המסחר באירופה ננעל היום (ה') בעליות שערים אשר התחזקו לאחר הדיווח על אישור תוכנית צנע נוספת ביוון, מה שמקרב את ממשלתה לקבלת תוכנית חילוץ נוספת - בהיקף של 130 מיליארד אירו. זאת, לקראת פגישת שרי האוצר של אירופה היום בבריסל כדי להמשיך ולדון בהסכם המתגבש.
באשר ליוון, התעודדו היום המשקיעים לאחר שדווח בסוכנויות הידיעות כי ממשלתה הגיעה להסכמה על רפורמות חדשות לקיצוצים של מיליארדי דולרים בתקציב לשנת 2012. מנהיגי יוון אישרו היום מספר רפורמות הנוגעות לקיצוצים במערכת הבריאות, תשלומי הפנסיה והפרטות של חברות בבעלות ממשלתית - וזאת, בכדי לעבור לצמיחה חיובית בכבר בשנת 2013. (לסיפור המלא)
הצעדים הללו חיוניים לקבלת חבילת החילוץ בגובה של 130 מיליארד אירו, אשר לולא קבלתה יוון עלולה להגיע לחדלות פירעון במארס. זאת, כיוון שב-20 למארס צריכה המדינה להחזיר את החוב שלה לבעלי האג"ח ובקופת המדינה אין כסף לאפשר החזר על האג"ח.
בזירת המאקרו, דיווח היום הבנק המרכזי האירופי כי הוא מותיר את הריבית המרכזית על כנה בגוש האירו - ברמה של 1%, המייצגת שפל כל הזמנים מאז הוקם הגוש ב-1999.
ואילו בבריטניה, הותיר הבנק המרכזי את הריבית ברמה של 0.5%, אולם גם הרחיב את תוכנית ההרחבה הכמותית שלו בעוד כ-75 מיליארד ליט"ש - להיקף כולל של 315 מיליארד ליט"ש ברכישות אג"ח. (לסיפור המלא)
קרדיט סוויס המניה ריכזה עניין רב לאחר שהבנק פירסם את התוצאות הכספיות לרבעון הרביעי ומדווח על הפסד ברבעון הרביעי, הפסד ראשון שמציג הבנק מאז שנת 2008. ההפסד הנקי ברבעון הרביעי הסתכם ב-637 מיליון פרנק (698 מיליון דולר) בהשוואה לרווח של 841 מיליון פרנק ברבעון המקביל אשתקד. קרדיט סוויס פספס בגדול את התחזיות שעמדו על רווח של 471 מיליון דולר.
אסיה ננעלה במגמה מעורבת
המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר במגמה מעורבת לאחר עליות קלות בוול סטריט אמש ולאחר פרסום פרטים על ההסכם המתגבש ביוון. נתוני מאקרו בסין המצביעים על עלייה בלתי צפויה באינפלציה מכבידים מעט על המדדים. מדד המחירים לצרכן עלה בשיעור חד של 4.5% ומדד המחירים ליצרן דווקא רשם האטה קלה ועלה ב-0.7% בלבד.
כאמור, נתוני מאקרו בסין במוקד: מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר בסין עלה ב-4.5%, הרבה מעבר לתחזיות המוקדמות שעמדו על עלייה של 4.1% ובהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
מדד המחירים לצרכן בסין רשם עלייה של 4.1% בדצמבר ועלייה של 4.2% בחודש נובמבר בהמך לעלייה של 5.5% בחודש אוקטובר. מדד המחירים ליצרן עלה ב-0.7% בחודש ינואר לעומת עלייה של 1.7% בחודש דצמבר ולעומת צפי לעלייה של 0.6%.
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.