מה אתם עושים או מרגישים כשאתם נתקלים במישהו דעתן, מהסוג שיודע הכל ושתמיד יסביר לכם את הדברים לאשורם? אחד כזה שגם יבטל כמובן כל מה שאתם אומרים? ברוב המקרים סביר להניח שבאיזשהו שלב תרצו להניח לדעתנותו לנפשה, ולנפשכם מדעתנותו. ההבדל בין דעה לדעתנות הוא ההבדל שבין התפתחות לקיבעון.
ומה אם אתם פוגשים את הדעתנות הזו אצלכם? ומה אם היא גם ביחס להשקעה במניות בכלל, או בתקופה הנוכחית בפרט, או בקשר להשקעה במניה מסוימת? דעתנות יתרה גורמת למשקיע לדבוק בהשקעות כושלות מצד אחד, ומצד שני להחמיץ הזדמנויות שעוברות על ידו אבל לא נקלטות, בשל מחסום הידיעה המוחלטת.
אחת הדרכים להניע תהליך שינוי היא ללמוד ממישהו אחר. זה לא חייב להיות בתחום הספציפי אליו רוצים להתייחס - אפשר למשל ללמוד מחברת קוקה קולה (KO), החברה שיודעת הכל על שיווק ומכירות. כותרת ב"גלובס" לכדה את עיני באחרונה: "סופרבול 2012: קוקה קולה מכינה גרסאות שונות לקמפיין". בידיעה מוסבר כי החברה הכינה שתי גרסאות עבור הקמפיין שלה שיעלה לאוויר בגמר עונת הפוטבול האמריקנית (שכבר התרחש השבוע), וכי ההחלטה איזו גרסה תשודר תתקבל בהתאם לזהות הקבוצה שתוביל לאחר הרבע הראשון. הרשת המשדרת, NBC, כך נכתב בידיעה, לא אהבה את הסרבול אך הבינה את הערך המוסף.
החמצתם את ינואר? למה?
נחזור למגרש המשחקים בבורסה. כמה משקיעים החמיצו את עליות ינואר בשל דעה נחרצת על דכאון כלכלי עולמי? כמה החמיצו את עליית סקטור מניות הפיננסים בשל דעה נחרצת ביחס לעתידן? תורת הניתוח הטכני והשימוש בה הם האסטרטגיה של קוקה קולה בסופרבול - מדובר בלעשות את הבחירה הנכונה על פי מה שקורה בשטח. מדובר גם בלהיות מוכן לכל האפשרויות, דבר שרבים נמנעים מלעשותו הן בגלל השפעת הדעתנות והן בגלל הטרחה והעלויות הכרוכות בכך.
על מה מדבר הניתוח הטכני - על לבחור את המניות שנמצאות במומנטום (ולא משנה באיזה אינדיקטור אתם מודדים מומנטום) ולהעיף את המניות שמדשדשות, ובוודאי אלו שיורדות. לשם כך, אנחנו לא נשאלים מה דעתנו על מניה זו או אחרת, לכל היותר נשאלים לדעתנו על גרף זה או אחר, וגם כאן עדיף שהדעה תהיה מבוססת על מידה רבה של מיומנות וניסיון. את השאלה 'מה אתה חושב' אנו מחליפים ב'מה אתה רואה?'.
מהמרים על משחקי ספורט נדרשים לשים את כספם על סמך מחשבה, לכן קוראים לזה הימור. למשקיעים ישנה הפריבילגיה לבחור השקעות על פי קצב התקדמותן. כמובן שגם תהליך זה לא מושלם, משום שלא תמיד ברורה הרזולוציה של העבודה (מידת החלפת המניות בתיק), וגם לא תמיד מזהים שינוי מומנטום בזמן. אבל, פעילות שגרתית ומדודה של "מומנטום - IN, חוסר מומנטום - OUT", תבטיח שהתיק יידחף קדימה. תקראו לזה אבולוציה פיננסית, תקראו לזה אנרגיה, רק תזכרו שקוקה קולה, המשווקת של העולם, גם היא עובדת על פי התוצאה ונערכת לכל תוצאה.
נכון לשישי בבוקר, מועד כתיבת הטור, KBE, ה-ETF של מניות הבנקים, ו-XLF, התעודה של סקטור הפיננסים, נמצאות במצב של עוצמה ביחס ל-S&P500. כלומר, הן קבוצות מנצחות במגרש. לפיכך, אנו משאירים אצלן את כספנו, ויש לנו מספר לא מבוטל של מניות פיננסים בתיק (שאכן השיג כבר בינואר תשואה עודפת על ה-S&P500). המניות הן: BAC, C, FITB JPM, MS (שנבחרה להוביל את הנפקת פייסבוק), USB ו-WFC. שבע מניות מתוך 50. אנו כמובן עוקבים אחר המניות והסקטור מעקב טכני, ואם הן לא יהיו קבוצה מנצחת במגרש, לא תראו אותן בטור הבא.
אז ברוח הפרסומת של איטונג והסופרבול - "לא מומנטום, לא קונה". ושלא יכבלו אתכם בסיפורים.
תוחזר סטארבקס לישראל
בשבוע שעבר הגיעה רשת האופנה אמריקן איגל (AEO) לישראל. בקרב צוות הקניון ישנם חילוקי דעות ביחס לחברה, למותג ולקונספט, אבל כותב שורות אלה נמצא בצד ה-LIKE. פיננסית, החברה נסחרת בשווי שוק לא גדול, פחות מ-3 מיליארד דולר, ומשלמת 3.1% דיבידנד. היא נמצאת איפשהו בין גאפ השמרנית יותר (GPS, גם היא בקניון) לאברקרומבי (ANF) הרועשת יותר, תרתי משמע - מקום טוב להיות בו במציאות הכלכלית-חברתית העולמית הנוכחית.
בכל מקרה, אם בעבר בשביל נגיעה ישראלית בקניון היינו צריכים להשקיע בישראליות שנסחרות בארה"ב, הרי שהמצב משתפר. תוחזר סטארבקס לישראל (אתר וואלה הולך לפתוח עמוד פייסבוק לשם כך).
זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.