השקל נסחר היום (ה') בזירת המט"ח המקומית ביציבות יחסית מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. הדולר היציג רשם ירדה מזערית מול המטבע המקומי ושערו היציג נקבע על 3.784 שקלים, ושערו של האירו נקבע על 4.94 שקלים. אתמול, נזכיר, הדולר היציג עלה ב-0.3% ל-3.78 שקלים והאירו נחלש קלות לשער יציג של 4.94 שקלים.
בזירת המט"ח העולמית הדולר נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות המרכזיים: נחלש בכ-0.2% מול האירו ל-1.3059 דולר, מתחזק בכ-0.2% מול הליש"ט ל-1.5641 דולר ומול הין היפני הדולר עולה ב-0.1% לשער של 83.83 ין לדולר.
לדברי כלכלי ATRADE, "המשקיעים מתחילים לקחת את הדולר ברצינות, לאו דווקא בתקופה של חוסר וודאות וירידות בשווקים, והם רוכשים אותו גם כאשר מתפרסמים נתוני מאקרו מעודדים בארה"ב, המצביעים על המשך שיפור הכלכלה הגדולה בעולם ועל סיכויים להידוק מוניטרי מוקדם מהצפוי. במצב הנתון שבו הדולר נהנה מכל הכיוונים, כל מה שנותר לעשות הוא לחפש הזדמנות קנייה של הדולר כנגד מטבעות אחרים, אך בעיקר מול האירו, אשר עדיין מאוד שברירי, לאור העובדה שהאיום על הכלכלה האירופאית עדיין לא הוסר לחלוטין, ומדינות נוספות בסדר גודל של פורטוגל או ספרד עלולות להיות הבאות בתור ליפול".
היום ב-18:30 יפורסם בישראל מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, ולפי הערכות בשוק ההון הוא צפוי לעלות ב-0.1%. מדד ינואר, נזכיר, נותר ללא שינוי לעומת צפי לירידה של 0.2% והאינפלציה השנתית עמדה על 2% - אמצע היעד הממשלתי (1% עד 3%).
בארה"ב פורסמו היום מספר נתוני מאקרו, בינהם נתוני התביעות החדשות לדמי אבטלה שחזרו לרמתן הנמוכה ביותר מאז מארס 2008 לאחר שבשבוע שעבר נרשמה עלייה קלה במספר התביעות. גם מדד המחירים ליצרן רשם עלייה בהתאם לתחזיות האנליסטים. מספר התביעות החדשות לדמי אבטלה לשבוע שהסתיים ב-10.3 ירדו ב-14 אלף תביעות לרמה של 351 אלף תביעות - מדובר ברמה הנמוכה ביותר מאז חודש מארס 2008 - לאחר שהתחזיות דיברו על ירידה ל-355 אלף תביעות. גם מספר התביעות הכללי רשם ירידה לרמה של 3.343 מיליון תביעות מרמה קודמת של 3.424 מיליון תביעות.
בנוסף, פורסם מדד הייצור של מדינת ניו יורק לחודש מארס וגם הוא רשם עלייה חדה יותר מהתחזיות כשרשם רמה של 20.2 נקודות לעומת רמה של 19.5 נקודות שנרשמה בחודש שעבר. האנליסטים צפו שהמדד ירשום ירידה לרמה של 15.5 נקודות.
גם מדד המחירים ליצרן עלה בחודש פברואר ב-0.4% לעומת תחזיות שדיברו על עלייה של 0.5%. בחודש ינואר המדד עלה ב-0.1%. המדד הליבתי, שלא כולל את מחירי האנרגיה והמזון, עלה ב-0.2%, בהתאם לתחזיות האנליסטים, לעומת עלייה של 0.4% בחודש ינואר.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.