המסחר בזירת המט"ח ננעל היום (ד') במגמה מעורבת, כאשר השקל התחזק מול הדולר ב-0.25% ליציג של 3.743 שקלים, ואילו מול האירו נחלש המטבע הישראלי בכ-0.27% לרמה של 4.955 שקלים.
בזירה העולמית, מתחזק האירו מול הדולר לרמה של 1.327 דולר לאירו, ואילו מול הין נסחר השטר הירוק בכ-83.71 ין לדולר.
האירו מתחזק על רקע אישור תוכנית החילוץ היוונית בשבוע החולף, במסגרתה תזכה לסיוע חיצוני של כ-130 מיליארד אירו כנגד "תספורת" נומינלית של 53.3% לנושיה. שלשום, דווח כי בעלי האג"ח היווניות שביטחו עצמם מפני חדלות פירעון, יזכו לפיצוי בהיקף של כ-78.5% מהחוב.
עוד בזירה העולמית, אמש ננעלו המדדים בוול סטריט בירידות שערים, לאור (כך לפי דיווחים בתקשורת הזרה) חשש מהאטה בצמיחה בסין. וזאת, לאחר שסין הורידה את יעד הצמיחה שלה לשנת 2012 לרמה של 7.5%.
אנליסטים מנתחים: למה כולם מודאגים מכלכלת סין?
בזירת המאקרו המקומית, מעודדים המשקיעים מהדיווחים כי שר האוצר יובל שטייניץ נפגש עם משלחת סוכנות הדירוג הבינלאומית פיץ', והציע לה לשקול להעלות את דירוג האשראי של ישראל. הסיבה: הורדת יחס החוב-תוצר בשנים האחרונות וגם התקבולים הצפויים לממשלת ישראל מתגליות הגז ב-25 השנים הבאות, המסתכמים לטענתו בכ-100 מיליארד דולר.
עוד בזירת המאקרו, בנק ישראל דיווח אתמול כי המדד המשולב למצב המשק עלה בפברואר ב-0.2%. נתוני המדד החודש כמו גם אלו של החודש שעבר ושל הרבעון האחרון של השנה שעברה מצביעים על המשך התרחבות הפעילות במשק, אך בקצב מתון יחסית לזה שנרשם ברביע השלישי של שנת 2011.
[לאתר האג"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.