"בהתבסס על דפוסי התנהגות מחזוריים, הסיכויים שמדד הדאו ג'ונס יעלה ל-15,000 נקודות ויותר בשנתיים הבאות עולים על 67%, ואילו הסיכויים שהדאו יגיע ל-17,000 נקודות הם 50%" - כך טוענים במגזין הפיננסי היוקרתי "בארונ'ס" בארה"ב.
ב"בארונ'ס" מציינים לטובה את הצמיחה המתמשכת ברווחי החברות ואת הדעיכה מהחששות ממשבר החוב באירופה, שתורמות לראלי בשווקים. "פוטנציאל האפסייד של השוק עשוי להשתחרר", נכתב במאמר.
"בארונ'ס" סקר 141 שנים של ביצועי מניות וגזר מהם דפוס התנהגות: "אחרי תקופות של תשואות גרועות מהממוצע, יש נטייה חזקה לתקופות של תשואות טובות מהממוצע, ולהיפך. מאחר שחמש השנים האחרונות היו בביטחון תקופה של תת-תשואות, סביר להניח שבשנתיים שהחלו זה עתה, התשואות יהיו מעל הממוצע".
הממצאים מתבססים על מחקר של פרופ' ג'רמי סיגל מבית הספר לעסקים וורטון (אוניברסיטת פנסילבניה), שחיבר את רב המכר "מניות לטווח הארוך", שיצא כעת במהדורה רביעית. הוא מעריך שהחששות בנוגע למשבר החובות באירופה ימשיכו לדעוך וכי הצמיחה בארה"ב תימשך. לדבריו, "לא אופתע לראות גם עלייה של 20% ויותר, אפילו אם צמיחת רווחי החברות תואט".
למעשה, ב"בארונ'ס" מכנים יעד של 15,000 נקודות או 17,000 נק' לדאו ג'ונס כיעדים "צנועים", כיוון שעלייה ל-15,000 נקודות תגרור עלייה מזערית במכפיל הרווח, מרמה של 13.1 היום ל-13.6, שהוא עדיין מכפיל נמוך בהסתכלות היסטורית. גם עלייה ל-17,000 נק' תביא את המדד להיסחר במכפיל 15.4 בלבד - גם כן מכפיל נמוך לעומת 17 בממוצע רב-שנתי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.