הסכסוכים המשפטיים הרבים סביב חברת מור נדל"ן בינלאומי נמשכים. במסגרת תשובה להמרצת פתיחה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד מנהלי החברה לשעבר, יובל כהן וצחי סגל, טוענים האחרונים כי "כבר מזמן לא ראינו שטף כזה של השמצות בלתי מבוססות. התביעה היא פרדיגמה לשימוש לרעה בהליכי משפט בכדי להתחמק מהוראות מפורשות בהסכמים עליהם חתומים הצדדים".
בית המשפט מתבקש לדחות תביעה שהוגשה נגד כהן וסגל על-ידי עובד ושותף שלהם לשעבר בשם חן רונן. האחרון, המיוצג בידי עורכי הדין איתמר כץ ודוד קוגן, הקים עמם פרויקטים בתחום הנדל"ן באירופה, אך הצדדים נקלעו לסכסוך כספי.
כהן וסגל, המיוצגים בידי עורכי הדין בועז וילנסקי ואלי שמעון, דוחים על הסף את טענותיו של רונן ואף דורשים מבית המשפט לחייב את רונן בהוצאות משפט.
עו"ד איתמר כץ מסר בתגובה כי "מתוך המלל הרב שבתגובה עבת-הכרס, דבר אחד זועק לשמיים: ניסיון שיטתי להסתתר מאחורי מסמכי ויתור שונים ומשונים וחסרי כל תוקף, על מנת למנוע בירור של מעשים חמורים שנעשו. שיטה זו להסתתר מאחורי מסמכים חסרי תוקף כבר התפרסמה בעבר, כאשר בית המשפט המחוזי בתל-אביב סירב לאשר ויתורים גורפים, בין היתר בקשר עם הפרת חובות אמון, אותם דרשו חברי דירקטוריון קבוצת מור וחברת הניהול שלה כתנאי להסתלקותם מן הניהול".
במסגרת התביעה שהגיש באוגוסט רונן נגד כהן וסגל, הוא טען כי "עורכי הדין כהן וסגל הם האדריכלים, ההוגים והמבצעים של מסכת תחבולות, מעשי מירמה ומניפולציות". כעת טוענת כהן וסגל בתגובה כי "במסגרת תפקידו כיועץ משפטי התגלו מעשי רשלנות מקצועית שחשפו את החברה לתביעות בסך מיליוני אירו".
מדובר בשורה של חברות פרטיות שפעלו בעיקר במדינת מונטנגרו והצליחו בפעילותן. כהן וסגל הצליחו פחות בחברה אחרת שהקימו בשם קבוצת מור נדל"ן שגייסה כ-50 מיליון אירו בשנים 2008-2007 ממוסדיים ומשקיעים פרטיים בישראל. החברה נקלעה למשבר, ובין מנהלי החברה, שמרביתם כבר פרשו, לבין חלק מבעלי המניות הפרטיים ניטש ויכוח מר.
אותה קבוצת משקיעים פרטית עומדת לתבוע כהן וסגל ושותפיהם בחברת הניהול של קבוצת מור, איזי תפוחי וג'וש רוזנצוויג, וכן את חברי הדירקטוריון כולל זלמן שובל, מבעלי בנק ירושלים ויעקב פרי, יו"ר בנק מזרחי-טפחות, שכיהן כיו"ר כיו"ר מור נדל"ן. כל חברי הדירקטוריון וההנהלה כבר התפטרו, מלבד עו"ד רויטל אבירם (שותפתו של ג'וש רוזנצוויג) שנותרה בדירקטוריון.
המשקיעים במור נדל"ן לא ידעו עד כמה המצב חמור עד שצורפה הערת "עסק חי" לדוחות הכספיים שפורסמו (באיחור בחודש יולי) לסיכום התוצאות של שנת 2010. החברה סיימה את אותה שנה ללא הכנסות, ובהפסד של 12 מיליון אירו, בדומה להפסד המצטבר שרשמה בשנים 2009-2008. באחרונה החברה הצליחה לגייס 8.4 מיליון אירו, אך זאת בדרך של הלוואה בריבית שנתית של 10% כנגד שעבוד מרבית נכסי הקרן ושעבוד שוטף כללי.
