וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת; ינואר - שיא של 15 שנה

מדד קייס-שילר צנח בשיעור שנתי ב-3.7% וגם מדד אמון הצרכנים איכזב - קריאה של 61.1 נק' לעומת צפי ל-68.2 נק' ■ ינואר הטוב מאז 1983 לכסף והזהב ■ הקונגרס: הגרעון ב-2012 יעמוד על 1.1 טריליון דולר ■ אמזון איכזבה

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ג') במגמה מעורבת, אולם בסיכום חודשי מתברר כי ינואר היה החודש הטוב ביותר בוול סטריט מאז שנת 1997. יום המסחר הושפע משטף של נתוני מאקרו מאכזבים - מדד קייס-שילר צנח ב-3.7%, מדד אמון הצרכנים הציג קריאה נמוכה בהרבה מהתחזיות וגם מדד מנהלי הרכש של שיקאגו איכזב. גם מאירופה הגיעו היום חדשות לא טובות, לאחר שבגוש האירו פורסם נתון שיעור האבטלה שטיפס לרמתו הגבוהה ביותר מאז ייסודו של האיחוד האירופי - 10.4%. בזירה הבינלאומית סוכנות דירוג האשראי S&P עלתה שוב לכותרות לאחר שפרסמה כי היא עלולה להוריד בקרוב את דירוג האשראי של מספר מדינות החברות בארגון ה- G-20.

ראשית, חדשות מארה"ב, שם הודיע הקונגרס כי הגרעון התקציבי של ארה"ב ייפול ל-1.08 טריליון דולר בשנה הפיסקלית 2012, לעומת הערכה קודמת של 973 מיליארד דולר. ב-2013, מעריך הקונגרס כי הגרעון יעמוד על 585 מיליארד דולר. בשנה הפסיקלית 2011 עמד הגרעון על 1.3 טריליון דולר. אם הערכתו של הקונגרס תתברר כנכונה, תהיה זו השנה הרביעית ברציפות בה הגרעון יעלה על טריליון דולר.

בזירה האירופית, המשקיעים הגיבו היום לחדשות מעורבות. מנהיגי האיחוד האירופי שנפגשו אמש לוועידת פסגה נוספת בבריסל, חתמו על הסכם לכינונה של קרן חילוץ קבועה לגוש האירו ודנו בגיבוש הסכמה על תקציב מאוזן שיהיה מעוגן בחקיקה. קרן החילוץ הקבועה (ESM) בעלת 500 מיליארד אירו אמורה להחליף את קרן החילוץ הזמנית שבה עשו שימוש מנהיגי אירופה בתוכניות החילוץ לאירלנד ופורטוגל, אותה קרן צפויה לסייע אף בתוכנית החילוץ השנייה של יוון. (לסיפור המלא)

עוד באירופה, אמש פרסמו אישים המקרובים למשא ומתן של ממשלת יוון עם נושיה, כי מחזיקי האג"ח היווניות מהסקטור הפרטי יספגו "תספורת" של כ-70%. על פי המקורות, הממשלה ונציגי הסקטור הפרטי המחזיקים באג"ח היווניות הגיעו במהלך סוף השבוע קרוב להסכם סופי, שמטרתו להפוך את חובה של יוון לבר קיימא ולמנוע מצב בו יוון תאלץ להכריז בקרוב על חדלות פרעון, מהלך שעלול להכניס את גוש האירו כולו לסחרור. על פי המקורות, ההסכם הושג על ידי הקטנת שיעור הריבית הממוצע לפחות מ-4%, מהלך לו התנגדו עד כה נציגי הסקטור הפרטי. (לסיפור המלא)

למרות החדשות החיוביות מהפסגה האירופית אמש, היום התפרסם שיעור האבטלה בגוש האירו, שטיפס לרמה של 10.4% - שיעור האבטלה הגבוה ביותר בגוש האירו מאז הקמתו. הנתונים המדאיגים לגבי שיעור האבטלה פורסמו, לאחר שמנהיגי האיחוד שנפגשו אמש, הצהירו כי בכוונתם לייצר מאות אלפי מקומות עבודה חדשים, כדי לשקם את כלכלת גוש האירו. יחד עם זאת, גרמניה, הכלכלה החזקה ביבשת המשיכה להציג נתוני מאקרו חיוביים. (לסיפור המלא)

בזירה הבינלאומית, סוכנות הדירוג Standard & Poor's שוב מאיימת; על הכוונת הפעם עומדות מספר מדינות מקבוצת ה-G-20, אם הממשלות במדינות לא יצליחו לחוקק רפורמות ולרסן את הוצאות הבריאות.

