נעילה מעורבת בוול סטריט; "העליות בשווקים מהירות מדי"

ברננקי: "פתרון מלא של המשבר יצריך התחזקות נוספת של המערכת הבנקאית" ■ נתון מכירות הבתים הקיימים ירד ב-0.9% בפברואר ■ חשש מהאטה בכלכלת סין ■ הנפט עלה 1.1% למחיר של 107.27 דולר לחבית ■ זינגה ריכזה עניין

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ד') במגמה מעורבת, על רקע סנטימנט מעורב בשווקים הגלובליים, ברקע לשטף של חדשות, חלקן חיוביות וחלקן פחות. באירופה, הגיבו המשקיעים לאישור תוכנית חילופי האג"ח ביוון, ואילו באסיה הגיבו השווקים לחששות מהאטה לא מבוקרת בצמיחה בכלכלת סין. בזירת המאקרו בארה"ב אכזבו נתוני מכירות הבתים הקיימים, ונגיד ה'פד', ברננקי, נאם בפני הקונגרס ואמר כי משבר החוב האירופי עדיין מאיים על המערכת הבנקאית בארה"ב.

היום שוב נעצר מעט הראלי במדדים מאז תחילת השנה. "אני חושב שעלינו מהר מדי. הכלכלה משתפרת, אבל אני לא יודע אם היא משתפרת כל כך מהר", אמר אחד האנליסטים בוול סטריט.

באירופה, הוסיפה יוון לרכז עניין לאחר אישורה של תוכנית החילוץ שלה - במסגרת תזכה לסיוע חיצוני של כ-130 מיליארד אירו כנגד "תספורת" נומינלית של 53.3% לנושיה. שלשום, דווח כי בעלי האג"ח היווניות שביטחו עצמם מפני חדלות פירעון, יזכו לפיצוי בהיקף של כ-78.5% מהחוב.

עניין נוסף שבלט בשווקים היום הינו החשש מהאטה בצמיחה בכלכלה סין. יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, הציתה מחדש את החשש שלשום לאחר שציינה כי התגברו הסיכויים שהכלכלה הגלובלית עומדת בפני מיתון עולמי - וכי סין והודו חייבות לבצע רפורמות מרחיקות לכת במערכת הפיננסית שלהן כדי לסייע לאירופה להיחלץ מהמשבר. דבריה של לגארד נאמרו כאשר לפני כשבועיים, חתכה ממשלת סין את יעד הצמיחה השנתי שלה לרמה של 7.5%, לעומת 8% באומדן קודם.

אנליסטים מנתחים: למה כולם מודאגים מכלכלת סין?

עוד בשווקים הגלובליים, נציין גם את עליית מחירי הנפט (שזינק בכ-15% מתחילת השנה) על רקע המתיחות הגיאופוליטית במזה"ת שגברה בימים האחרונים. ברקע, אותת היום הממשל האמריקני כי הוא עשוי להטיל סנקציות כלכליות על סין, הודו וטורקיה - כאשר לא כלל את מדינות אלו ברשימת המדינות ה"פטורות" מסנקציות אמריקניות, שפורסמה היום. היום עלה מחיר הנפט ב-1.1% והגיע ל-107.27 דולר לחבית.

