יום אחרי החלטת הריבית במשק לחודש אפריל והעלאת תחזית הצמיחה ע"י בנק ישראל, השקל נסחר בכיוונים מנוגדים בזירת המט"ח המקומית מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. שער המטבע האמריקני נחלש בכ-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.715 שקלים. האירו עלה ב-0.25% ל-4.96 שקלים.
בזירת המט"ח העולמית הדולר מתחזק מול המטבעות המרכזיים: האירו נחלש מולו בכ-0.2% ל-1.3338 דולר לאירו, הליש"ט נחלשת בכ-0.1% ל-1.5956 דולר, ומול הין היפני הדולר עולה בכ-0.1% לשער של 82.9 ין לדולר.
בנק ישראל הותיר אתמול את הריבית המרכזית במשק על 2.5% לחודש אפריל במקביל החליטה חטיבת המחקר של בנק ישראל להעלות את תחזית הצמיחה ל-2012 לרמה של 3.1%, לעומת תחזית קודמת של 2.8%.
בבנק ישראל מסבירים את ההחלטה להשאיר את הריבית על כנה בהתפתחויות בכלכלה העולמית ובשוקי ההון העולמיים החודש, אשר הפחיתו את הסיכונים להידרדרות משמעותית בפעילות הכלכלית באירופה ובארה"ב בזמן הקרוב.
באקסלנס מציינים הבוקר כי הריבית במשק המקומי תשאר נמוכה לאורך זמן. "עם זאת אנו מעריכים כי הצמיחה במשק תסתכם בפחות מ-3% לאור עלייה בצרכי ייבוא האנרגיה של ישראל הנובע ממחסור בגז ומחירי הנפט הגבוהים, בנוסף אנו צופים התמתנות בקצב ההתאוששות בארה"ב והעמקת המיתון באירופה שיכבידו כמובן על המשק המקומי".
להערכת אקסלנס הציפיות האינפלציוניות הנגזרות משוק ההון עשויות עוד לעלות בחודשים הקרובים לאור הסיכון מעליית מחירי הנפט והכניסה למדדים עונתיים גבוהים יחסית (אפריל מאי). לאחר מכן הן ישובו לרדת.
וול סטריט ננעלה בעליות חדות אמש, על רקע דברים של בן ברננקי. יו"ר הפדרל ריזרב סיפק אתמול רמז עבה לתוכנית תמרוץ שלישית שהשווקים כה מצפים לה, ואמר כי הוא מעודד מהירידה בשיעור האבטלה, אולם לדבריו יש צורך בהמשך מדיניות מרחיבה כדי לתמוך בצמיחה ובהורדת האבטלה.
הירידה באבטלה, לפי ברננקי, עשויה לשקף "תפנית במגמה השלילית בשוק העבודה שהחלה ב-2008. על מנת שתפנית זו תושלם, יש צורך בהרחבה מהירה של הייצור והגברת הביקושים מצד הצרכנים והעסקים, תהליך שהמשך המדיניות המוניטרית המרחיבה יכול לתמוך בו".
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.