המסחר בבורסה באחד העם ננעל היום (א') בעליות שערים, לאחר פרסום נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר בסוף השבוע שעבר, שבניגוד לתחזיות, נותר ללא שינוי. הביצועים הטובים של המדדים המובילים בוול סטריט המשיכו גם היום לתמוך בשווקים מסביב לעולם וגם בתל-אביב. אלה, ביחד עם הרגיעה הנמשכת בדרום הארץ לאחר סופ"ש יחסית רועש, השפיעו לחיוב על השוק המקומי. מחזורי המסחר המשיכו להיות נמוכים.
נתחיל עם הזירה המקומית ועם מדד ת"א 25 שנעל את שבוע המסחר ביום חמישי בירידה של 0.2% לרמה של 1109.63 נקודות. למרות הירידה, המנתח הטכני של "גלובס", זיו סגל, אופטימי מהביצועים של המדד בשבוע האחרון, כשרק בשבוע שעבר התחזית שלו דיברה על כך שהכיוון של המדד הינו כלפי מטה.
"לראשונה מזה זמן רב, נראו סימנים חיוביים מכיוון מדד תל אביב 25. המדד הצליח להישאר במסלול אופקי ולא ירד מתחת ל-1060 נקודות, רמת התמיכה אותה ציינתי כאן בשבוע שעבר", כתב סגל בסקירה שלו. "מהלך של תל אביב 25 מעל 1124 נקודות יסמן בסבירות גבוהה מעבר למגמת עליה. מהלך מתחת ל-1100 נקודות, רמת ההתנגדות שנפרצה כלפי מעלה, יסמן המשך ירידות שערים".
ביום רביעי הפתיע המפקח על הבנקים את השוק כשפרסם את הדרישות החדשות להלימות ההון מהבנקים בישראל. הדרישות החדשות קלות יחסית לטיוטה הראשונית של בנק ישראל זאת מכיוון שהיקף ההעלאה היה פחות ממה שנכתב בטיוטה של בנק ישראל, בנוסף, הזמן שניתן לקיום הדרישות הינו ארוך יותר. מאז ההודעה של המפקח על הבנקים, מדד הבנקים פתח במיני-ראלי, ויהיה מעניין לעקוב אחרי ביצועיו בהמשך השבוע.
בגזרת המאקרו המקומית, פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביום חמישי את מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, ובניגוד לתחזיות שדיברו על עלייה, המדד נותר ללא שינוי. ב-12 החודשים האחרונים (פברואר 2012 לעומת פברואר 2011), עלה המדד ב-1.7%, המדד ללא ירקות ופירות עלה ב-2%, המדד ללא אנרגיה ב-1.2% והמדד ללא דיור טיפס ב-0.7% בלבד.
אושרה העברת 28 מיליארד אירו ליוון
בזירה העולמית, קרן המטבע הבינלאומית אישרה ביום חמישי ליוון העברת 28 מיליארד אירו מתוך ה-130 מיליארד אירו. כ-1.65 מיליארד אירו מתוך ה-28, יועברו ליוון עוד במהלך החודש הנוכחי על מנת לכסות את עלויות עסקת האג"ח עם המגזר הפרטי שהתקיימה מוקדם יותר החודש.
בוול סטריט, למרות הנעילה המעורבת ביום שישי בעקבות נתוני מאקרו קצת מאכזבים, הצליחו המדדים ביום חמישי לרשום הישג נוסף, כשבפעם הראשונה בהיסטוריה ננעל המסחר כשמדד הדאו ג'ונס מעל לרמת ה-13,000 נקודות, מדד הנאסד"ק מעל רמת ה-3,000 נקודות ומדד S&P 500 מעל רמת ה-1,400 נקודות.
גם בארצות הברית פורסם שלשום מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, המדד עלה בפברואר ב-0.4%, כך לפי הודעת משרד העבודה בארה"ב. מדובר בעלייה נמוכה מעט מהתחזיות שעמדו על 0.5%, אולם בהשוואה לשכר לשעה המדד עלה רק ב-0.1%.
מניות הבנקים המשיכו בהתקדמות
בשבועיים הקרובים מגיעה עונת הדוחות לשנת 2011 לשיאה, עם פרסום דוחותיהם של הבנקים והחברות הגדולות במשק. נזכיר כי בשבוע שעבר זינקו מניות הבנקים, ביניהן לאומי , פועלים , מזרחי טפחות ודיסקונט, לאחר שבנק ישראל הגמיש את דרישות הלימות ההון שלו. גם הבוקר רשמו מניות הבנקים עליות חדות.
מניית כיל רשמה עלייה חדה לאחר הזינוקים במניות הדשנים ביום שישי בוול סטריט, וגררה איתה את מניית החברה לישראל .
אפריקה תעשיות , זרוע התעשייה של קבוצת אפריקה ישראל, דיווחה הבוקר על תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי ושנת 2011 כולה. מחזור המכירות של הקבוצה צמח בשנת 2011 בכ-28% והסתכם בכ-2.4 מיליארד שקל בהשוואה לכ-1.9 מיליארד שקל ב-2010.
קרן פימי ומשפחת ברוניצקי חתמו ביום שישי על הסכם לשליטה משותפת באורמת . בהתאם להסכם יחזיקו פימי ומשפחת ברוניצקי כל אחת בכ-22.5% ממניות אורמת תעשיות. בהתאם להסכם תמשיך דיתה ברוניצקי תמשיך לכהן כמנכ"ל. ישי דוידי יכהן כיו"ר אורמת תעשיות וגילון בק יכהן כיו"ר אורמת טכנולוגיות. פימי רוכשת למעשה ממשפחת ברוניצקי כ-13.7 מיליון מניות במחיר של 21.7 שקל למניה. המחיר עשוי לרדת בהתאם למנגנון התאמה שנקבע בין הצדדים. בסך הכל תשקיע פימי בשלב זה של העיסקה כ-297 מיליון שקל.
חברת טבע זכתה בבלעדיות לשיווק הגירסה הגנרית לתרופת ה-Lexapro של מעבדות פורסט לטיפול בתופעות של דיכאון וחרדה. התרופה המקורית נמכרת בהיקף 2.9 מיליארד דולר בארה"ב, לפי נתוני ה-IMS. טבע היא הראשונה שמשיקה גירסה גנרית ל-Lexapro והיא תשווק אותה בבלעדיות ל-180 יום.
בסלקום הצליחה החברה למשוך ביקושים של לפחות כ-1.75 מיליארד שקל בהנפקה בשלב המוסדי, חברת הסלולר הנמצאת בשליטת קבוצת אידיבי של נוחי דנקנר. חברת מעלות דירגה את שתי סדרות האג"ח שהחברה מנפיקה על AA ואישרה גיוס של כמיליארד שקל בלבד בדירוג הזה וממה שמסתמן סלקום תצליח בקלות יחסית לבצע את הגיוס.
בזק דיווחה ביום רביעי על ההכנסות של הקבוצה בשנת 2011 והם הסתכמו בכ-11.37 מיליארד שקל לעומת כ-11.99 מיליארד שקל בשנת 2010, ירידה בשיעור של 5.1%. מדובר בהכנסות נמוכות מעט מהתחזיות בשוק, כאשר קונצנזוס האנליסטים של "גלובס ו"פסגות" עמד על הכנסות של 11.63 מיליארד שקל.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לאתר קרנות]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.