למרות המעבר בכל העולם לשידורי ספורט בערוצים בתשלום, ערוצי טלוויזיה ממלכתיים ממשיכים לתחזק בסכומי עתק אירועי ספורט גדולים. בישראל זהו ערוץ 1 שמשקיע בליגת העל בכדורגל כ-15 מיליון שקל בשנה, לפני עלויות הפקה, שלא לדבר על הכספים הגדולים שמשקיעה רשות השידור באירועים גדולים דוגמת המונדיאל, המשחקים האולימפיים וכו'.
אבל גם באירופה הערוצים הממלכתיים רואים בספורט פלטפורמה ששווה להשקיע בה: הערוץ הממלכתי הספרדי RTVE השקיע בשנת 2010 סכום כולל של 175 מיליון אירו בשידורי ספורט, מתוך זה 140 מיליון אירו ברכישת הזכויות.
הסכום הגבוה ביותר הושקע בנבחרת הכדורגל הלאומית, שברכישת הזכויות השידור של המשחקים שלה השקיע הערוץ 36 מיליון אירו. ההצלחה המקצועית של נבחרת ספרד בשנת 2008, שבה זכתה ביורו, באה לידי ביטוי גם במחירים שנאלץ הערוץ לשלם ב-2010: כ-80% יותר בהשוואה ל-2009.
האירוע השני הכי יקר היה עבור RTVE היה הצ'מפיונס ליג, בו השקיעה התחנה 34 מיליון אירו (עלייה של 115% לעומת 2009); הפופולריות של ענף האופנועים בספרד ניכרת גם במחירים ששולמו עבור הזכויות: את המוטוג'יפי רכש הערוץ הממלכתי הספרדי עבור 26.5 מיליון אירו; זכויות השידור של מירוץ האופניים וואלטה אספניה נמכרו עבור 4.7 מיליון אירו, בשידורי היורוליג הושקעו 2.6 מיליון אירו, בשידורי הליגה הספרדית בכדורסל 6 מיליון אירו, 4 מיליון אירו בשידורי נבחרת הדייויס הספרדית, ועוד 5.5 מיליון אירו בטורניר הרולאן גארוס.
הפרסומים האחרונים של זכויות הספורט מזכירים את מה שקורה בישראל עם הערוץ הציבורי: גם בספרד מאשימים את הערוץ בהשקעה מוגזמת בשידורי ספורט, מה שהביא את RTVE לתוכנית התייעלות וצמצומים, שכוללת קיצוץ של 20% בשכר העובדים ב-2012. בנוסף החליטה הממשלה הספרדית לקצץ 204 מיליון אירו ב-2012 בתקציב הערוץ הממלכתי הספרדי.
אגב, ערוצים ציבוריים אחרים באירופה שלא חוסכים בהם בהוצאות על זכויות ספורט הם ARD ו-ZDF הגרמניים: שתי התחנות ישדרו את יורו 2012 בקיץ הקרוב עבור 165 מיליון דולר, ובשבוע שעבר הפכו לערוצים הראשונים בעולם שרוכשים זכויות שידור של יורו 2016 (עבור 240 מיליון דולר).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.