המסחר בבורסת ת"א התנהל היום (ה') במגמה מעורבת, על רקע מסחר מעורב בשווקים הגלובליים אמש ופתיחה שלילית בוול סטריט היום, לאור שטף של חדשות חיוביות וחיוביות פחות. מדד המעו"ף סגר לבסוף ללא שינוי לאחר שנסחר בטריטוריה שלילית במשך מרבית היום ואילו ת"א 75 רשם עלייה.
אירופה תחילה, שם הוסיפו המשקיעים להתמקד באישורה של תוכנית החילוץ של יוון - במסגרתה תזכה לסיוע חיצוני של כ-130 מיליארד אירו כנגד "תספורת" נומינלית של 53.3% לנושיה. השבוע דווח כי בעלי האג"ח היווניות שביטחו עצמם מפני חדלות פירעון, יזכו לפיצוי בהיקף של כ-78.5% מהחוב.
עניין נוסף שבולט באחרונה בשווקים הינו החשש מהאטה בצמיחה בכלכלה סין. יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, הציתה מחדש את החשש לאחר שציינה השבוע כי התגברו הסיכויים שהכלכלה הגלובלית עומדת בפני מיתון עולמי - וכי סין והודו חייבות לבצע רפורמות מרחיקות לכת במערכת הפיננסית שלהן כדי לסייע לאירופה להיחלץ מהמשבר. דבריה של לגארד נאמרו כאשר לפני כשבועיים, חתכה ממשלת סין את יעד הצמיחה השנתי שלה לרמה של 7.5%, לעומת 8% באומדן קודם.
ובארה"ב - נגיד הפדרל ריזרב, בן ברננקי, נשא אמש נאום בפני הקונגרס האמריקני, במסגרתו הזהיר כי הקשיים בפניהם עומדת המערכת הבנקאית האירופית עלולים להתפשט לארה"ב דרך המוסדות הפיננסיים שלה החשופים לבנקים באירופה. עוד הוא הזהיר מפני ירידה בשווי המניות בשווקים הגלובאליים ומחנק אשראי בשל משבר החוב האירופי. (לסיפור המלא)
ברקליס: ישראל לא תיכנס למיתון
ובאשר לשוק המקומי, נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר דחה אתמול את הקריאות להורדת עמלות וריביות בבנקים, הזהיר מקשיי מימון בענף הנדל"ן וקרא לקבלנים להתחיל להוריד את מחירי הדירות - אך לא בחדות. "הישראלים מתלוננים על אובר-דראפט, אבל בארה"ב אין אובר-דראפט. ברגע שאתה מגיע למינוס - מטילים עליך קנס, ואתה צריך ללכת לבקש לשלם את החוב דרך כרטיס אשראי", אמר. פישר דיבר בדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת בנושא עמלות וריביות בבנקים.
ובזירת המאקרו המקומית, המשקיעים מגיבים בין היתר לסקיפה מקיפה של בנק ברקליס על מצב הכלכלה הישראלית - ממנה עולה שלמרות ההאטה המורגשת במשק, ישראל לא תיכנס למיתון כפי שהעריכו חלק מהאנליסטים. בברקליס טוענים שהסיבה לכך נובעת בעיקר מהעובדה שנקודת הכניסה של ישראל לתקופה הזאת הייתה גבוהה יחסית, לכן גם כשהתהיה האטה בצמיחה היא לא תוביל לטריטוריות של מיתון.
עזריאלי ופרטנר דיווחו, טאואר זינקה
מניות קידוח "לוויתן" ריכזו עניין גם היום לאחר שצנחו אמש בשיעורים חדים, מבלי הודעה כלשהי מצידן. מפעילת הקידוח נובל אנרג'י מסרה כי "אין כל חדש, הקידוח נמשך כרגיל". ייתכן שטיזר שפורסם במוסף "ממון" של עיתון "ידיעות אחרונות" אתמול, אשר במסגרתו בראשית עמוד 3 במוסף פורסם הטיזר "הופסק קידוח הנפט ב'לוויתן'", הוסיף לבהלה. נציין את רציו , אבנר ודלק קידוחים .
שותפויות "תמר" דיווחו כי דייהו הקוריאנית תנזיל גז מהמאגר - ותמכור אותו לענקית האנרגיה הרוסית גזפרום. נציין את ישראמקו . (לסיפור המלא)
עזריאלי עמדה במוקד לאחר שדיווחה היום על תוצאותיה הכספיות, תוך הצגת גידול בשורה העליונה והתחתונה כאחד, בשיעור שנתי. עזריאלי דיווחה על הכנסות מדמי שכירות נטו (NOI) שהסתכמו בכ-982 מיליון שקל, גידול של 11% ביחס לאשתקד. בשורה התחתונה, מדווחת הקבוצה על צניחה של 48% ברווח הנקי, להיקף של 623 מיליון שקל, לעומת 1.2 מיליארד שקל אשתקד.
לאחר פרסום תוצאות ביניים לפני מספר שבועות, סיכמה הבוקר פרטנר שבשליטת אילן בן דב את הרבעון הרביעי של 2011 ואת השנה כולה עם עלייה של 5% בהכנסות השנתיות ל-1.8 מיליארד דולר או 7 מיליארד שקל. בשורה התחתונה דיווחה פרטנר על רווח נקי של 116 מיליון דולר.
הוט במוקד לאחר שדיווחה אתמול על תוצאותיה לשנת 2011. הכנסות החברה הסתכמו בכ-3.37 מיליארד שקל, לעומת כ-3.25 מיליארד שקל ב-2010, גידול של 3.7%. בשורה התחתונה דיווחה הוט כי הרווח הנקי בשנת 2011 הסתכם בכ-341 מיליון שקל, לעומת 106 מיליון שקל ב-2010. חלק עיקרי מהעלייה ברווח (115 מיליון שקל) נובע מהקטנת הפרשות בגין זכויות יוצרים.
טאואר זינקה. האם עננת שטרי ההון, שמעיבה על מניית טאואר כבר שנים, בדרך לפתרון? על פי הערכות בשוק, בטאואר מנסים לגבש פתרון לסוגיית השטרות, במסגרתה תרכוש החברה את שטרי ההון מ-2 הבנקים הגדולים, הפועלים ולאומי, וכן מבעלת השליטה בה החברה לישראל תמורת עשרות מיליוני דולרים, והם ימחקו מספריה.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לפורטל הפיננסי]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.