ביל גייטס, המייסד השותף של ענקית התוכנה מיקרוסופט, הוא האדם העשיר ביותר בתעשיית הטכנולוגיה. שני אנשי התעשייה אחריו בדירוג ההון הם לארי אליסון מאורקל, ומארק צוקרברג מפייסבוק.
לגייטס (56), יו"ר דירקטוריון מיקרוסופט, יש הון של 61.3 מיליארד דולר, נכון לסגירת המסחר בוול סטריט אתמול (ג'). במהלך יום המסחר הזה הוא הפסיד 805.4 מיליון דולר. המידע נאסף על-ידי סוכנות הידיעות בלומברג, שהחלה לפרסם דירוג יומי של עשירי התעשייה.
"משפחת המלוכה שלנו"
הדירוג החדש של בלומברג נועד להמחיש כיצד התנודות בשווקים ובכלכלה משפיעות על החזקותיהם של בכירים בחברות ציבוריות ופרטיות. הונו של כל אדם בדירוג מתעדכן מדי יום בשעה 17:30 שעון ניו יורק, לאחר תום המסחר בבורסה המקומית.
ההון הכולל של 10 האנשים העשירים ביותר בתעשיית הטכנולוגיה מגיע ל-238.3 מיליארד דולר. 9 מתוך העשרה הם אמריקנים. "האנשים האלו הם משפחת המלוכה שלנו, בגלל שאין לנו משפחת מלוכה", אומר פול מקמנוס, מנהל המכון ליזמות ומסחור טכנולוגיה באוניברסיטת בוסטון. "למי עוד נוכל לשאת עיניים?".
לפי הדירוג, הונו של גייטס גדל ב-9.2% מתחילת השנה. כ-77% מהונו מוחזק בחברת ההשקעות שלו, Cascade Investments. אליסון (67), השני בדירוג, מייסד-שותף של יצרנית תוכנות מאגרי המידע המובילה בעולם, אורקל.
הונו של אליסון נאמד ב-37.9 מיליארד דולר, נכון לאתמול. אליסון התחיל את היום עם 385.7 מיליון דולר יותר. מתחילת השנה גדל הונו של אליסון ב-15%. אליסון ידוע בסגנון החיים הראוותני שלו. הוא הוציא מאות מיליוני דולרים על נדל"ן. הנכס הבולט שלו הוא בית המעוצב בסגנון אחוזה פיאודלית יפנית מהמאה ה-16.
רק הערכת שווי
צוקרברג, (27), מייסד הרשת החברתית פייסבוק, מחזיק בהון של 21 מיליארד דולר. יש לציין שהערכה זו מבוססת על שווי השוק המשוער של פייסבוק, המגיע ל-100 מיליארד דולר, וייתכן שהונו של צוקרברג יהיה שווה 25% פחות מההערכות עם הנפקתה הציבורית הקרובה של פייסבוק.
החברה מתכוונת להנפיק 500 מיליון מניות מדרגה B בבורסה בוול סטריט. מהלך זה ידלל את הנתח של צוקרברג בפייסבוק ל-21%, לאחר שהוא יממש 120 מיליון אופציות וימכור 42 מיליון מניות כדי לשלם את המסים על רווחיו מהאופציות הללו.
המדורגים רביעי וחמישי ברשימה הם שני מייסדי גוגל, סרגיי ברין ולארי פייג'. כל אחד מהם מחזיק בהון של 18.7 מיליארד דולר. כ-84% מהונם מוחזק במניות של גוגל, שאיבדו 6.3% ממחירן מתחילת השנה. הצמד הפסיד יחד 560.6 מיליון דולר במהלך יום המסחר אתמול.
האדם היחיד ברשימה שאינו אמריקני, הוא אזים פרמג'י ההודי, מייסד-שותף של חברת התוכנה וויפרו (Wipro). פרמג'י (66), מחזיק ב-79% ממניות וויפרו, השוות כ-90% מהונו, המגיע ל-18.5 מיליארד דולר. בדצמבר 2010 העביר פרמג'י מניות בשווי 2 מיליארד דולר לקרן שהוא הקים לקידום החינוך בקרב העניים בתת-היבשת. בראיון שנתן בינואר הוא אמר ש"ב-2011 ראינו את למה יכולה להוביל ההתעלמות מהפערים החברתיים. אם לא נכיר בכך וננסה לפתור את הבעיה, אנו עלולים להתמודד מול התקוממות חובקת עולם".
השביעי בדירוג בלומברג הוא מייסד ענקית הקמעונאות המקוונת אמזון, ג'ף בזוס. הונו של בזוס, (48), נאמד ב-17.2 מיליארד דולר, כשאתמול הוא הרוויח 73 מיליון דולר. מאז תחילת השנה הוא הוסיף 4.7% להונו. בזוס מחזיק ב-88 מיליון מניות אמזון, 19.3% מהחברה. בנוסף, בבעלות בזוס גם חברת מחקר חלל, Blue Origin ויותר ממיליארד דולר במזומן ובנכסים אחרים.
מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר, הוא השמיני בדירוג. הונו נאמד ב-15.3 מיליארד דולר. כשני שלישים מהון זה במניות מיקרוסופט. במהלך התקופה שהוא עובד במיקרוסופט, הרוויח באלמר כ-3.4 מיליארד דולר ממכירת מניות שהיו ברשותו.
מייקל דל, בעלי יצרנית המחשבים דל, החל את דרכו בבנייה ובמכירה של מחשבים בחדר המעונות שלו בקולג'. כיום הוא תופס את המקום התשיעי בדירוג עשירי עולם הטכנולוגיה של בלומברג, עם הון של 14.9 מיליארד דולר. דל מחזיק בבעלותו 15.2% מהחברה שהקים, השלישית בגודלה בין יצרניות המחשבים בעולם. שני שלישים מהונו של דל מוחזקים בחברת ההשקעות שלו, MSD Capital. דל איבד 193 מיליון דולר מהונו אתמול, אך הוסיף עליו 1.3% מתחילת השנה.
את המקום האחרון בעשיריה הפותחת תופס פול אלן, שותפו של גייטס להקמת מיקרוסופט. ההון של אלן נאמד ב-14.8 מיליארד דולר, והוא מוחזק ברובו באמצעות קרנות פרייבט אקוויטי, קרנות גידור והשקעות נדל"ן. הוא הבעלים של הבניין בו שוכן מטה אמזון בסיאטל, ומחזיק גם 1.3% ממיקרוסופט. ההשקעה האחרונה של אלן הייתה בחברת Audience Inc, שפיתחה את השבב התומך בתוכנת הזיהוי הקולי סירי, המותקנת באייפון 4S של אפל.
22
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.