בשבוע שעבר נפל דבר בשוק ההון, כאשר שני בתי השקעות מרכזיים, דש איפקס ומיטב, חתמו על הסכם מיזוג - מהלך שייצור גוף אשר ינהל יותר מ-100 מיליארד שקל.
היום, בראשונה, התייחס לכך אחד המתחרים המרכזיים שלהם, דוד ברוך, מנכ"ל אקסלנס: "המיזוג אינו בשורה טובה לצרכן הישראלי. אם הגיעו למסקנה שגופים בגודל בינוני לא יכולים להתקיים, ראוי היה שייווצרו תנאי סביבה שיאפשרו גם לכאלה להתקיים. הריכוזיות תגבה מחיר".
באשר להשפעת המיזוג על אקסלנס, שיהפוך לבית השקעות בינוני בהיקף נכסיו, אמר ברוך: "המיזוג יוצר לאקסלנס אתגר, אבל כגוף עם תשתית טובה, שדרת מנהלים טובה ודי.אן.איי טוב, נשמח להתחרות".
המפולת בשוק ב-2011, יחד עם התהדקות הרגולציה והתחרות החריפה בענף בתי ההשקעות, התבטאו היטב בתוצאות אקסלנס שפורסמו היום. הרווח הנקי של בית ההשקעות שבשליטת הפניקס של יצחק תשובה, נחתך ב-28% ל-101 מיליון שקל. הרווח התפעולי ירד ב-14% ל-199 מיליון שקל, וההכנסות קטנו ב-8% ל-584 מיליון שקל.
ברבעון הרביעי נחתך הרווח הנקי בחצי - 21 מיליון שקל לעומת 42 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2010. ההכנסות ירדו ב-15%, והסתכמו ב-136 מיליון שקל.
"הרווח השנתי של אקסלנס יהיה ראוי לציון לטובה ביחס לתוצאות של שאר בתי ההשקעות", אמר ברוך. לגבי 2012, נשמע מנכ"ל אקסלנס קצת פחות אופטימי. "2012 היא לא שנת בשורות. תמונת המאקרו עדיין לא יציבה, וביטחון הלקוחות לא חזק. הרגולציה ממשיכה במלוא הכוח, ולעתים התועלת השולית שלה נמוכה מהעלות והנזק. יחד עם זאת, ברמת התשואות 2012 תהיה שנה טובה יותר מ-2011".
בית ההשקעות אקסלנס ניהל בסוף השנה שעברה 63 מיליארד שקל, בדומה להיקף נכסיו בשנה שלפני. ההכנסות מתעודות הסל עלו ב-10%, ל-132 מיליון שקל, ותרמו 74 מיליון שקל לרווח התפעולי - עלייה של 25% לעומת 2010.
תחום נוסף שתוצאותיו הפתיעו למדי היה הברוקראז'. פעילות זו סובלת בשנתיים האחרונות מכניסה אגרסיבית של הבנקים, שהביאה לשחיקת מחירים בתחום. למרות זאת, הכנסות אקסלנס מהתחום שמרו על יציבות - 47 מיליון שקל לעומת 46 מיליון שקל ב-2010, והוא תרם 16 מיליון שקל לרווח התפעולי, בדומה לשנה שעברה. הנתונים מפתיעים בין היתר מכיוון שבסוף 2009 עזב הצוות הברוקראז' הבכיר של אקסלנס לדש, ובית ההשקעות היה עסוק בבניית המחלקה כמעט מחדש.
לאור תוצאות חברת תעודות הסל קסם, לא מפתיע כי היו"ר, בועז נגר, והמנכ"ל, אבנר חדד, התברגו השנה במקומות השני והשלישי בהתאמה ברשימת מקבלי השכר הגבוה באקסלנס, אחרי מנכ"ל בית ההשקעות. עלות שכרו של נגר עמדה ב-2011 על 3.35 מיליון שקל - מהם 2.5 מיליון שקל מענק. חדד זכה למענק של 2.4 מיליון שקל, ועלות שכרו הכוללת עמדה על כ-3.3 מיליון שקל.
תוצאות אקסלנס
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.