ישראכרט, חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, סיימה את שנת 2011 עם רווח של 231 מיליון שקל - עלייה של 11%. ישראכארט רשמה את הרווח הגבוה ביותר מכל חברות כרטיסי האשראי, וזאת לראשונה מאז 2006. הרווח כלל רווח חד פעמי של 8 מיליון שקל כתוצאה ממכירת מניות מאסטרקארד. מנכ"ל ישראכרט הוא דב קוטלר.
כמו הקולגות גם קוטלר מוטרד משנת 2012: "תהיה שנה מאוד מאתגרת. שילוב של ירידה בקצב הצמיחה במשק, כניסתו לתוקף של חוק ישראכרט וירידת העמלה הצולבת תביא אותנו לשחיקה ברווחיות. אנו עסוקים בבחינת מבנה ההוצאות וסורקים כל הוצאה באופן ענייני. אדגיש כי אין לנו כוונה לפטר עובדים. אנחנו חברה בצמיחה ונשיג את ההתייעלות בדרכים אחרות".
החל בחודש מאי יוכלו כל החברות לסלוק את המותג ישראכרט, מה שיביא לכך שהכנסות החברה ייפגעו. קוטלר כהרגלו לא נשמע מודאג "נהיה מוכנים. מהרבעון הרביעי ולתוך 2012 הירידה בעמלה הצולבת מביאה להגדלת התחרות על בתי עסק בסליקה, ואנחנו רואים את זה בעמלות שאנחנו גובים".
הכנסות ישראכרט בשנת 2011 עמדו על 1.73 מיליארד שקל, עלייה של 9.5% בהשוואה לשנה קודמת. ההון העצמי הסתכם ב-1.67 מיליארד שקל והתשואה על ההון הגיעה ל-14.8%. הלימות ההון של ישראכרט, עמדה על 14% - ועברה את היעד של 12.5%. מתחילת השנה עלה מחזור העסקאות של ישראכרט ב-8% והגיע ל-96.9 מיליארד שקל.
היקף הכרטיסים החוץ בנקאיים עלה ב-11% והגיע ל-608 אלף. עם זאת באשראי החוץ בנקאי נעצרה הצמיחה והיקף האשראי ירד בשנת 2011 ב-10% והגיע ל-657 מיליון שקל. ישראכרט נותרה החברה הפחות יקרה בשוק האשראי החוץ בנקאי, אך הריבית הממוצעת שגובה החברה מלקוחותיה עלתה מתחילת השנה מ-9.8% ל-10.66%. "האשראי החוץ בנקאי נשחק ב-10% בגלל מהלך מושכל שעשינו", אומר קוטלר, "שדרגנו את מערכות החיתום ואנו מקפידים הקפדה יתרה למי אנחנו נותנים הלוואות".
קוטלר קיבל 18 מ' ש' ב-3 שנים
מנהלי ישראכרט הם המנהלים המתוגמלים ביותר בענף כרטיסי האשראי. עלות שכרו של קוטלר עמדה בשנת 2011 על 5 מיליון שקל, מתוכם 2 מיליון שקל ניתנו כמענק. השכר החודשי של קוטלר הוא 108 אלף שקל בחודש. בשנת 2010 עמדה עלות שכרו של קוטלר על 6 מיליון שקל, והמענק שניתן לו היה 1.7 מיליון שקל. הירידה בשכר נבעה מירידה בשווי האופציות. בשנת 2009 עמדה עלות שכרו של קוטלר על 7 מיליון שקל, כך שבשלוש שנים הסתכמה עלות השכר של מנכ"ל ישראכרט ב-18 מיליון שקל.
עלות שכרה של יו"ר ישראכרט, אירית איזקסון, עמדה על 3.7 מיליון שקל, כאשר המענק שניתן לה היה 1.5 מיליון שקל. שכרה החודשי ברוטו הוא 91 אלף שקל.
הסכם ההעסקה הנוכחי של קוטלר ושל איזקסון הסתיים בסוף ינואר, וכעת נערך ביניהם (בנפרד) לבין החברה מו"מ להסכם חדש לשלוש שנים, שיכלול תוכנית תגמול חדשה.
עלות שכרו של מנכ"ל כאל, ישראל דוד, היא 3.4 מיליון שקל, מתוכם ניתנו מענק והפרשות לתוכנית תגמולים לטווח ארוך בגובה 1.6 מיליון שקל.
תמר יסעור, מנכ"לית לאומי קארד, היא המנהלת הצנועה ביותר, ועלות שכרה (לעשרה חודשים) היא 1.1 מיליון שקל. עם זאת בעלות זו לא מחושב המענק של יסעור לשנת 2011 שטרם ניתן לה.
שכר מנהלי חברות האשראי
תוצאות ישראכרט
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.