הצעת הרכש של דסק"ש - החברה הבת של אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר - לאג"ח עיתון מעריב , התקבלה בהצלחה יחסית. זאת, כאשר מתוך הצעת דיסקונט השקעות לרכוש אג"ח (סדרה ד') בהיקף של כ-43.59 מיליון שקל ערוך נקוב, נענו ניצבים למכירת איגרות בכ-39.7 מיליון שקל ערך נקוב - בהיקף כולל של 33.348 מיליון שקל.
היקף הצעת הרכש המקסימלי, במידה והייתה נענית במלואה, עמד על כ-37 מיליון שקל. זאת לאחר שכבר השקיעה דסק"ש כרבע מיליארד שקל ברכישת השליטה במעריב ובהזרמת הון לתוכה בתוך פחות מחצי שנה.
ההצעה הופנתה לכל מחזיקי האג"ח - למעט הכשרת הישוב של עופר נמרודי, המחזיקה אג"ח בהיקף של כ-25 מיליון שקל ערך נקוב.
הצעת הרכש של דסק"ש הייתה גבוהה בכ-65% משווי האיגרת בבוקר ההצעה, שעמד על 0.51 שקלים (לעומת 0.84 שקלים לאיגרת במחיר ההצעה). היקף סדרת האג"ח של מעריב עומד על כ-68 מיליון שקל ערך נקוב, ותשלום הקרן הבא, בהיקף של כ-23.5 מיליון שקל, צפוי במארס 2014.
במסגרת רכישת השליטה במעריב השקיעה דסק"ש בחודשי הקיץ כ-140 מיליון שקל, ובחודשיים האחרונים דיווחה על הזרמת שתי הלוואות בעלים בהיקף כולל של כ-100 מיליון שקל.
היקף המכירות של עיתון "מעריב" ברבעון השלישי הצטמצם בכ-10%, לכ-70 מיליון שקל, כשבתשעת החודשים הראשונים של 2011 ירד המחזור ב-16%, ל-211 מיליון שקל. העיתון ייצר תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת בהיקף של 51 מיליון שקל ברבעון, ו-91 מיליון שקל בינואר-ספטמבר. לדוחות החברה הוצמדה הערת "עסק חי" של רואי החשבון. שווי השוק של מעריב עומד היום על כ-420 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.