בזירת המט"ח, הדולר והאירו איבדו היום (ו') גובה מול השקל. הדולר היציג נחלש בכ-0.39% לרמה של 3.769 שקלים, ואילו והאירו רשם ירידה של 0.36% לשער יציג של כ-4.923 שקלים. זאת, לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן אתמול.
בעולם נסחר הדולר סביב רמה של 1.307 דולרים לאירו ומול הין היפני ברמה של 83.57 ין לדולר.
אתמול דיווחה הלמ"ס כי מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי בחודש פברואר. זאת לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 0.1% במדד. למרות המדד הנמוך, בנק ישראל צפוי להותיר גם החודש את הריבית ללא שינוי.
אורי גרינפלד, מנהל מחלקת המאקרו בפסגות, ציין בהמשך לפרסום המדד כי "הפתעות גדולות לא היו במדד שנותר בהתאם להערכותינו ללא שינוי, חודש שלישי ברציפות. עם זאת ישנן שתי נקודות חשובות לסביבה האינפלציונית העתידית".
האינפלציה ל-12 החודשים הבאים תתמתן בחודשים לאחר חודש אפריל לכ-2.2%, כך מעריך אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי בכלל פיננסים. זאת, "לאור ציפיות האינפלציה הגבוהות ובטח לאחר העלאה המתונה מהצפוי ביחס הלימות ההון בבנקים שלשום", אשר יקרו מאד על בנק ישראל להמשיך במגמת הפחתת הריבית: "הלחצים לשינוי כיוון ולחזרה להעלאת ריבית אפילו גדולים יותר", כתב. (לסיפור המלא)
הריבית הריאלית קרבה לרמה אפסית
כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי העליות שחלו לאחרונה בסביבה האינפלציונית, קרבו את הריבית הריאלית במשק לרמה אפסית. בנוסף, "אנו מעריכים כי הודעת המפקח בנוגע ליחס הלימות ההון עשויה לתמוך בפעילות המקומית ולהביא להתחזקות נוספת בסביבת האינפלציה", כתבו בסקירה.
"בטווח הקרוב צפוי השקל להיסחר בעיקר בהשפעת התפתחות משבר החובות באירופה והמסחר במט"ח בזירה הגלובאלית. תנועות הון משמעותיות, הן יוצאות והן נכנסות, צפויות להטות את המגמה", מציינים בלאומי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.