ככל הנראה במסגרת הסכסוך בין עו"ד חן רונן לבין עורכי הדין יובל כהן וצחי סגל, עלולים חברי הדירקטוריון של קבוצת מור בעבר, בניהם יעקב פרי, זלמן שובל, איזי תפוחי וג'וש רוזנצוויג, להידרש למתן עדויות. זאת בעקבות אישור בדירקטוריון של עסקאות שונות עם הצדדים הקשורים.
עורכי הדין בועז וילנסקי ואלי שמעון ממשרד פירט, וילנסקי, מזרחי, כנעני, המייצגים את עורכי הדין יובל כהן וצחי סגל מסרו בתגובה: "כנגד עו"ד חן רונן הוגשה תביעה על סך חמישה וחצי מיליון אירו, על-ידי החברות אותן ניהל במונטנגרו, בגין הפרות הסכם נרחבות ומקיפות, ובין היתר זיופי הסכמים, התרשלות והפרות חובות אמונים כלפי החברות.
"עו"ד רונן ניצל את האמון הרב שניתן בו והשתמש במשאבי החברות לצרכי מימון פעילות עסקית מתחרה בחברות, לרבות שימוש אסור במאגר הלקוחות של החברות לצרכים אישיים, הקמת חברות העוסקות בנדל"ן ועוד. חמור מכך, מר רונן אף שכר אדם שיטריד את החברות ואת עורכי הדין כהן וסגל, העוסק יחד עם מר רונן, חדשות לבקרים, בהפצת דיבה ולשון הרע, עניין נוסף המתברר במסגרת הליך הבוררות.
"כיום, במסגרת כתב ההגנה בבוררות ובבקשה שהוגשה על-ידו לבית המשפט, מנסה עו"ד רונן, באופן נואש, להסיר מעצמו כל אחריות למעשיו האמורים, למרות שהוא היה האחראי הישיר והבלעדי לפעילות החברות במונטנגרו.
"עו"ד רונן אף מיתמם ומתכחש למערכת ההסכמית עליה הוא חתם בה הוגדרו זכויות וחובות הצדדים, בטענה חסרת תום-לב לפיה ההסכמים נכפו עליו. כל זאת, למרות שההסכמים הניבו לעו"ד רונן סכומי כסף אדירים, המגיעים למאות אלפי אירו, אותם הוא נדרש להשיב לחברות, בצירוף הנזקים הרבים שנגרמו להן.
"במסגרת התשובה שהוגשה לבית המשפט, הפריכו החברות את טענותיו של עו"ד רונן, והוכיחו כי עו"ד רונן היה מעורב לפרטי פרטים במשא-ומתן שנערך עמו במשך חודשים, כך שלא יכולה להיות לו כל טענה אמיתית כנגד ההסכמים, כפי שהוא טוען כיום בחוסר תום-לב".
בהקשר לאזכור מעורבותם של הגורמים הנוספים בכתבה, בענייני חברת מור נדל"ן, מסר עו"ד רפאל יולזרי, שותף ממשרד גדעון פישר ושות', את הדברים הבאים: "בדיוק כמו שבעניינים אחרים השתרבבה לתקשורת מעורבותם, כביכול, של הגורמים הנוספים המוזכרים בכתבה - גם כאן יתבררו עד מהרה המניעים העומדים מאחורי ריצת האמוק לכלי התקשורת. יש לדחות ריצת אמוק זו בשאט-נפש ולהוקיעה ממחוזותינו".
מחברת מור נדל"ן בינלאומי נמסר כי אינה צד לתביעה של חן רונן וכל האמור אינו קשור לפעילותה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.