מגמה מעורבת מאפיינת את יום המסחר (ב') בשוק המט"ח. הדולר היציג נחלש בכ-0.7% לרמה של 3.72 שקלים ומנגד האירו רשם עלייה של כ-0.4% סביב 4.94 שקלים. בעולם נסחר האירו סביב 1.327 דולרים.
נציין כי בארה"ב לא יתקיים היום מסחר לרגל "יום הנשיא" ואילו בבורסות אסיה נרשמות עליות שערים.
בבנק ירושלים מציינים בסקירה השבועית כי המסחר בדולר /שקל בארץ ימשיך לשקף את המתרחש בצמד דולר/אירו בחו"ל. ביום ד' האחרון פורסם מדד ינואר (ללא שינוי) שהפתיע במעט את הקונסנזוס אך המרכיבים השונים של המדד הצביעו על נטייה לעלייה בשיעור האינפלציה השנה. אם נטייה זו תמשיך להתממש בחודשים הבאים אזי נתקרב לקצה העליון של יעד האינפלציה.
"ההאטה בפעילות המשקית והציפייה להורדת ריבית נוספת בהמשך מחד והירידה בצריכה הפרטית וביצוא מאידך ימשיכו להכביד על השקל בתקופה הקרובה ולכן איננו מעריכים כי קיים סיכוי סביר להתחזקות משמעותית וממושכת", אומרים בבנק ירושלים.
יפתח דרורי מלמבקס מציין הבוקר כי היום תתקיים בבריסל פגישה נוספת אשר תקבע את כיוון השוק. בגרמניה רוצים להימנע מעיכובים מיותרים ולהביא להצבעה את אישור התכנית כבר היום, אך נראה כי לשרי האוצר האירופים יש זמן והפגישה שתחל היום בשעה 15.30 לא תנפק חדשות טובות עבור היורו. "עיכוב נוסף בהחלטה עשוי להכניס את השווקים לבעיה ולגלי ירידות בשבוע הקרוב. במידה ובאירופה לא יספקו את צפירות ההרגעה הדרושות במהרה, שוב ניכנס לתקופה שתוגדר כ'אי וודאות'. מיותר לציין שמסחר בתקופות דומות בעבר היה קשה מאוד והשגת הרווחים תהיה פשוטה יותר במסחר תוך-יומי".
ובינתיים נרשמת עלייה בציפיות האינפלציוניות. האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הקרובים צפויה לעמוד על כ-2.4%, כך לפי נתונים שפרסם אתמול (א') בנק ישראל - זאת, לעומת צפי לאינפלציה שנתית של כ-2.2% בינואר 2012 - בדומה לרמת הציפיות בחודשים אוקטובר-דצמבר 2011. גם האיפלציה הצפויה שמחשב בנק ישראל עלתה בפברואר ל-2.5%, לעומת רמה של 2.3% בחודש ינואר. את שיעור האינפלציה מחשב בנק ישראל על פי הפרשי התשואות בשוק האג"ח הממשלתיות הצמודות ללא-צמודות, אולם בבנק נוטים לייחס לשיטה זו אמינות מוגבלת יחסית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.