שבוע המסחר בוול סטריט צפוי להפתח מחר (ב') כאשר השאלה הגדולה העומדת על הפרק היא האם הסדר החוב שיוון הגיעה אליו בסוף השבוע עם נושיה יספק "דלק" חדש לוול סטריט וייצור גל עליות נוסף. המוקד השני שישפיע על כיוון המסחר השבוע הם נתוני המאקרו הנוגעים לשוק התעסוקה ולשוק הדיור. בסוף השבוע פורסם דוח התעסוקה שהצביע על כך שבחודש פברואר נוספו למשק האמריקני 227 אלף משרות - מעל צפי האנליסטים. אולם שיעור האבטלה נותר על כנו - 8.3%. השבוע נתוני המאקרו שייתנו את הטון יהיו תביעות האבטלה השבועיות, פרסום פרוטוקולי ה'פד' ומדד מנהלי הרכש. בזירה הבינלאומית המשקיעים יישאו את עיניהם, כמדי שבוע, אל עבר המתיחות הגואה עם איראן הגורמת בין היתר לעליית מחירי הנפט. נציין כי היום (א') בארה"ב עוברים לשעון קיץ, ומעתה יחל המסחר בוול סטריט ב-15:30 ויסתיים ב-22:00.
כמדי שבוע, אירופה תמשיך לעמוד במוקד העניינים ולהשפיע על כיוון המסחר. בסוף השבוע המממשלה היוונית יכלה לנשום לרווחה בעקבות הסדר החוב שהיא אישרה מול נושיה. במסגרת ההסדר יותר מ-80% ממחזיקי החוב היווני הסכימו לעסקת חילופי האג"ח, עניין שהיווה את אחד התנאים ההכרחיים לקבלת חבילת הסיוע בהיקף של 130 מיליארד אירו מהאיחוד האירופי וקרן המטבע העולמית, והציל למעשה את יוון מחדלות פרעון. שרי האוצר של האיחוד האירופי, שייפגשו ביום ב' יידרשו לאשר את חבילת הסיוע ליוון, אך יהיה זה אישור פורמאלי בלבד, שכן בכירים באיחוד הודיעו כבר כי יוון למעשה עמדה בתנאים שהציבו לה נציגי הטרויקה.
אולם, נראה כי לא כולם השתכנעו מההסדר החוב היווני וכלכלנים רבים טוענים כי היא לא מספיקה ויוון תידרש בעתיד לחבילת חילוץ נוספת ומעבר לכך, גם פורטוגל תיזדקק לסיוע חיצוני. "גם לאחר המחיקה, יחס החוב/תוצר של יוון עומד על 160%, כאשר שיעור האבטלה עומד על כ-20% והמשק שאיבד כמעט חמישית מגודלו בחמש השנים האחרונות ממשיך להתכווץ", טוען אורי גרינלפילד, מנהל מחלקת המאקרו של פסגות. "קשה לראות איך יוון מצליחה להקטין את החוב שנותר לה מבלי להזדקק לתספורת נוספת בעוד כמה שנים".
ונעבור לארה"ב, שם בסוף השבוע ננעלו המדדים המרכזיים בעליות קלות, בעיקר כתגובה לנתוני המאקרו הנוגעים לשוק התעסוקה שהיכו את התחזיות. דוח התעסוקה שפורסם ביום ו' הצביע על התווספות של 227 אלף משרות למגזר הפרטי בחודש פברואר, זאת לעומת קונצנזוס האנליסטים שעמד על כ-210 אלף משרות בלבד. זהו החודש השלישי ברציפות שהמשק האמריקני מוסיף לעצמו יותר מ-200 אלף משרות, כך שהמגמה היא חיובית. שיעור האבטלה נותר כצפוי על 8.3% בפברואר.
המכירות הקמעונאיות, פרוטוקולי הריבית, ומדד מנהלי הרכש
בזירת המאקרו צפויים להתפרסם השבוע שלל נתונים כלכליים המעידים בעיקרם על השיפור במצבו של הצרכן האמריקני ושל המגזר העסקי.
ביום- ג'- יפורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש פבראור, כאשר האנליסטים צופים עלייה של 1.1% לעומת עלייה של 0.4% בחודש הקודם.
עוד ביום ג',יפורסמו גם פרוטוקולי הריבית של ועידת השוק הפתוח של ה'פד', כאשר הצפי הוא כי הריבית תישאר ברמה אפסית, כפי שהצהיר בעבר יו"ר ה'פד', בן ברננקי , כי בכוונתו להשאיר את שיעור הריבית על כנה עד סוף 2014.
ביום-ד'- עיני המשקיעים יהיו נשואות לעבר ברננקי שצפוי לשאת נאום, זאת לאחר שבשבוע החולף פורסם בוול סטריט ז'ורנל כי ה'פד' מתכוון להשיק תוכנית רכישות אג"ח שלישית אך במתכונת מצומצמת יותר.
ביום ה'- יפורסם מדד המחירים ליצרן לחודש פברואר, כאשר האנליסטים צופים עלייה של 0.5% לעומת עלייה של 0.1% בלבד בחודש ינואר. באותו היום יפורסמו גם תביעות האבטלה החדשות לשבוע החולף, כאשר קונצנזוס האנליסטים מצביע על כך כי תביעות האבטלה יירדו לרמה של 357 אלף, לאחר שבשבוע הקודם אכזבו וטיפסו לרמה של 362 אלף.
בהמשך היום, יפורסם גם מדד האמפייר סטייט לחודש פבוראר הבוחן את פעילות מגזר הייצור במדינת ניו-יורק. האנליסטים צופים קריאה של 17.6 נקודות, לעומת קריאה של 19.5 נקודות בחודש הקודם.
ביום ו'- יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, כאשר הצפי הוא לעלייה של 0.2%, כפי שהיה גם בינואר.
האם אפל תמשיך לטפס?
אפל שהשיקה בשבוע החולף את האייפד החדש שלה, תמשיך לרכז עניין גם השבוע, זאת לאחר שמספר אנליסטים יצאו בתחזיות שוריות במיוחד עליה, והעניקו לה מחיר יעד של יותר מ-700 דולר למניה, וחלקם אף טוענים כי תגיע בעתיד הקרוב למחיר של 1,000 דולר למניה.
חברת התוכנה קווסט טיפסה בסוף השבוע ביותר מ-20% לאחר שהודיעה כי חברת Venture Partners רוכשת אותה.
קרניבל קורפ רשמה הפסד של 139 מיליון דולר ברבעון הפיסקלי הראשון של 2012, עקב טביעת ספינתה, קוסטה קונקורדיה, בינואר לחופי איטליה. ההפסד הנקי הגיע ל-18 סנט למניה, הרבה יותר מצפי האנליסטים שעמד על הפסד של 6 סנט. החברה צופה שההפסדים מטביעת הקונקורדיה ימשיכו לתוך 2012, קל וחומר לאחר שעוד ספינה של החברה, האלגרה, נגררה לחוף לאחר שפרצה בה שריפה לפני כשבועיים.
חברת דלק US מקבוצת דלק דיווחה אתמול על דוחותיה הכספיים - בשנת 2011 הרווח הנקי של דלק US הסתכם ב-158.3 מיליון דולר, זאת לעומת הפסד של כ-79.9 מיליון דולר בשנת 2010. הכנסות החברה הסתכמו ב-7.1 מיליארד דולר, זינוק של 47% לעומת הכנסות של 3.7 מיליארד דולר אשתקד.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.