בעוד המשקיעים נושאים עיניהם לעבר יוון, שממאנת לעמוד בשתי התנאים שהציבו לה נציגי ה"טרויקה", ולקבל את חבילת החילוץ בהיקף של-130 מיליארד אירו ותציל אותה מחדלות פרעון, אנליסטים רבים וביניהם רוברט הורוקס, מנהל השקעות ראשי בחברת מתהאוס, טוענים כי יש להתייחס לחדלות פרעון יוונית כתופעה שולית שלא תשפיע על הכלכלה הגלובלית.
"כולנו מסכימים שיוון צריכה לפרוע את חובותיה, אך ההנחה היא כי היא בכל מקרה תיכנס לחדלות פרעון, אם לא בחודשים הקרובים אז בעתיד הרחוק יותר", טוען הורוקס. "חשוב לזכור שכלכלת יוון מהווה רק 0.4% מהכלכלה הגלובלית והיא לא גדולה כמו הכלכלות של איטליה וספרד שבאמת מהוות איום על הכלכלה העולמית, במקרה שאחת מהן תיכנס למצב של חדלות פרעון".
בנוסף, הורוקס טוען כי "רגעי המשבר האמיתיים" של אירופה היו כאשר תשואות האג"ח של ממשלת איטליה נסקו לרמות של 7%-7.5% והבנק המרכזי האירופי כבר הוציא אל הפועל תוכניות סיוע ענקיות ולא יעמוד בתוכניות נוספות במקרה שאחת מהמדינות הגדולות באירופה תיקלע למשבר נוסף, "כך שהרע כבר מאחורינו".
אנליסטים רבים טוענים כעת, כי החשש המוגזם מהמשבר האירופי הצית גל של פסימיות בקרב המשקיעים, בעיקר באסיה, למרות שלפי טענותיהם, אסיה נחשבת לחסינה מבחינה ריאלית בפני פיגעי המשבר. "הבורסות באסיה נפלו לרמה כזאת שמדליקה נורות ירוקות המאותתות למשקיעים שזה הזמן להיכנס", מוסיף הורוקס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.