המסחר בבורסה בתל אביב הצליח להינעל היום (א') במגמה חיובית בתחילת שבוע המסחר לאחר שבמהלך היום עברו המדדים המובילים להיסחר בירידות. יום המסחר אופיין בניגודיות בין ההסלמה בדרום מחד לבין האופטימיות בשוקי העולם בסוף השבוע מאידך.
עליות השערים בעולם באו על רקע השלמת עסקת האג"ח בין ממשלת יוון והמגזר הפרטי ושהוגדרה כ"אירוע אשראי" על ידי ה-ISDA וסללה דרכה של יוון לקבלת חבילת הסיוע מהאיחוד האירופי בהיקף של 130 מיליארד אירו. גם נתוני התעסוקה שפורסמו שלשום בארצות הברית ממשיכים את מגמת ההתאוששות של הכלכלה האמריקנית.
נתחיל, כמדי שבוע, בזירה המקומית עם מדד ת"א 25 שננעל ביום רביעי בעלייה קלה לרמה של 1079.59 נקודות (ביום חמישי לא התקיים מסחר בשל חג הפורים). המנתח הטכני של "גלובס" זיו סגל ממשיך לדבוק בתחזית שלו שהכיוון הכלכלי של המדד הוא כלפי מטה, ושרק מהלך דרמטי יגרום לשינוי המגמה.
"מי שעדיין נמצא בטריטוריה של ירידות שערים הוא מדד תל אביב 25. אומנם נתמך מעל רמת ה-1060 נקודות, המעוז האחרון בפני ירידות שערים משמעותיות", כתב סגל בסקירה שלו. "אבל גם התקרה החזקה בין 1100 נקודות ל-1133 נקודות עושה את העבודה והיא לוחצת את המדד למטה. מהלך מעל 1133 נקודות ילמד על שינוי מגמה".
בזירת המאקרו, פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביום חמישי מספר נתונים לגבי המשק הישראלי. התוצר המקומי הגולמי, במחירים קבועים, עלה בשנת 2011 ב-4.7%, לאחר עלייה של 4.8% ב-2010 ושל 0.8% ב-2009. ההערכות המוקדמות צפו עלייה של 4.8% בתמ"ג הישראלי. יוזכר, כי התוצר המקומי הגולמי שווה לערך המצרפי נטו של כלל הסחורות והשירותים שיוצרו בישראל.
נעבור לאירופה שם הסתיימה סוף כל סוף ביום שישי הסאגה היוונית עם השלמת עסקת החלפת האג"ח בין הממשלה היוונית לבין המגזר הפרטי. הממשלה היוונית דיווחה שהיקף ההשתתפות עמד על 95.7%, אולם על מנת להגיע להיקף הזה נאלצה הממשלה היוונית להפעיל את כללי ההסדר הכפוי (CAC), מה שגרם לארגון ה-ISDA להכריז על כך שמדובר באירוע אשראי ובצורך להפעיל את חוזי הביטוח על אגרות החוב הללו על מנת לצמצם את ההפסדים של המגזר הפרטי מהמהלך.
עם אישור עסקת החלפת האג"ח, נסללה דרכה של יוון לקבלת חבילת הסיוע השנייה שכל כך חיכתה לה בהיקף של 130 מיליארד אירו, שתאושר סופית במהלך פגישת שרי האוצר של האיחוד האירופי ביום שני הקרוב. בניגוד לפעמים הקודמות, ההצבעה הפעם תהיה תהליך פורמאלי בלבד שכן חלק גדול משרי האוצר של אירופה הודיעו שיוון עמדה בעל התחייביותיה על מנת לקבל את חבילת החילוץ.
קרן המטבע הבינלאומית הודיעה אתמול באופן רשמי לגבי מידת המעורבת שלה בחבילת החילוץ ליוון. תרומתה של קרן המטבע לחבילת החילוץ של יוון תעמוד על 14% שהן כ-18 מיליארד אירו, לעומת התרומה שלה לחבילה הקודמת שעמדה על 27% שהן כ-30 מיליארד אירו מתוך ה-110 מיליארד אירו שניתנו ליוון במאי 2010. הירידה בהיקף התרומה של קרן המטבע יגביר את העומס על מדינות האיחוד האירופי שיצטרכו לתרום חלק גדול יותר לחבילת החילוץ.
