הדולר נחלש ל-3.76 שקלים; "צפוי לרדת מתחת ל-3.7 ש'"

האירו עלה ב-0.55% ל-4.95 שקלים ■ FXCM: "ירידה מתחת לקו המגמה ב-3.725 עשויה להצניח את הצמד לשפל חדש מתחת ל-3.69 שקלים לדולר"

מגמה מעורבת נרשמה במהלך יום המסחר הבין בנקאי בשוק המט"ח (ב'). הדולר נחלש ב-0.18% ושערו היציג נקבע על 3.762 שקלים. מנגד, האירו עלה ב-0.55% ל-4.951 שקלים. בעולם נסחר הדולר סביב 1.317 דולרים לאירו.

בחברת FXCM ציינו הבוקר כי הירידה בחששות סביב משבר החוב באיחוד האירופי מחד, והשיפור המתמשך בכלכלת ארצות הברית, ממשיך לדחוף את שוק המניות מעלה, וה-S&P כבר נסחר מעל רף 1,400, הרמה הגבוהה ביותר מאז מאי 2008. "המשך השיפור בנתוני המקרו עשויים לדחוף בתקופה הקרובה את ה-S&P לעבר השיא של מאי 2008 ב-1,440. הדולר, מנגד, צפוי להיחלש בעקבות המגמות הללו, כאשר אנחנו עדים שוב לקורלציה הפוכה בין מדדי המניות לבין הדולר (בשל הריבית הנמוכה של הדולר). גם הדולר-שקל מגלה סימנים של מפנה כלפי מטה, ונראה כי נקבעה פסגה לעת עתה. ירידה מתחת לקו המגמה ב-3.725 עשויה להצניח את הצמד לשפל חדש מתחת ל-3.69 שקלים לדולר. רק עלייה מעל 3.80 תסתור את התחזית הזו".

אלי בן דוד, כלכלן ואנליסט ראשי ב-USG Capital, מציין כי "השקל צפוי להתחזק במהלך ימי המסחר הבאים עד אזור 3.70 שקלים עם סיכוי להמשך נוסף עד 3.65 שקלים זאת לאור סיכוי נמוך להורדת ריבית בחודש הבא ולאור עמידה ביעדי האינפלציה במשק".

יפתח דרורי מחברת למבקס מציין היום כי שוק המט"ח צריך מעתה להתרגל למצב חדש. בתקופה הקרובה לא נקבל עוד נתונים פונדמנטליים משמעותיים ונראה כי מצבם וערכם של המטבעות ייקבעו דווקא על ידי שוק המניות וכיוונו. באירופה עברו את המשוכה היוונית וכרגע עובדים בעיקר על מניעה מוקדמת של משברים נוספים בספרד ובפורטוגל. שתי המדינות אמנם נמצאות בחובות כבדים מאוד אך נראה כי במידה ובאירופה יקדמו מהלכים מהירים ולעיתים כואבים עבור מחזיקי החוב (כפי שראינו ביוון), יוכלו להימנע שם מהחרפת המשבר. "נאלץ להתחשב בכך שחוסר הידיעות באירופה בשילוב עם העובדה כי שוקי המניות תמיד שואפים לעלות, וננסה לתפוס את התחזקות היורו לשיעור של 1.33 אל מול הדולר, כאשר הדולר בהתאם ייחלש לשער של 3.7 מול השקל בשוק המקומי".

אתמול העריכו כלכלני מריל לינץ' כי הכלכלה הישראלית צפויה לצמוח בשיעור של 2.8% בשנת 2012, בעוד הצמיחה בשנת 2013 צפויה כבר לזנק לרמה של 3.5% בשיעור שנתי. באשר לאינפלציה, צופים במריל לינץ' כי זו תהיה ב-2012 בשיעור של 2.4%, עם שינוי קל בשנה שלאחר מכן (2.5%).

התחזיות של מריל לינץ' עומדים בקנה אחד עם תחזיות הצמיחה של בנק ישראל, שצופה תמיחה של 2.8% ב-2012; זאת, בעוד תחזית הצמיחה במשרד האוצר מעט גבוהה יותר, ועומדת על 3.2% לשנה הנוכחית.

באשר לריבית המרכזית במשק, צופים במריל לינץ' כי בנק ישראל יותירה ללא שינוי - ברמה של 2.5% גם בחודש הבא, לאור הנתונים הפיננסים העדכניים שפורסמו במשק. זאת, לאחר שהשאירה ברמתה הנוכחית גם בחודש החולף. אולם, לאור "הסיכונים באשר לתחזית הצמיחה העולמית", צופים במריל לינץ' כי ב"י ימשיך במדיניות ההקלה המוניטארית שלו לאורך שנת 2012 - וצפוי להוריד את הריבית עד לרמה של 2% במהלכה.