ברננקי: פתרון מלא של המשבר יצריך התחזקות נוספת של המערכת הבנקאית

נגיד הפדרל ריזרב, בן ברננקי, נשא היום נאום בפני הקונגרס האמריקני, בו הזהיר כי הקשיים בפניהם עומדת המערכת הבנקאית האירופית עלולים להתפשט לארה"ב דרך המוסדות הפיננסיים שלה החשופים לבנקים באירופה. עוד הוא הזהיר מפני ירידה בשווי המניות בשווקים הגלובאליים ומחנק אשראי בשל משבר החוב האירופי. "התבהרות המצב - תוצאה של צעדים מהתקופה האחרונה, בכללם תוכנית ההלוואות (LTRO) של הבנק המרכזי האירופי, הצעדים להכניס את יוון לדרך פיסקלית יציבה יותר והאמנה הפיסקלית החדשה של האיחוד האירופי", אמר ברננקי. ברננקי הוסיף כי חשוב ביותר שהמנהיגים האירופאים יישמו את הצעדים להם הם התחייבו, כשהוא רומז בין היתר לממשלה היוונית החדשה שתבחר בבחירות הקרובות במדינה. "על אף שהרבה כבר נעשה, יש עוד מה לעשות. פתרון מלא של המשבר יצריך התחזקות נוספת של המערכת הבנקאית, על ידי הרחבה של 'חומת האש' (קרנות החילוץ האירופיות המאוחדות - נ.נ)".

ברננקי התייחס גם למבחני הלחץ שערך לאחרונה ה'פד' לבנקים הגדולים בארה"ב, במסגרתם ארבעה בנקים נכשלו ולא עמדו בתנאי הלימות ההון הדרושים לתרחיש המשבר שהוצג בפניהם. ברננקי אמר כי "לרוב המכריע של הבנקים הגדולים בארה"ב ימשיך להיות הון מספיק על מנת להתחמק ממיתון עמוק היפותטי".

נתון מכירות הבתים הקיימים ירד ב-0.9% בפברואר ל-4.59 מיליון יח"ד בשיעור שנתי לאחר תיקון כלפי מעלה לנתון של חודש ינואר. הצפי היה לנתון של 4.61 מיליון יח"ד (בשיעור שנתי), לעומת הנתון המתוקן של חודש ינואר - 4.63 מיליון יח"ד (הנתון המקורי עמד על 4.57 מיליון). המחיר הממוצע של הבתים הקיימים עלה ב-0.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ל-156,600 דולר.

עוד התפרסם נתון מלאי הנפט ומוצריו, שעמד על 1.2 מיליון חביות, לעומת הצפי ל-2.4 מיליון חביות, ולעומת 1.8 מיליון חביות בשבוע החולף.

טאואר, טבע וברודקום במוקד

טאואר ריכזה עניין לאחר שהודיעה היום כי חברת e2v, המובילה בפיתוח וייצור בתחום רכיבים אלקטרוניים מתקדמים ותתי מערכות, מגדילה את היקף הייצור של מספר מוצרים המבוססים על טכנולוגיית ה-CIS של טאואר, מול החברה.

טבע תעבור להיסחר בבורסה הראשית של ניו יורק, NYSE. כך הודיעה החברה היום. NYSE היא הבורסה בה נסחרות רוב חברות התעשיה הגדולות בארה"ב ובכלל זה גם רוב חברות התרופות הגדולות, והיא מרכזת מחזורי מסחר גדולים יותר. עד היום נסחרה החברה בבורסת נאסד"ק.

ברודקום הודיעה היום כי תרכוש את חברת השבבים הישראלית ברודלייט תמורת 195 מיליון דולר, אך תעניק לה כ-10 מיליון דולר נוספים במידה ותעמוד ביעדים שתציב לה החברה.

אורקל עמדה במוקד לאחר שדיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי הפיסקאלי של השנה. אורקל דיווחה כי הרווח הנקי של החברה עלה ב-13% והסתכם ב-3.1 מיליארד דולר, בעוד שהרווח הנקי למניה טיפס ב-15% בהשוואה לרבעון המקביל והסתכם ב-62 סנט למניה. הכנסות החברה עלו ב-3% בהשוואה לרבעון השלישי הפיסקלי של 2011 והסתכמו ב-9.1 מיליארד דולר.

חברת התרופות ווטסון קרובה לרכישת החברה השוויצרית אקטוויס בסכום של כ-7 מיליארד דולר, כך לפי דיווחים מהיום. הדבר עשוי לערער את מעמדה של טבע בשוק התרופות הגנריות.

זינגה (סימול: ZNGA) ריכזה עניין לאור שמועות כי היא תרכוש את OMGPOP, יצרנית אפליקציות פופולרית.