המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') במגמה מעורבת כאשר המדדים נשארו יציבים לאורך מרבית היום. זאת, על רקע נתוני מאקרו מאכזבים בעיקרם שפורסמו היום, בראשם מדד המחירים לצרכן ומדד אמון הצרכנים. מה שעודד את המשקיעים היה הסנטימנט החיובי בשווקים באסיה ובאירופה, על רקע אישור הנתח הראשון מחבילת הסיוע ליוון.
"הנתונים היו די מאכזבים, אבל חשוב לא להסתכל יותר מדי על נתון אחד. אין סיבה לדאגה בהתחשב בנתונים החזקים שראינו בשבועות האחרונים", כך אמר בראד זורנזן, אנליסט משוואב סנטר.
אירופה ומשבר החוב תחילה, שם המריצה קרן המטבע הבינלאומית (IMF) את השווקים, לאחר שהכריזה על אישור השתתפותה באופן רשמי בחבילת הסיוע היוונית. הקרן תלווה ליוון כ-28 מיליארד אירו (מתוך סיוע כולל של 130 מיליארד אירו, במסגרת חבילת החילוץ) - ותמסור לה את הכסף ב-3 נתחים. בתוך כך, ולאחר בחינת תשקיף המאזן התקציבי היווני, הוחלט בקרן למסור לממשלה היוונית באופן מיידי כ-1.65 מיליארד אירו, כ"מחווה" ראשונית. (לסיפור המלא)
בנוסף לאירופה, הסיפור הגדול כיום בארה"ב הוא למעשה, תמונה הולכת ומתבהרת של התאוששות כלכלית הנתמכת בנתוני מאקרו מעודדים. כך למשל, מספר התביעות החדשות לדמי אבטלה שפורסם אמש ירד לשפל שלא נראה מאז מארס 2008, ותמך בעליית ה-S&P500 בכ-0.6% בנעילה, לרמת שיא מאז מאי באותה שנה. גם הנאסד"ק והדאו ג'ונס חצו את הרמות הפסיכולוגיות של 3,000 ו-13,000 נקודות בהתאמה.
אך השוק לא טומן בחובו רק בשורות טובות למשקיעים, שימשיכו לעקוב אחר הסנקציות הכלכליות הבינלאומיות שמוטלות על הממשלה האיראנית - ומושכות את מחירה של חבית נפט לשיאים חדשים. בתוך כך, אמש פורסם כי כלל הבנקים באיראן (למרות הבנק המרכזי) נותקו מהמסלקה הגלובלית SWIFT - מהלך אשר משמעותה כי משטר האייתאללות לא יוכל לקבל תשלומים אלקטרוניים עבור יצוא נפט.
מדד המחירים לצרכן בשיא של 10 חודשים
■ מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה בחדות בחודש פברואר, שעה שאמריקנים נאלצו לשלם מחירים גבוהים הרבה יותר עבור דלק עקב העלייה במחיר הנפט. מדובר בעלייה החדה ביותר מזה 10 חודשים. המדד עלה בפברואר ב-0.4%, כך הודיע היום משרד העבודה בארה"ב. מדובר בעלייה נמוכה מעט מהתחזיות שעמדו על 0.5%, אולם בהשוואה לשכר לשעה שעלה רק ב-0.1%, זו עלייה רצינית. העלייה במדד התבססה בעיקר על העלייה החדה במחירי הדלק בארה"ב - 6% - העלייה החדה ביותר מאז דצמבר 2010.
■ מדד התפוקה התעשייתית לחודש פברואר נשאר יציב, לעומת הצפי לעלייה של 0.4%. התפוקה בפברואר סבלה מהירידה בתפוקה ממכרות וייצור כלי רכב. פעילות המפעלים עלתה ב-0.3% לעומת עלייה של 1.1% בינואר.
■ מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד ל-74.3 נקודות בחודש מארס, לעומת הצפי לעלייה לרמה של 75.8 נקודות, לאחר שבחודש הקודם עמד על 75.3 נקודות.
מחיר הנפט עלה ב-2%
מחירי הנפט זינקו היום בכמעט 2% על רקע דיווחים כי ארה"ב תשלח כוחות של הצי למיצרי הורמוז וכי ארה"ב ובריטניה פתחו את המאגרים לשעת חירום שלהן. המחיר לחבית נפט ננעל היום בבורסת הסחורות בניו יורק ב-107.1 דולר, אולם בשיעור שבועי ירד מעט - ב-0.3%. מתחילת השנה זינק המחיר בכ-17%.
טבע, רדוויז'ן וטאואר הישראליות במוקד
טבע הישראלית מוסיפה לעמוד במוקד, לאחר שדיווחה כי זכתה בבלעדיות לשיווק הגירסה הגנרית לתרופת ה-Lexapro של מעבדות פורסט לטיפול בתופעות של דיכאון וחרדה. התרופה המקורית נמכרת בהיקף 2.9 מיליארד דולר בארה"ב, לפי נתוני ה-IMS. טבע היא הראשונה שמשיקה גירסה גנרית ל-Lexapro והיא תשווק אותה בבלעדיות ל-180 יום.
גם רדוויז'ן של האחים זיסאפל עוררה עניין, לאחר שהודיעה אמש רשמית על מיזוגה עם אוויה האמריקנית בעסקת מזומן המוערכת בכ-230 מיליון דולר. (לסיפור המלא)
וטאואר ? החברה משכה תשומת לב, לאחר שדיווחה אתמול כי תפתח ב"ייצור המוני" של מגברי אודיו עבור חברת DMB הקוריאנית. לפי הערכות בשוק, החוזה יניב לטאואר הכנסות של מעל 20 מיליון דולר בשנת 2013.
ענקית הטכנולוגיה אפל - שעולה מדי יום לשיא חדש - עמדה במוקד לאור השקת האייפד 3, ולאחר שאמש "פלירטטה" במהלך המסחר עם רף ה-600 דולר למניה (ולבסוף ננעלה במחיר של 585 דולר למניה).
גם סיסקו ריכזה עניין על רקע הידיעות בנוגע לרכישת NDS על ידי החברה, עיסקה בהיקף של כ-5 מיליארד דולר.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.