את חברת המזון המהיר וונדי'ס (סימבול: WEN), שדיווחה על דוחותיה לפני פתיחת המסחר, כאשר בשורה העליונה הכנסותיה לרבעון האחרון הסתכמו ב-4.3 מיליון, זאת לעומת הכנסות של 6.1 מיליון ברבעון המקביל. בשורה התחתונה דיווחה החברה על רווח שנתי מתואם של 615 מיליון דולר- עלייה של 5.6% לעומת אשתקד.
אקסון מובייל , הודיעה אמש כי היא מוכרת את חטיבת העסקים היפנית שלה לחברת TonenGeneral- חברת נפט יפנית, בתמורה ל-3.9 מיליארד דולר.
חברת האלקטרוניקה Thomas & Betts (סימבול: TNB) ריכזה עניין, לאחר שהחברה השוויצרית ABB הודיעה כי תרכוש אותה תמורת 3.7 מיליארד דולר.
קרניבל קרוז ריכזה עניין לאחר שפרסמה היום אזהרת רווח לגבי השנה הפיסקאלית של 2012. לפי אזהרת הרווח, החברה צופה פגיעה של כ-150-175 מיליון דולר ברווח הנקי השנתי שלה, לאור שקיעת הספינה קוסטה קונקורדייה.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.