יחס החוב-תוצר ביוון, חרף אישור תוכנית החילוץ השנייה לממשלתה, עלול להיוותר על רמה גבוהה של 160% עד שנת 2020 - זאת, באם הממשלה היוונית לא תחיל רפורמות וקיצוצים נוספים בשנים הקרובות. כך עולה מדוח שחיברו נציגי ה"טרויקה", המורכבת מהאיחוד האירופי, הבנק המרכזי האירופי (ECB) וקרן המטבע הבינלאומית (IMF).
הדוח בן 9 העמודים שחיברו נציגי ה"טרויקה" על רקע גיבושה של חבילת החילוץ השנייה ליוון, על סך 130 מיליארד אירו, מציג מספר תרחישים אפשריים בכל הקשור לגירעון התקציבי היווני - כאשר לפי התרחיש המרכזי בדוח, תצליח הממשלה היוונית לרדד את יחס החוב-תוצר שלה לרמה של 129% עד 2020.
זאת, בניגוד לציפיות המוקדמות כי חבילת סיוע ליוון תאפשר לה לרדד את החוב, עומד על 160% מהתוצר כיום - לרמה של 120%. "יוון זקוקה לרפורמות תקציביות נוספות בכדי להוריד את יחס החוב-תוצר כלפי מטה לאורך זמן", נכתב בדוח, אשר הובא לדיון גם בפגישת שרי האוצר של גוש האירו, שאישרו את הסיוע ליוון אמש בבריסל.
הבעיה המרכזית של יוון, לפי הדוח, הינה עידוד הצמיחה על רקע מדיניות הצנע האגרסיבית שמחילה הממשלה המקומית - שאישרה קיצוצים בהיקף של 3.3 מיליארד אירו ועד כ-350 מיליון אירו בשבועיים האחרונים, לדרישת ה"טרויקה" כנגד אישור הסיוע החיצוני.
"ישנו מתח בסיסי בין מטרות חבילות הסיוע ותוכנית החילוץ להורדת נטל החוב ובין הניסיון לשמור על תחרותיות ולעודד צמיחה במדינה", נכתב בדוח שחובר ב-15 בפברואר.
על פי תרחיש בו יוון לא מצליחה להציג שיפור בצמיחה, עלול בתרחיש השלילי להיוותר יחס החוב-תוצר על רמה של 160% (כפי שהוא כיום), "זאת במסגרת תרחיש סביר בו יוון לא תטמיע את הרפורמות המבניות מספיק מהר".
נזכיר כי הבוקר אושרה תוכנית החילוץ השנייה לממשלת יוון - לאחר שעברה הלילה על ידי שרי האוצר של גוש האירו, שאישרו לממשלה היוונית סיוע של כ-130 מיליארד אירו. חבילת החילוץ כוללת "תספורת" נומינלית של 53.1% לבעלי האג"ח, במטרה לרדד את יחס החוב-תוצר היווני לרמה של 121% עד סוף שנת 2020. (לסיפור המלא)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.