אירופה ננעלה בשיא של כמעט 8 חודשים; אושר הסיוע ליוון

הסנטמנט העסקי בגרמניה לחודש מארס עלה יותר מפי 2 מהתחזיות לרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2010 ■ שרי האוצר של האיחוד האירופי אישרו סופית את חבילת הסיוע למדינה - התשלום הראשון יתקבל כבר החודש

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ג') בעליות שערים, לאחר פרסומם הסנטימנט העסקי בגרמני שעלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז יוני 2010. אתמול, אושרה סופית חבילת החילוץ של יוון על ידי שרי האוצר של האיחוד האירופי בבריסל. המדינה צפויה לקבל את החלק הראשון כבר החודש. כעת יפנו שרי האוצר את מאמציהם לטיפול במשבר הכלכלי שמכה בספרד. המדדים בוול סטריט נמצאים בשיאים שלא נראו מאז שנת 2000.

שרי האוצר של האיחוד האירופי אישרו אתמול (ב') סופית את חבילת הסיוע השנייה ליוון בהיקף של 130 מיליארד אירו במהלך פגישתם השבועית בבריסל. יוון תקבל את הכסף מחבילת הסיוע בחלקים כשכבר בחודש הנוכחי תקבל המדינה סכום של 5.9 מיליארד אירו שנועדו בעיקר לכסות את עלויות עסקת החלפת האג"ח עם המגזר הפרטי שהושלמה במהלך סוף השבוע.

עם השלמת הטיפול בסוגייה היוונית מפנים כעת שרי האוצר את מאמציהם לטיפול במשבר הכלכלי בספרד. באופן חריג, שרי האוצר האירופיים ימשיכו גם היום את הפגישה שלהן על מנת לדון במצב בספרד. שרי האוצר דורשים מספרד שתוריד את הגירעון שלה ל-5.3%מהתוצר המקומי הגולמי שלה כבר השנה, דרישה שדחו אותה בספרד בטענה שזה יפגע קשות בצמיחה במדינה וכובר עכשיו נראה שספרד והאיחוד האירופי נמצאים במסלול התנגשות בסוגייה הזאת.

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראש הממשלה האיטלקי מריו מונטי צפויים להיפגש היום ברומא על מנת לדון במצבה הכלכלי של איטליה ועל המצב הכלכלי של האיחוד האירופי בכלל. לאחר הפגישה צפויים השניים לקיים מסיבת עיתונאים משותפת, ולאחריה תסעד מרקל בארוחת ערבת משותפת עם הנשיא האיטלקי ג'ורג'יו נפוליטנו.

בתחום המאקרו, מדד הסנטימנט העסקי של גרמניה לחודש מארס רשם הפתעה נעימה ביותר כשעלה יותר מפי 2 מהתחזיות ל-22.3 נקודות, לעומת התחזיות שדיברו על עלייה צנועה יותר של 10 נקודות בלבד. בחודש הקודם המדד עלה ב-5.4 נקודות.

היום פורסם מדד המחירים בצרפת לחודש פברואר. המדד עלה ב-2.3% בדומה לעלייה שנרשמה בחודש הקודם, לעומת צפי לעלייה של 2.4%. בהמשך היום יתפרסם מדד המחירים באיטליה. כמו כן יפורסם הסנטמנט העסקי של גוש האירו.

ממשלת איטליה הצליחה היום הצליחה לגייס 12 מיליארד אירו בהנפקת אגרות חוב לטווחים קצרים שבעקבותיה התשואות על אגרות החוב לשנה ירדו לרמתן הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2010 - 1.405%. בעוד התשואות על אגרות החוב ל-3 חודשים ירדו לשפל מאז מאי 2010 ועמדו על 0.492%. ההנפקה היום מעידה על הצלחתו של הסבב השני של תוכנית ההלוואות לטווח ארוך של הבנק המרכזי האירופי, לאחר שההנפקה משכה ביקושים גבוהים.

אסיה עולה

עליות שערים נרשמו בבורסות אסיה היום לאחר סגירה מעורבת בוול סטריט אמש. מניות הבנקים והמחצבים מובילות את המדדים. החוזים על מדדי ניו-יורק מאותתים על עליות קלות בפתיחת המסחר היום.

בוול סטריט, כאמור, ננעל אמש המסחר במגמה מעורבת, כאשר הסנטימנט השולט בשווקים בעולם מושפע מהחשש כי משבר החוב האירופי אינו מתקרב לקיצו בקרוב, חרף העובדה כי בסוף השבוע יוון השלימה את עסקת חילופי האג"ח עם הסקטור הפרטי, מה שזיכה אותה למעשה בחבילת חילוץ בהיקף של 130 מיליארד אירו. עוד הדאיג את המשקיעים נושא סין, כאשר בימים האחרונים נודע כי הגרעון המסחרי שלה המשיך לגדול ויעד הצמיחה ירד.

"התאוששות המשק האמריקני ובעיקר הסימנים החיוביים משוק העבודה תומכת בעליות בשוקי המניות ובנכסים מסוכנים מסביב לעולם. זה גם מרחיק את הסיכוי להפעלת תוכנית הרחבה כמותית נוספת על ידי הפדרל ריזרב", אמר לאתר מארקטווטץ' Julian Jessop מחברת Capital Economics.

בהונג קונג נרשמות עליות בולטות במניות הפיננסים. נציין את HSBC ומניות בנק אוף צ'יינה. בסיאול בולטות בעליות חדות מניות יצרניות כלי הרכב יונדאי וקיה.