בארצות הברית, דוח התעסוקה שפורסם שלשום הצביע על התווספות של 227 אלף משרות למגזר הפרטי בחודש פברואר. הצפי עמד על עלייה של 210 אלף משרות בחודש פברואר על פי סקר "בלומברג" הכולל 94 כלכלנים. זה החודש השלישי ברציפות שבו מספר המשרות החודשיות שנוצרו חוצה את רמת ה-200 אלף. על פי הערכות זהו סימן חיובי של שיפור בשוק התעסוקה שתומך בהתרחבות הכלכלה האמריקנית. גם הנתונים לחודשים דצמבר וינואר עודכנו כלפי מעלה.
מכתשים אגן מצמצמת הפסדים
חברת מכתשים אגן מקבוצת כור (מחזיקה ב-40% מהמניות) , שהשליטה בה נמכרה במהלך 2011 לכמצ'יינה, דיווחה הבוקר על תוצאותיה לשנת 2011. בשורה התחתונה דיווחה מכתשים אגן על הפסד נקי של כ-26.7 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2011 לעומת הפסד של כ-159 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2010. ההפסד התפעולי ברבעון הצטמק לכ-6.2 מיליון דולר לעומת כ-139.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. בשורה העליונה דיווחה החברה על גידול בהכנסות לכ-549 מיליון דולר לעומת כ-505 מיליון דולר ברבעון המקביל, עלייה של כ-9%.
חברת הביומד קמהדע ממשיכה בהתקדמות לקראת ייצור ושיווק מסחרי של תרופת ה-AAT למתן באינהלציה, שאם תאושר תהווה קפיצת דרך מאוד משמעותית עבור החברה. קמהדע דיווחה הבוקר לבורסה כי קיבלה את אישור ה-FDA להגשת תיק ה-IND (דו"ח לקראת ניסוי בתרופה חדשה) שיאפשר את ביצוע הניסויים הקליניים הנדרשים בארה"ב לשם רישומה של תרופת ה"דור הבא" של החברה, ה-AAT באינהלציה, לטיפול במחלת החסר בחלבון אלפא-1 אנטיטריפסין וכן לטיפול במחלת הסיסטיק פיברוזיס.
שותפות חיפושי הנפט והגז ישראמקו וחברת ATP האמריקנית יחלו בקידוח "שמשון 1" במחצית השנייה של חודש אפריל. כך עולה מהודעת ישראמקו בסוף השבוע לבורסה. ביום חמישי לא התקיים מסחר בבורסה לרגל חג פורים וישראמקו הוציאה את הדיווח אחר הצהריים, כך שרק היום מגיבים המשקיעים להודעה. רישיון "שמשון" נמצא כ-50 ק"מ מזרחית למאגר הגז "ים תטיס" שמול חופי אשקלון. פוטנציאל הגז בפרוספקט מוערך ב-43 BCM (מיליארד מ"ק), כאשר שיעור ההצלחה המוערך הינו 15%.
ענקית התרופות הישראלית, טבע דיווחה ביום חמישי על התקדמות בפיתוח תרופת ה"קסטירסן" לטיפול בסרטן הערמונית. חברת טבע מפתחת את התרופה יחד עם חברת הפארמה OncoGenex Pharmaceuticals. בנוסף, הודיעה החברה כי קיבלה את אישור ה-FDA לשימוש במשאף ProAir® HFA (סאלבוטאמול) עם מד מנות.
"מעריב" דיווח הבוקר כי קרן ההשקעות פימי, בניהולו של ישי דוידי, תשלים עד סוף השבוע את עיסקת הרכישה של אורמת תעשיות. עם סיומה של העיסקה המורכבת יחזיקו קרן פימי ומשפחת ברוניצקי כל אחת ב-22.5% מאורמת , זאת בנוסף למניות שמחזיקה בעלת השליטה השלישית בגודלה, גזית גלוב , וכן למניות הנמצאות בידי הציבור.
הממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ' דיויד גילה, אישר ביום חמישי בערב את העסקה למכירת רשת אייס לידי אלקטרה צריכה - כך נודע ל"גלובס". כזכור, בית המשפט אישר בחודש שעבר את מכירת אייס לאלקטרה מוצרי צריכה תמורת 129 מיליון שקל. בהתמחרות על החברה גברה אלקטרה על המתחרים: משפחת הקבלנים טובול מירושלים וחברת אקזיט שמכרה את רשת AM:PM לחברת דור-אלון.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לאתר קרנות]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.