המסחר במט"ח מתנהל היום (ג') בהתחזקות של הדולר והאירו אל מול השקל, כאשר הדולר עלה ב-0.35% ושערו היציג נקבע על 3.73 שקלים, גם האירו התחזק ב-0.9%ושערו היציג נקבע על 4.894 שקלים.
בזירה הבינלאומית ממשיך להיחלש האירו אל מול הדולר ונסחר סביב שער של 1.31 דולר, עקב החששות המתמשכים מחדלות פרעון של יוון, שעה שזו לא מצליחה למלא את התנאים לקבלת חבילת הסיוע השנייה שהובטחה לה. היום יימשכו הדיונים הפנים-יווניים באשר לרפורמות במדינה.
ב-ATRADE מציינים כי "התנודתיות בשוק המט"ח צפויה להימשך עד שתתבהר התמונה בעניין עתידה של יוון. הדולר ימשיך להיות פגיע, על רקע הספקולציות בעניין השקת תוכנית רכישה שלילית ע"י הפד'. אנליסטים רבים מעריכים כי ברננקי יבצע את המהלך, למרות נתוני התעסוקה המצוינים שפורסמו בשישי האחרון, על מנת לתת זריקת עידוד נוספת לכלכלה הצומחת בקצב איטי יחסית. יו"ר הפד' ציין בנאומו האחרון כי הכלכלה האמריקנית עדיין פגיעה ובשל כך כל אופציה לא ירדה מהשולחן. אנו מעריכים כי הדולר ימשיך להיחלש בטווח הקצר, בעיקר מול מטבעות בעלי הריבית הגבוהה, כגון הדולר האוסטרלי והדולר הניו זילנדי".
יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו, אמר כי "ההתחזקות המרשימה של האג"ח האיטלקי שגררה לירידת התשואות מרמות של 7% לרמות של 5.5% מלמדת על התעניינות גוברת מצד משקיעים בהשקעות בעלות סיכון גבוה. להערכתנו פוטנציאל התחזקות האירו בטווח הקצר נותר מוגבל והאירו עשוי לשוב ולהיחלש. בזירה המקומית, השקל אשר כצפוי נבלם בתחום של 3.68-3.72, טרם מיצה את פוטנציאל הפיחות בטווח הקצר. אולם להערכתנו, בראייה לטווח ארוך, השקל עשוי לשוב ולהתחזק לעבר רמת 3.60. בנוסף אנחנו רואים חוסר אמון ביוון: הקושי שמסתמן ביוון להגיע להסדר ושאלת עתיד החובות של המדינה עשוי לגרור את יוון לחדלות פירעון ואף לנטישתה את האיחוד האירופי. אנו מאמינים שהתופעה לפיה המשקיעים ישקיעו באופן סלקטיבי במדינות ולא בגוש האירו כולו תלך ותצבור תאוצה".
"השקל יגיע ל-3.6 דולר עד סוף השנה"
"לא סביר שהדולר יתחזק ל-4 שקלים, מאחר שהלחצים שגרמו לו להתחזק, כבר מתפוגגים", אמר ל"גלובס" קון צ'ו, אסטרטג המט"ח של השווקים המתעוררים בברקליס קפיטל. מאז ספטמבר 2011 התחזק הדולר בכ-8% מול סל המטבעות עיקריים, וצ'ו סבור כי זה נבע בעיקר מחששות המשקיעים לגבי כלכלת אירופה ומצבה של ארה"ב, אך משעה שחששות אלו הוקלו - בעקבות הזרמת הנזילות הגדולה של ה-ECB ופרסום נתוני הצמיחה הטובים מהצפוי בארה"ב וסין, צפויה הרוח לשנות כיוון.
"הזרימה לדולר כמקלט מבטחים צפויה להתהפך, ומכך צפויים ליהנות המטבעות של המדינות הפתוחות ביותר במונחי סחר וקשרים פיננסיים. ישראל היא אחת מאותן המדינות". מנגד, מציין צ'ו שני סיכונים עיקריים העומדים בדרך להתחזקותו של השקל. "התחזית להקלה מוניטרית נוספת בישראל, על רקע האינפלציה הנמוכה והתשואות הנמוכות ממילא, לא מביאה בחשבון את מסחר ה-Carry Trade (החלף ריביות, א' פ') שמתבסס על השקל. יש גם קצת חששות מתמשכים מפני המתיחות בנושא האיראני - זה יכול להעיק במקצת על השקל; אבל אנחנו רואים את השקל מתאושש ל-3.6 לדולר בסוף השנה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.