המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ו') בעליות שערים על רקע סנטימנט חיובי בשווקים הגלובליים לאחר פרסום דוח התעסוקה המפתיע בארה"ב (שהצביע על יצירה של כ-243 אלף משרות חדשות בחודש ינואר) ובצפייה לגיבוש תוכנית חילוץ ביוון, שם מקיימת הממשלה המקומית מו"מ בעניין עם נושיה והמוסדות הפיננסים הבינ"ל - אשר נודע כי יידחה להמשך השבוע הבא. בסיום המסחר, ננעל הפוטסי בעליות של 1.8%, בעוד הקאק הוסיף לערכו 1.52% והדאקס עלה ב-1.67%. מדד ה-Stoxx Europe 600 עלה היום ב-1.7%, ובכ-3.6% השבוע.
הדיווח שנתן את הטון במסחר החל משעות אחר-הצהרים הוא דוח התעסוקה בארה"ב לחודש ינואר, שהצביע על יצירה של כ-243 אלף משרות חדשות בכלכלה הגדולה בעולם, משמעותית מעל הציפיות בשוק - עת אנליסטים ציפו ליצירה של כ-150 אלף משרות בלבד. שיעור האבטלה גם הוא צפוי היה להיוותר ברמה של 8.5% - ולא לרדת לרמתו המסתמנת כעת (8.3%). נציין כי מדובר בחודש השביעי ברציפות במסגרתו מציגה ארה"ב נתון של מעל 100 אלף משרות חדשות, בדוח התעסוקה. (לסיפור המלא)
"המשבר לא קשה ועמוק כמו שחשבנו - וזה חשוב לשוק המניות", מסביר כוהן דה-לסוס, אנליסט ב-KBC. "אנשים היו פסימיים בשנה שעברה, אבל עכשיו הם כבר לא".
חילוץ ליוון - כן או לא?
ומארה"ב, לאירופה - שם המשיכה יוון לרכז עניין, לאור המו"מ שמקיימת לקבלת תוכנית החילוץ השנייה של לה היא כה זקוקה, על סך 130 מיליארד אירו. זאת, אם וכאשר תחתום על עסקה עם נושיה מהמגזר הפרטי באשר להיקף התספורת שהאחרונים ייאלצו לספוג על האג"ח הממשלתיות שהם מחזיקים.
אולם, יש הטוענים כי בזאת לא יסתיימו צרותיה של יוון כלל וכלל. על פי בכיר באיחוד האירופי, יוון תזדקק ל-15 מיליארד אירו (20 מיליארד דולר) כסיוע, בנוסף לחבילת החילוץ שכבר הובטחה ליוון - העומדת על 130 מיליארד אירו ובנוסף להקלה בהיקף של 100 מיליארד אירו שקיבלה יוון מהסקטור הפרטי. "יוון נמצאת בבעיות קשות", אמר הולגר שמיידינג, אנליסט מלונדון. "תוכנית ההתאמות היוונית נכשלת כרגע. תוכנית צנע מוגזמת, מחסור ברפורמות, חוסר כישרון ניהולי וקפאון פוליטי הכניסו את הכלכלה היוונית למה שנראה כמו מלכודת מוות. עוד מאותו הדבר לא ייתן דבר". (לסיפור המלא)
מאקרו: הסקטור הפרטי חזר לצמוח
בזירת המאקרו, דווח כי הפעילות בסקטור הפרטי בגוש האירו חזרה לצמוח בינואר, כך לפי מדדי מנהלי הרכש במדינות השונות שאושרר היום. המדד בגוש האירו כולו עלה לקריאה של 50.4 נקודות לעומת 48.3 בדצמבר - קריאה של יותר מ-50 נקודות מצביעה על צמיחה בפעילות, בעוד שקריאה נמוכה מכך מצביעה על התכווצות.
בכך נראה כי הפעילות בגוש האירו בסקטור הפרטי חזרה לצמוח לאחר 5 חודשים. אולם גם כאן ניתן לראות את התפלגות מצב השוק בין מדינות אירופה השונות. בעוד המדד בגרמניה הגיע לשיא של 7 חודשים ובצרפת לשיא של 5 חודשים - באיטליה, ספרד ואירלנד המתקשות נשאר המדד נמוך מסף ה-50 נקודות, על אף שחל שיפור קל במדד באיטליה וספרד. גם בבריטניה עלה המדד לשיא של 10 חודשים - קריאה של 56 נקודות לעומת 54 בדצמבר, ולעומת צפי של 53.3 נקודות.
אולם, מנגד התפרסם היום נתון המכירות הקמעונאיות בגוש האירו לחודש דצמבר, המשקף את היקף המכירות גם בעונת החגים, שיא הקניות של הצרכנים. המכירות נפלו ב-0.4%, ובהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, מדובר בנפילה של 1.6%. הנתון מאכזב במיוחד מאחר והצפי היה לעלייה של 0.2%.
נעילה מעורבת באסיה
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום במגמה מעורבת כאשר המשקיעים ציפו בחשש לפרסום נתוני התעסוקה בארה"ב שיספקו תמונה מלאה יותר של מצב השוק האמריקני. גם השיחות על החוב היווני משכו את תשומת לב המשקיעים.
נגיד הבנק המרכזי בהודו, סוביר גוקארן, אמר כי הרשות המוניטרית תחתוך את שיעורי הריבית ברגע שיהיה בטחון כי האינפלציה ממשיכה להאט. "ההשקפה כרגע היא כי הגענו לשיא וכל פעולה נוספת תהיה מקלה", אמר גוקארן.
המו"מ בין ממשלת יוון לנושיה מהמגזר הפרטי ממשיך למשוך את תשומת לב המשקיעים, לאחר שאתמול עוד נודע כי יוון תזדקק ל-15 מיליארד אירו (20 מיליארד דולר) בנוסף לחבילת החילוץ שכבר הובטחה ליוון - העומדת על 130 מיליארד אירו ובנוסף להקלה בהיקף של 100 מיליארד אירו שקיבלה יוון מהסקטור הפרטי. את הדברים אמר אתמול גורם בכיר באיחוד האירופי.
המשקיעים נשאו עיניהם גם לכיוון ארה"ב, שם צפויים להתפרסם היום נתוני התעסוקה החודשיים של ממשלת ארה"ב. אתמול התפרסמו נתוני דרישות האבטלה לשבוע החולף, כאשר הנתון הפתיע לטובה ורשם ירידה חדה מהציפיות עם ירידה לרמה של 367 אלף תביעות אבטלה חדשות לעומת 379 אלף תביעות בשבוע הקודם, כשהתחזיות ניבאו נתון של 375 אלף תביעות. הממוצע החודשי לתביעות אבטלה חדשות רשם ירידה של 2,000 תביעות לרמה של 375,750.
בין המניות שריכזו עניין נציין את סוני שהחליפה השבוע מנכ"ל וקאנון שציינה כי תבצע רכישה עצמית של 50 מיליארד ין בפברואר ומרץ.
פנסוניק הודיעה היום כי היא מעלה את תחזית ההפסד הנקי שלה לשנה הקרובה ל-780 מיליארד ין (10 מיליארד דולר) בשל ההצפות בתאילנד והין החזק.
[לבורסות בעולם][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.