שלוש מי יודע

אולי לא את כל הביצים נשים בסל אחד, אלא רק אחת כל פעם *להלן 3 מניות שאפשר לקנות אחת מהן, ולהתחיל בניהול תיק עצמאי

יצאנו לדרך. כזכור, ההחלטה שלנו ביום ההולדת החמישי של קניון המניות, הייתה לעשות ככל יכולתנו על מנת שהחזון של ניהול תיק מניות רווחי באופן עצמאי ישפיע על יותר קוראים, מעבר לסטטוס של "מרשים ומעניין, אבל אני לא יישמתי את זה". קיבלנו הרבה מיילים מכם, חלקם בבקשת הבהרות אליהן התייחסנו בטורים האחרונים, וחלקם כללו את המילים "כן, אבל" - "כן אבל אין לי כסף ל-50 מניות", "כן אבל אני לא יכול לעקוב / הבנק לוקח ממני עמלה גבוהה / אני לא יודע לעשות הגנות" וכן הלאה.

קוראינו היקרים, לשלוח לנו מיילים זה חשוב אבל לא מספיק. בוודאי לא מייל שמגלגל את שאר האחריות לעשייה שלכם אלינו בחזרה.

מתחילים עם 5,000 דולר

היום נלך צעד אחד קדימה, קצת על הקצה אמנם, אבל הכרחי בשביל להתקדם. נניח שיש לכם 5,000 דולר ואתם רוצים להתחיל; ברור שלא תקנו 50 מניות ב-100 דולר כל אחת. זה לא יעיל ויקר בכל הקשור לעמלות, ובייחוד אם אתם עובדים עם בנק/ברוקר שלוקח גם עמלות מינימום יקרות (ולא רק עמלה פר מניה). אז תקנו מניה אחת! בארה"ב מקובל לקנות מניות בכפולות של 100, אז 100 כפול שער המניה שקניתם יהיו ההשקעה הראשונה שלכם, כרטיס הכניסה שלכם לקניון.

נורות אדומות נדלקות? "זה מסוכן", אתם אומרים לעצמכם, "לא שמים את כל הביצים בסל אחד", "איך נדע איזו מניה לקנות?". בואו לא נוותר לעצמנו כל כך בקלות.

ראשית, הבה נבדוק את הטיעון לפיו לא שמים את כל הביצים בסל אחד - האם הוא תמיד נכון? חשבו על חייכם. ברוב המקרים, אתם כן שמים את כל הביצים בסל אחד: מתחתנים עם בן זוג אחד, לומדים תואר אחד, קונים בית אחד, פותחים עסק אחד, טסים כל המשפחה במטוס אחד (טפו טפו טפו), עובדים עם בנק אחד שמחזיק את רוב חסכונותיכם, הולכים לרופא אחד. הנקודה ברורה. למה עושים זאת? כי החיים הם לא מודל מושלם שמישהו עשה עליו דוקטורט (אחד...). אם נרצה לעשות הכל מושלם, לחיות מושלם, לאכול מושלם, להתעמל מושלם וכו', סביר שנמצא את עצמנו באשפוז פסיכיאטרי. אז, גם בהשקעות אפשר לקבל החלטות לא מושלמות.

הבעיה היא שמערכת האינטרסים שרוצה שלא תעשו זאת מעלה את סף הפחד (בפועל, התוצאות רחוקות ממושלמות). בעוד שמסעדת מזון מהיר מפתה אתכם לאכול אוכל לא מושלם בעליל, הבר השכונתי קורץ לכם לשתות משהו שהוא לא מיץ גזר ואפילו סיגריות, רבים קונים למרות האזהרות. אבל דווקא בהשקעות אנחנו "ממושמעים" ורוצים להיות "מושלמים". התוצאה היא שדווקא שם אנחנו מקבלים את ההחלטות הכי גרועות של חיינו. "אז כן", תגידו לעצמכם בהתרסה, "אני עושה צעד לא מושלם, פותח ערוץ, לוקח סיכון מחושב וקונה מניה אחת. מתחיל ללמוד את העניינים".

אנחנו לצד ה"נועזים"

ואנחנו לא נעמוד מהצד - נתחיל להציע מניות שיכולות להיות "המניה האחת". הקריטריון: חברות יציבות, מבוססות, מנוהלות היטב, רצוי עם מכירות גלובליות ומוצרים שכולם קונים. וורן באפט מחזיק במשך שנים את מניות קוקה קולה, באחוז משמעותי מהתיק שלו, וכן את המניות של בנק וולס פארגו. אז קוקה קולה זו אפשרות אחת. הסימבול הוא KO. כמובן שרצוי להציץ על הגרף ולתזמן קצת את הקנייה. היינץ זו דוגמה שנייה (HNZ), ואתם יודעים מה - במחיר הנוכחי אפילו בנק אוף אמריקה, BAC, זו אפשרות סבירה. תזכרו, אתם קונים את ה"בנק אוף אמריקה".

עכשיו בואו נראה: השער שלו בזמן כתיבת הטור הוא כ-8 דולרים; 100 מניות זה 800 דולר. אז יש לכם שתי אפשרויות - או לעשות את הצעד הראשון, לשכוח מה שאמרו לכם ולהשקיע 800 דולר בעסק שקוראים לו בנק אוף אמריקה בשביל להתחיל להיכנס לעניינים, או שזה לא יקרה.

ואל תחזרו אלינו עם עמלות המינימום, תמצאו ברוקר שלא לוקח. וגם לא עם השאלה איפה מוצאים. היכנסו לאתר בארונ'ס, חפשו את הכתבה Cut The Cord ותמצאו את רשימת הברוקרים הטובים ביותר.

אז שיהיה לכולנו חג חירות פיננסי שמח, ואחרי החג נתקדם.

זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.