המחקר שהוכיח כי חשיפה לאחד החומרים המרכיבים את משקה הקולה הפופולרי עלול לגרום לסרטן הביא את שתי היצרניות הגדולות - "קוקה-קולה " ו"פפסי " - להודיע היום (ו') כי יבצעו שינויים במתכונים הסודיים של המוצרים, כך שלא ייעשה עוד שימוש בצבע המאכל מתילימתזול 4 - שממנו נשקפת הסכנה.
מדובר בצבע המאכל המקנה לקולה את צבע הקרמל המזוהה עמה. השינוי במתכון נכנס לתוקף מיידי, והובטח כי עוד היום ישווקו משקאות שהוכנו בדרך זו ברחבי ארצות-הברית כולה.
מהבדיקות שנערכו עלה כי חשיפה ממושכת למתילמתזול 4 גרמה לגידולים סרטניים בקרב בעלי חיים. בעקבות הממצאים, פנה מכון המחקר למנהל המזון והתרופות הפדרלי (FDA) בתביעה לאסור מוצרים המכילים אותו.
"קוקה-קולה ופפסי, באישור ה-FDA, חשפו מיליוני אמריקניים לחומר כימי מסרטן", אמר מייקל ג'ייקובסון, מנכ"ל המרכז למדע בארה"ב. "מוטלת עלינו האחריות להגן על הצרכנים מסיכונים כאלה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.