הטור האחרון בו דיברנו על הפיכת חזון קניון המניות ותוצאותיו למציאות ההשקעות של קוראי המדור, הניב תגובות רבות שהגיעו במייל. חלקן הכרזת הצטרפות אישית למחויבות לניהול השקעות עצמאי רווחי, וחלקן ביקשו הבהרות. אנחנו שמחים על התגובות ועל התחושה שהן משרות, של שותפות בחזון. נשמח כמובן לתגובות ומחשבות נוספות, וכפי שענינו לחלק מהכותבים - גם להשתתפות במאמץ להפצת החזון ברשת ובכלל.
שאלה שחזרה על עצמה היא, מה הסכום המינימלי הנדרש לניהול תיק "תואם קניון המניות". תיק קניון המניות הוא תיק שכולל כ-50 מניות, מספר שמשלב בין פיזור לבין יכולת שליטה. אם נניח ששער מניה ממוצע הוא 30 דולר, וכי נהוג לרכוש מניות בכפולות של 100, הרי ש-150 אלף דולר ומעלה זה הסכום "המתאים". כמובן שיש גם את עניין הזמן הנדרש וכן הלאה, כך שככל ששווי התיק גבוה יותר, יחס התועלת-עלות טוב יותר.
אנו מודעים לכך שעבור רבים מהקוראים מספר המניות הוא מרתיע; בהחלט ניתן לצמצם אותו בתיקכם ל-30. כל אחד יכול לעשות זאת בשיטה אחרת, אבל ראוי להקפיד על פיזור בין סקטורים וענפים ולא להישאר עם הטיה מוגברת לסקטור מסוים (לא יותר מ-50% ממשקל הסקטור ב-S&P500 למשל).
להלן מספר דרכים לצמצום הרשימה:
עוברים מניה מניה ובוחרים את אלו שהכי מדברות אליכם, טכנית או מבחינת פעילות החברה ושוויה; מורידים את אלו שהכי פחות מדברות אליכם, למשל מניות כבדות שאמנם מאזנות את התיק אבל לא יקחו אותו אל מרומי התשואה, או מניות דומות (שני בנקים וכדומה).
אפשרות שלישית היא להחזיק את 30 המניות האחרונות שהוספנו לתיק. כעקרון, אלו המניות עם האנרגיה הטכנית העדכנית ביותר, כך שזהו ניסוי מעניין. נשמח לקבל תובנות.
איך מגינים?
שאלה שכיחה נוספת היא ההגנות על התיק. הסוגייה הזו מטרידה רבים, גם בשל קשיי הביצוע לכאורה, וגם בגלל שההגנות מדווחות בזמן אמת, בין פרסום הטורים, ולא "נראות" באופן שוטף בעיתון.
בואו נתחיל במשפט פשוט: אתם חושבים שמשהו יירד - תמכרו. אם חושבים שמניה תרד, מוכרים אותה; כאשר חושבים שכל השוק ירד, אפשר למכור את כל המניות. אבל, כאשר מדובר בתיק של 50 מניות, הדבר מקשה על תגובה מהירה, עשוי לגרום למכירת מניות בתנאים טכניים לא רצויים ואף להיות כרוך בעמלות גבוהות. עם זאת, מי שלא מוצא דרך אחרת או מחזיק תיק עם מספר מניות מצומצם, ו/או משלם עמלות נמוכות, מכירת המניות היא אופציה נגישה ופשוטה.
אנחנו מוכרים חוזים על ה-S&P500. המשמעות היא שעל כל נקודה שהמדד ירד מתחת למחיר הנקוב בחוזה, נקבל דולר כפול היקף החוזים שמכרנו. אנחנו מוכרים חוזים בגובה התיק; אם המדד יעלה נצטרך לשלם ועליית התיק תקוזז עם ההפסד על החוזים (החלק הלא נעים שבעניין). אם המדד ירד, ירידת התיק תקוזז חלקית על ידי הרווח ממכירת החוזים. למה חלקית? משום שבדרך כלל בשוק יורד, תיק המניות יירד יותר מה-S&P500 בגלל התנודתיות של המניות הספציפיות. לכן זה לא הגנה מלאה אלא בולם זעזועים לירידות שערים.
לקוח קמעונאי יכול לבדוק את http://www.interactivebrokers.com כברוקר למסחר בחוזים. סביר שיש גם חברות מקומיות שנותנות את השירות, צריך רק לוודא שמדובר בחוזים שנסחרים בבורסה ושהעמלות סבירות. בכל מקרה, זכרו שחשבון ניירות ערך בבנק הוא לא הפתרון היחיד, ובמקרים רבים יש אפשרויות טובות וזולות יותר, כך שאל תהפכו את מה שהבנק מאפשר לחסם, וגם בנושא העמלות כדאי להשקיע מאמץ ולהוזיל.
מניות חדשות בקניון
בשבוע שעבר הכנסנו לתיק את TEVA, TWX, HNZ, SMBL, LF, GLUU. השנה אנו מעלים את רמת הפעילות בתיק, מתוך הערכה ש-2012 תהיה שנה טובה ואנחנו רוצים למצות ממנה כל סנט. מניות שלא תופסות מומנטום או שמאבדות מומנטום, יוצאות די מהר. ככה, בלי סנטימנט - כשאין סנטימנט.
זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.