"אם ארה"ב תצליח למשוך את עצמה קדימה, שיעור האבטלה ירד בקביעות ושוק הנדל"ן יראה סימני התאוששות, יעלו הציפיות לאינפלציה ולהעלאת ריבית", טוען אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של כלל פיננסים.

מדד אמון הצרכנים ומדד מנהלי הרכש של שיקאגו איכזבו

■ מדד עלות התעסוקה לרבעון האחרון, המודד את השינוי בשכר ששילמו העסקים הפרטיים והממשלה על כוח העבודה, עלה בהתאם לציפיות ב-0.4%, לאחר שברבעון הקודם המדד טיפס ב-0.3%. בשנת 2011 כולה המדד עלה ב-2%.

■ בשוק הדיור התפרסם היום מדד מחירי הבתים של קייס-שילר ו- S&P לחודש ינואר, מדד קייס-שילר שפורסם היום הצביע על ירידה של 1.3% במחירי הבתים בחודש נובמבר, ובשיעור שנתי ירד המדד ב-3.7%. צפי האנליסטים הצביע על ירידה מתונה יותר של 3.3% לעומת ירידה של 3.4% בחודש דצמבר.

■ בסקטור העסקי, פורסם מדד מנהלי הרכש של שיקאגו לחודש ינואר, כאשר הוא איכזב את המשקיעים והצביע על קריאה של 60.2 נקודות, לעומת התחזיות שצפו קריאה של 63.1 לעומת קריאה מהחודש הקודם שעמדה על 62.5 נקודות.

■ בגולת הכותרת של הודעות המאקרו היום עמד מדד אמון הצרכנים לחודש ינואר, אשר איכזב את המשקיעים והצביע על קריאה של 61.1 נקודות - הרבה מתחת לצפי האנליסטים שראו קריאה של 68.2 נקודות, לעומת קריאה של 64.5 בחודש הקודם.

מחירי הזהב והכסף השלימו היום את הזינוק החד ביותר בחודש ינואר מאז 1983 - החוזים על הזהב למסירה באפריל ננעלו במחיר של 1,740.4 דולר לאונקייה, כאשר בסיכום חודשי עלה מחיר הזהב ב-11%; החוזים על הכסף למסירה במארס ננעלו היום במחיר של 33.262 דולר לאונקייה, כאשר בסיכום חודשי עלה מחיר הכסף ב-19%.

טאואר ואקסון מובייל ריכזו עניין, ירידה ברווחי פייזר

יצרנית השבבים טאואר וחברת Triune Systems הודיעו במשותף היום, כי החברה השנייה פיתחה טכנולוגיה אנלוגית לניהול צריכת החשמל, המתבססת על פלטפורמת ה-Power Management המתקדמת של טאואר - בטכנולוגיית ה-0.18 מיקרון.

במצעד המדווחות, ניתן לציין את ענקית התרופות פייזר , שפרסמה את דוחותיה לרבעון האחרון לפני פתיחת המסחר. בשורה העליונה הדוחות הצביעו על ירידה של 4% בהכנסות החברה, ל-16.75 מיליארד דולר. בשורה התחתונה רווחי החברה הסתכמו ב-1.44 מיליארד לרבעון האחרון, לעומת 2.89 מיליארד ברבעון המקביל אשתקד. או 0.19 דולר למניה, לעומת 0.36 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד.

גם ענקית האנרגיה אקסון מובייל דיווחה על דוחותיה הכספיים לפני פתיחת המסחר והיכתה את התחזיות, שצפו רווח של 1.95 דולר למניה. בשורה התחתונה החברה דיווחה על רווח רבעוני של 9.4 מיליארד דולר, או 1.97 דולר למניה - עלייה של 2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אז הרווח הסתכם ב-9.25 מיליארד דולר או 1.85 דולר למניה. הרווח לשנת 2011 הסתכם ב-41.1 מיליארד דולר.

חברת השבבים הישראלית סיוה דיווחה היום על דוחותיה הכספיים, לפיהם היא סיימה את הרבעון הרביעי עם גידול של 22% בהכנסות לשיא של 16 מיליון דולר ורווח מתואם למניה של 26 סנט, 4 סנט מעל תחזיות האנליסטים.

חברת אמזון איכזבה, כשדיווחה על רווח של 177 מיליון דולר, או 0.38 דולר למניה, לעומת ציפיות האנליסטים ל-0.17 דולר, ולעומת 0.14 דולר למניה ברבעון השלישי. לשם השוואה, ברבעון המקביל אשתקד הרוויחה החברה 416 מיליון דולר. הכנסות החברה ברבעון הרביעי עמדו על 17.43 מיליארד דולר, לעומת תחזיות שעמדו על 18.3 מיליארד דולר. ברבעון השלישי הכנסותיה עמדו על 10.88 מיליארד דולר, כך שמדובר על גידול של 60% בהכנסות.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]