"תשכחו מ'נחיתה רכה' בסין, זה קיים בארה"ב ובאירופה"

אסטרטג מטבע ל-CNBC: "המשקיעים צריכים לחשוש מהמערב יותר מסין" ■ "סין והודו נמצאות כיום על מסלול הצמיחה הנכון; הכלכלות המפותחות יותר מדי תלויות בצריכה הפרטית ובאשראי"

"הכלכלות המפותחות עדיין חוות 'נחיתה רכה' אחרי מחנק האשראי למרות שנתוני המאקרו מצביעים על עלייה בתמ"ג. מכאן שהמשקיעים צריכים לחשוש מהמערב יותר מסין, ששולטת בהאטה הכלכלית במדינה", כך אמר סטפן גאלו, אסטרטג מטבע ל-CNBC. נציין כי מצב של " "hard landing" מתייחס למצב כלכלי בו הכלכלה עוברת מתקופה של התרחבות לרמת פעילות נמוכה יותר.

"לא ברור מדוע משקיעים חוששים מסין, במערב עדיין סובלים מבועת האשראי של 2007", אמר סטפן גאלו, ראש מחלקת מחקר ב-Schneider Foreign Exchange. "כך נראה מצב של hard landing", אמר.

"אם הבנקים המרכזיים בארה"ב ובאירופה היו מנהלים נכון את המשבר כאשר נוכחו לדעת שקיימת בועה בשווקים, המשבר לא היה מתפתח למימדים כאלה ונעשה עמוק יותר", אמר גאלו. עוד הוסיף כי הבנקים המרכזיים היו יכולים להציב חוקים ברורים לגבי הקריטריונים לקבלת הלוואות ולהפעיל אמצעים מוניטאריים כדי לקרר את שוק הנדל"ן שהדליק נורה אדומה, ייקח עוד הרבה מאוד זמן לכלכלות המפותחות להתגבר על שלב הנחיתה הרכה".

גאלו חזר והעריך כי ללא התערבות הבנק המרכזי באירופה שהזרים למערכת הפיננסית כספים, היינו עדים למשבר בנקים. "הכלכלות המפותחות יותר מדי תלויות בצריכה הפרטית ובאשראי והן עלולות לנהל מודל מוטעה של צמיחה".

גאלו מאמין כי סין והודו נמצאות כיום על מסלול הצמיחה הנכון למרות שיש להן עוד דרך ארוכה כדי להשלים את הפער עם המערב. "להם לפחות יש צמיחה אמיתית בהכנסות הריאליות, מה שלנו אין", אמר גאלו.