בכיר בפרטנר אומר בתגובה להצעתו של שר התקשורת, משה כחלון, לאפשר לפרטנר ולסלקום להתמודד במכרז הסיבים האופטיים של חברת החשמל, כי ללא פיקוח על מחירי התשתיות של בזק והוט (שוק סיטונאי), פרטנר לא תיכנס למיזם, וממילא המיזם עצמו לא יתרומם.
כפי שנחשף אתמול ב"גלובס", כחלון מנסה לייצר מצב חדש בעקבות הסערה בשוק התקשורת לאור המבצע של הוט, שמוביל לפגיעה חמורה בספקיות האינטרנט, בשל נטישה מוגברת של לקוחות, מה שמאלץ אותן להוריד מחירים בצורה דרסטית.
גם המשקיעים במיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל חוששים מהמהלך של הוט, מכיוון שהחברה הורידה את מחירי האינטרנט (20 שקל לחיבור במהירות של 100 מגה) לרמה שספק אם תצדיק השקעה במיזם.
לדברי הבכיר, פיקוח על מחירי התשתיות של בזק ושל הוט הוא קריטי, משום שעד שמיזם הסיבים האופטיים יקרום עור וגידים, יעברו שנים, ולכן לא יעזור אם פרטנר וסלקום ייכנסו ויהיו בעלים בו. בכל תרחיש אפשרי, למיזם יידרשו לפחות 7 שנים עד שתושג פריסת תשתיות ארצית, ועד אז פרטנר וסלקום יהיו חייבות נגישות לתשתית הקווית של בזק והוט על מנת שיוכלו לספק שירותים קוויים.
הוא הוסיף שהמיזם עצמו חייב נגישות לתשתיות של בזק והוט כדי שיוכל לפרוס תשתיות ביתר קלות ולהגיע למקומות שלא יהיה כלכלי לחפור בהם ושאין בהם נגישות לקווי מתח עיליים. לדברי הבכיר, כדי לאפשר זאת מישהו צריך לפקח על מחירי התשתיות, וזה מה שנדרש ממשרד התקשורת: לקבוע את מחיר השימוש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.