תנועת התעוררות בירושלים תחתים מחר (ב') חברי כנסת בעד הכנסת סעיף מיצוי כושר ההשתכרות בתיקון הדיור בר השגה שהוכנס לרפורמה בחוק התכנון והבנייה שההצבעות עליו צפויות השבוע.
חברי התנועה החברתית, שמטרתה מאבק על עתידה על ירושלים, מבקשים שלא להשאיר את ההחלטה על הזכאים לדירות במחירים מפוקחים בידי "אלו שבגדו בציבור בתוכנית מחיר למשתכן (שטייניץ, נתניהו ואטיאס)".
במכתב שכותרתו "עיגון קריטריון מיצוי כושר ההשתכרות בחקיקה", אותו יפיצו חברי התנועה בקרב חברי הכנסת ויבקשו מהם לחתום עליו, הם טוענים שבמסגרת הרפורמה בחוק התכנון והבנייה "מוצע לייצר מנגנון להשכרת יחידות דיור במחירים מפוקחים, אבל לצערנו שוב לא מגדירים מי הם הזכאים שיוכלו ליהנות מאותם דמי שכירות במחירים מופחתים. לפי תיקון החוק מוצע שההחלטה בנושא זה תופקד בידיהם של ראש הממשלה, שר האוצר ושר הבינוי והשיכון ולא תיקבע בחוק".
עוד הם כותבים במכתב שיופץ לחברי הכנסת: "לצערנו, אותו הרכב בדיוק היה זה שלפני שבועות בודדים הכריע בסוגיית הקריטריונים לזכאות בתוכנית מחיר למשתכן וקבע שמיצוי כושר השתכרות לא ייכלל כתנאי לזכאות בתוכנית. על כן אנו מתנגדים להשארת ההחלטה בדבר הזכאות לדיור מוזל בהשכרה שוב בידי אותו הרכב מתוך חשש ששוב יופקר הציבור העובד בישראל".
במכתב הם קוראים לחברי הכנסת "לנצל את ההזדמנות שמוטלת לפתחם, להתערב בסוגיית הזכאות לדיור בהשכרה ולדרוש שיוגדר בתיקון חוק התכנון והבנייה קריטריון של מיצוי כושר השתכרות".
התנועה הסביבתית "מגמה ירוקה" צפויה לצאת בצעדת מחאה ביום רביעי לקראת ההצבעה על הרפורמה בחוק התכנון והבנייה. הצעדה תצא מהתחנה המרכזית בירושלים ותסתיים בהפגנה גדולה במשכן הכנסת ב-9:30 עם תחילת ההצבעות על הצעת הרפורמה בחוק התכנון והבנייה, אותה מכנים במגמה ירוקה "רפורמת הולילנד".
מיכל שוקרון, פעילה במגמה ירוקה, ציינה: "השינויים שמציעה הרפורמה במבנה מערכת התכנון פותחים פתח מסוכן לשחיתות, להשפעה על מקורבים בוועדות התכנון ולפגיעה באיזונים ובבלמים שמציע החוק הקיים. על פי הצעת החוק, המושג דיור בר השגה מרוקן מכל תוכן, שכן הוא כולל רק דיור להשכרה ודירות קטנות במחיר שוק ואינו כולל התייחסות להתערבות במחירי דירות והקצאתן על פי קריטריונים לזכאים, מה שיוביל לפגיעה חמורה בשכבות החלשות.
"כמו כן הרפורמה לא כוללת מנגנונים לשיתוף הציבור בתהליכי התכנון ובכך בעצם משאירה את הציבור בחוץ. פגיעה חמורה נוספת היא בשמירה על השטחים הפתוחים בישראל, כיוון שההחלטה על שינוי ייעוד של קרקע תעבור רק ועדה אחת וזכות הערעור על ההחלטה תוגבל מאוד".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.