המסחר באירופה ננעל היום (ד') במגמה מעורבת, זאת בהמשך לירידות שנרשמו אתמול. בבריטניה וגרמניה יוצגו היום התקציבים החדשים. יושב ראש הפדרל ריזרב, בן ברננקי, קורא למדינות אירופה להמשיך ולתמוך בבנקים גם כשהמצב הכלכלי שלהם השתפר מעט.
כאמור בגרמניה צפויה הממשלה להציג בפני הפרלמנט את התקציב החדש של המדינה. על פי ההערכות, תהיה משמעת פיסקאלית נוקשה בתקציב במטרה להגיע לאיזון בתקציב כבר בשנת 2014 - שנתיים לפני המועד המקורי.
באנגליה הציג שר האוצר האנגלי ג'ורג' אוסבורן את תקציב 2012-2013. במהלך הצגת התקציב אמר אוסבורן שהכלכלה האנגלית לא צריכה עוד הידוק פיסקאלי, ושהתקציב במשך חמש השנים הקרובות יהיה "נייטרלי". אוסבורן מעריך שהחוב של אנגליה ב-2012 יעמוד על 126 מיליארד פאונד (191 מיליארד דולר) - כ-7.6% מהתוצר המקומי הגולמי כשבחודש נובמבר ההערכה הייתה שהחוב יהיה כמיליארד פאונד יותר.
לפני הצגת התקציב הצפי היה שהוא יכלול צעדים שיעזרו לשכבות החלשות במדינה ומנגד לבטל גם את המס עבור העשירים שעומד על כ-50%. למרות זאת, האנליסטים היו קצת ספקניים בנוגע לביטול המס כמו גם לתוכניות לעזרה לשכבות החלשות שכן המדינה העבירה לאחרונה מספר תוכנית שמוגדרות כתוכנית צנע ובהתחשב גם במקורות המימון המוגבלים של המדינה שלא הותירו לה מרחב תמרון גדול מדי. היום נודע שהגירעון התקציבי בחודש פברואר הוכפל לאחר שההכנסות ממיסים ירדו ואילו ההוצאות עלו.
בהתאם לתחזיות, שר האוצר האנגלי הודיע על העלאת המיסים שמוטלים על בעלי בתים עשירים. שר האוצר הודיע על העלאת המיסים על בתים שמחירם מעל ל-2 מיליון פאנד (כ-3.2 מיליון דולר) ב-7%.
יו"ר ה'פד' שנשא היום נאום בפני הקונגרס הזהיר כי הקשיים בפניהם עומדת המערכת הבנקאית האירופית עלולים להתפשט לארה"ב דרך המוסדות הפיננסיים שלה החשופים לבנקים באירופה. במיוחד ציין ברננקי את הקרנות האמריקניות ש-35% מנכסיהן נמצא תחת אחזקה אירופית נכון לחודש פברואר. עוד הוא הזהיר מפני ירידה בשווי המניות בשווקים הגלובאליים ומחנק אשראי בשל משבר החוב האירופי.
"פיתרון מלא של המשבר באירופה מצריך חיזוק נוסף עבור מערכת הבנקאות האירופית", נכתב בנאום של ברננקי. ברננקי אומר שמנהיגי היבשת צריכים להגביר את הצמיחה הכלכלית ולהפחית את חוסר האיזון בתקציבים של המדינות המתקשות באירופה.
הוועדה המוניטארית של הבנק המרכזי האנגלי החליטה ברוב של 7 קולות לעומת 2 מתנגדים על המשך תוכנית ההקלה הכמותית של הבנק המרכזי במתכונתה הנוכחית שעומדת היום על 325 מיליארד פאונד (516 מיליארד דולר). לעומת זאת ההחלטה על השארת הריבית לחודש מארס על כנה ברמה של 0.5% התקבלה פה אחד.
מגמה מעורבת באיסה
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום (ד') במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים על רקע החשש המתגבר מהאטה בצמיחה בסין. באירופה, תמשיך יוון לרכז עניין על רקע אישור הסדר החוב מול נושיה. בארה"ב, החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית בשעה זו.
מדד ה-MSCI אסיה פסיפיק, המהווה בנצ'מארק לשווקים ביבשת, ירד במהלך היום בכ-0.5%. זאת, על רקע הצהרותיה של יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, כי התגברו הסיכויים שהכלכלה הגלובלית עומדת בפני מיתון עולמי - וכי סין והודו חייבות לבצע רפורמות מרחיקות לכת במערכת הפיננסית שלהן כדי לסייע לאירופה להיחלץ מהמשבר. דבריה של לגארד נאמרו לאחר שלפני כשבועיים, חתכה ממשלת סין את יעד הצמיחה השנתי שלה לרמה של 7.5%, לעומת 8% באומדן קודם.
באירופה, מוסיפה יוון לרכז עניין לאחר אישורה של תוכנית החילוץ שלה - במסגרת תזכה לסיוע חיצוני של כ-130 מיליארד אירו כנגד "תספורת" נומינלית של 53.3% לנושיה. שלשום, דווח כי בעלי האג"ח היווניות שביטחו עצמם מפני חדלות פירעון, יזכו לפיצוי בהיקף של כ-78.5% מהחוב.
"אנשים מתחילים להבין שהצמיחה של הכלכלה היא הדרגתית", הסביר קיי קטימה, מנהל השקעות ומומחה אג"ח מ-Daiwa SB. "אני מודאג מבועת האג"ח העולמית. אולי לא בעוד שבוע או חודש, אבל עדיין ישנו הסיכון כי תשואות האג"ח בכל העולם יזנקו".
יפן תפרסם נתונים
ובזירת המאקרו, צפויה ממשלת יפן לפרסם היום מספר נתונים כלכליים, כאשר אנליסטים בשוק צופים בין היתר כי אומדן רכישות הבתים על ידי יפנים בארה"ב צפוי לעלות לרמתו הגבוהה ביותר מזה שנתיים.
עוד בשווקים הגלובליים, נציין גם את עליית מחירי הנפט (שזינק בכ-15% מתחילת השנה) על רקע המתיחות הגיאופוליטית במזה"ת שגברה בימים האחרונים. הודעת ארה"ב על תגבור כוחותיה הצבאיים במפרץ ופגישתו הצפויה של ר"מ טורקיה ארדואן עם מנהיג איראן, מוסיפים ללחוץ על משטר האייתוללות ליסוג מתוכנית הגרעין הצבאי שלו. ברקע, ה"ניו יורק טיימס" מדווח על תרגיל אשר דימה מלחמה עם איראן, וניבא מאות הרוגים לארה"ב.
מניות הפיננסים והאנרגיה מובילות את הירידות ביבשת. נציין בין היתר את Inpex Corp , JX Holdings , ואת היצואניות סוני ו-Nikon Corp .
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.