האם קם מכשול נוסף לתוכנית סומייל בת"א? כ-30 תושבי רחוב בן סרוק, הסמוך למתחם סומייל, הגישו בקשת רשות ערעור בפני הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז ת"א, נגד החלטת ועדת הערר לדחות את העררים שהגישו בעלי הקרקעות במתחם וסמוך לו נגד תוכנית האיחוד והחלוקה של החלק הדרומי בתוכנית.
כזכור, החלטת ועדת הערר מהחודש משמעותה שניתן כעת להתקדם למימוש הפרויקט בחלקו הדרומי, בו צפויות להיבנות כ-500 דירות. התוכנית בכללותה מאפשרת לבנות 4 מגדלי יוקרה בני 40 קומות ו-970 דירות וכן שטחי מסחר ומשרדים, בשטח של כ-45 דונם.
בבקשה לרשות ערעור שהגישו תושבי רחוב בן סרוק, באמצעות עוה"ד אמיר שפיצר ומושיק שמחיוף, הם טוענים שתוכנית הבינוי אושרה ללא עריכת סקר סביבתי מפורט ומעודכן. לטענתם התוכנית העיקרית למתחם הותירה בהם תקווה בין היתר בגלל שאחד התנאים להוצאת היתרי בנייה ואישור התוכנית הוא אישור הרשות לאיכות הסביבה של עיריית ת"א בהתאם לחוות דעת סביבתית.
לטענת העוררים, בהחלטת ועדת הערר לא ברור האם קיימת או נערכה כלל חוות דעת סביבתית לגבי מתחם סומייל והשפעת תוכניות ההמשך על סביבת המקרקעין. במידה שלא נערכה חוות דעת סביבתית, הם טוענים ש"לא ניתן לאשר תוכניות אלו ללא עריכת חוות דעת סביבתית וכך אנחנו מבקשים שייקבע", ובמידה שנערכה חוות דעת כזו הם טוענים ש"יש לבחון במעמד הדיון או האישור של תוכניות ההמשך את ממצאי חוות דעת זו, שאילולא כן, עלולות תוכניות ההמשך להיות כעת בניגוד להמלצות מממצאי חוות דעת זו, ככל שהיא קיימת".
הם טוענים גם שתוכניות ההמשך לא כוללות את כל ההוראות שנקבע שהן יכללו, מה שיביא למצב שבו תאושר תוכנית שמאפשרת הוצאת היתרי בנייה בהיקפים גדולים ללא חוות דעת סביבתית. "מצב פסול כזה אסור לקבל", הם כותבים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.