המסחר במטבע החוץ ממשיך להתנהל היום (ה') על רקע החששות שמגיעות מכיוונה של אירופה בכלל ויוון בפרט בנוגע לחבילת החילוץ למדינה מוכת החובות. האירו נסחר כעת ברמה של 1.300 אל מול הדולר. במסחר של הדולר מול הין היפני נסחר כעת הדולר ברמה של 78.8 אל מול הין.
בארץ מזנק הדולר בכ-1% והיציג נקבע ברמה של 3.77 שקלים ומנגד האירו נחלש ב-0.27% לרמה של 4.898 שקלים.
בזירת המאקרו המקומית פורסם היום כי התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג), במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, עלה במחצית השנייה של שנת 2011 ב-3.6% בחישוב שנתי - לאחר עלייה של 5.3% במחצית הראשונה ועלייה של 5.8% במחצית השנייה של שנת 2010 - כך דיווחה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. ניתוח ההתפתחויות לפי רבעונים מראה שהתמ"ג עלה ברבעון הרביעי של 2011 ב-3.2%, לאחר עלייה של 3.8% ברבעון השלישי ועלייה של 3.9% ברבעון השני.
כאמור החדשות המרכזיות להיום מגיעות מכיוונה של יוון שנראה כי חבילת החילוץ למדינה שמוערכת בכ-130 מיליארד אירו תידחה עד אחרי הבחירות במדינה שייערכו באפריל, בעקבות חוסר שביעות רצון מתיפקודה של ההנהגה הנוכחית. הדחייה תעמיד את יוון מול עתיד לא ברור שכן היא צריכה את אותה חבילת חילוץ על מנת להימנע מפשיטת רגל כבר בחודש הבא כשיגיע מועד פרעון אגרות חוב בהיקף של 14.5 מיליארד אירו.
אתמול בערב פורסמו הפרוטוקלים של ישיבת הפדרל ריזרב בארצות הברית ומהם עולה שיש תמיכה גדולה להשקת תוכנית הקלה כמותית חדשה (QE3) למרות זאת ההצעה לא הצליחה להשיג את הרוב הנדרש.
"המתנגדים נמקו את החלטתם בכך שהמשק האמריקני נמצא בשלבי התאוששות מתקדמים", נכתב בסקירה של צוות המחקר של ATRADE. "התומכים בהשקת התוכנית טענו שהמשק האמריקני אכן זקוק לחבילת תמריצים נוספת, בכדי לעודד את הצמיחה, והדגישו כי שוק התעסוקה עדיין מדשדש".
עוד בזירת המאקרו המקומית, אתמול פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר נותר ללא שינוי בינואר, לעומת צפי כלכלנים לירידה של כ-0.2% . לפיכך ב-12 החודשים האחרונים עומדת האינפלציה השנתית על 2% בדיוק על אמצע היעד הממשלתי שהוא 1% עד 3%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.