גורמים בגוש האירו מעריכים שאפילו במתווה הנוכחי של הקיצוצים של הממשלה היוונית וחבילת הסיוע שעומדת על 130 מיליארד אירו, המדינה תגיע לחוב בהיקף של 129% מהתוצר המקומי הגולמי עד שנת 2020, כשהיעד היה 120% כפי שסוכם בפסגת מנהיגי אירופה שהתקיימה באוקטובר.
על פי אחד הגורמים, אחת האפשרויות שנשקלות הינה לפנות למגזר הפרטי המחזיק באג"ח של יוון ולבצע - בנוסף על מחיקת כ-50% מהחובות של המדינה - קיצוץ גם בריבית שיקבלו על אגרות החוב החדשות שהממשלה היוונית תציע להם בתמורה לאגרות החוב הישנות. על פי אותו גורם, מהלך שכזה יכול לקרב את המדינה ליעד של ה-120%.
בכירים כלכליים מגוש האירו ייפגשו מחר על מנת לדון בדרכים לעזור ליוון להגיע ליעד ה-120%, הנחשבת לרמה בת קיימא. זאת לקראת פגישת שרי האוצר של אירופה ביום שני ובה צפויים לאשר את חבילת הסיוע המיוחלת ליוון שתעזור לה להימנע מחדלות פרעון בחודש הבא.
"יש כצה דברים שניתן לעשות על מנת להוריד את היחס מ-129% ל-120%", אמר אחד הגורמים המעורב בדיונים. "הורדה של הריבית על אגרות החוב שהמגזר הפרטי מחזיק בהן, כמו כן הורדת הריבית על ההלוואות שנתן גוש האירו למדינה ולבצע שינויים בתיק ההשקעות של הבנק המרכזי האירופי ובנקים מרכזיים בעולם המחזיקים באג"ח של יוון".
על פי ההערכות אם הצעדים הללו לא יתבצעו, אז חבילת הסיוע תצטרך לגדול ל-136 מיליארד אירו, דבר שהמדינות לא מעוניינות בו, במיוחד לאור הדיווחים שפורסמו היום שקרן המטבע תשתתף רק ב-13 מיליארד אירו בחבילת החילוץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.